dinsdag, oktober 3, 2023

Brennan Heart draagt gevoel uit met ‘I Am Hardstyle’

-

Home » Algemeen » Brennan Heart draagt gevoel uit met ‘I Am Hardstyle’

Tijdens een dikke party in Tivoli in Utrecht werd vrijdag 3 juni het album ‘I Am Hardstyle’ van Tilburger Brennan Heart gepresenteerd. Our House en FesTV, een nieuw Brabants YouTube-kanaal over de dancescene, trokken samen op om verslag te doen van deze bijzondere avond. Het leidde tot een video-recap en gesprekken met Brennan Heart, Code Black en Max P.

https://www.youtube.com/watch?v=CZ3jCFLvw6M

Wat is de achterliggende gedachte van ‘I Am Hardstyle’?

Brennan Heart: “Ik krijg zo ontzettend veel terug van mijn fans. Mailtjes, een berg persoonlijke verhalen. Fans vertellen hoe ze kracht halen uit de muziek, het is een uitlaatklep voor hun dagelijkse shit. Sommige dingen zijn zo heftig, dat het me wel heeft geraakt. Het is zo puur en oprecht, dus ik wilde iets terug doen voor de scene.”

Banner Brennan Heart

“Zo is het idee voor ‘I Am Hardstyle’ ontstaan. Ik wil deze mensen met mijn muziek meenemen. Komend jaar wil ik ook een boek maken met foto’s, tatoeages van lyrics van mijn tracks en alle achterliggende verhalen. Dat is ook wat ik met het album wil uitstralen. Tracks waarin deze persoonlijke dingen zijn verwerkt, iets waar de fans zich in kunnen vinden. Iets wat uniek is en wat een bepaald gevoel met zich meebrengt.”

En wat betekent ‘I Am Hardstyle’ voor jullie?

Max P: “Ook voor mij is het een soort gevoel. Ik kom oorspronkelijk niet uit deze scene, maar dit brengt een bepaalde energie met zich mee.”

Code Black: “De naam zegt het al, daarom denk ik dat iedereen uit deze scene zich daar ook in kan vinden. Sinds Defqon.1 vorig jaar, toen het werd geïntroduceerd, ontplofte het ineens. Het is internationaal snel gegaan en ik merk dat overal waar we zijn geweest, mensen het omarmen. Dat is heel speciaal om mee te mogen maken.”

Brennan Heart I Am Hardstyle
Foto: Michel van Rossum/Rossumedia

Het album moest natuurlijk gevierd worden met een releaseparty.

Brennan Heart: “We wilden het vieren in een intieme setting, voor optimale interactie met het publiek. Deze locatie was voor ons perfect. Al met al was het een bizarre dag. Het album kwam als een speer binnen in onder meer Nederland, Amerika en Australië. Iedereen die denkt dat hardstyle ingekakt is, no fucking way.”

Je werkt, ook op je album, veel samen met Australische artiesten. Hoe is dat tot stand gekomen?

Brennan Heart: “Eigenlijk uit het niets. Dat gebeurde gewoon toen ik naar Australië ging voor optredens. Daar leerde ik Corey (Code Black), Elie (Toneshifterz) en JP (Outbreak) en een boel andere ‘Aussies’ kennen. Ik merkte dat ik op één lijn zat met die jongens. We zijn echt een familie geworden. Ik kom er graag en we vullen elkaar professioneel gezien goed aan.”

Corey, wat betekent die samenwerking voor jou als ‘Aussie’?

Code Black: “Fabian (Brennan Heart) is als een broer voor mij. Natuurlijk maken we samen muziek, maar we steunen elkaar ook door dik en dun. We helpen elkaar met onze carrières, maar ook met persoonlijke dingen. En ja, we zitten écht op één lijn.”

Max P, als vocalist trek je ook veel op met Fabian.

Max P: “We werken al bijna 10 jaar samen. Natuurlijk hebben we onze ups & downs gehad, maar we hebben elkaar altijd volledig gesteund. Ik ben blij dat we zoveel toffe tracks hebben gemaakt. En daar gaan we gewoon mee door.”

Brennan Heart: “Ik werk veel samen met Max P en Jonathan Mendelsohn omdat ik een goede klik met ze heb. De alledaagse dingen en verhalen van fans proberen we te verwerken in mijn muziek. Zo was de track ‘Imaginary’ met Jonathan eigenlijk heel snel klaar. Je merkt dat als je er iets van jezelf in stopt, anderen dat ook voelen. Zo krijg ik ook het gevoel dat ik de muziek samen met het publiek beleef.”

Brennan Heart I Am Hardstyle
Foto: Michel van Rossum/Rossumedia

Fabian, op het album zien we Blademasterz terug. Blademasterz is back?

Brennan Heart: “Ja, met een knipoog naar de oudere sound. Het is niet per se die oudere sound, maar daar probeer ik wel mee te flirten. Ik merk dat de tracks van toen het nog goed doen op de dansvloer, dus ik wil met Blademasterz iets terugdoen voor de fans. Ik kan verklappen dat ik momenteel bezig ben met twee nieuwe tracks.”

Corey, jij bent samen met Audiofreq ook weer terug als Bioweapon.

Code Black: “We komen er weer aan ja! Elk jaar zullen we wat tracks, mash-ups en bootlegs uitbrengen. Het was gaaf dat we het anthem van Emporium mochten maken. Daar hebben we ook veel nieuwe dingen kunnen laten horen.”

“We willen een moderne twist geven aan de sound van 2009-2011. Daarvoor gebruiken we elementen uit oude tracks. Zo kunnen we die herkenbare elementen van toen combineren met de sound van nu. We merken dat het publiek dit waardeert. Ooit zijn we met z’n tweeën begonnen, maar we kozen er uiteindelijk voor om ons eigen ding te doen. Het is mooi dat we nu weer bij elkaar zijn.”

FesTV videopartner Our House

Dit item is het eerste in een reeks samenwerkingen tussen Our House en FesTV, een nieuwe videoserie over de (vooral zuidelijke) partyscene, uit de koker van ThisPlays. FesTV staat volgens initiator Roel Marinus van ThisPlays voor ‘content door en voor danceliefhebbers met een mix van nice-2-know en need-2-know info’. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in oktober 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

De top 3 hardstyle releases in augustus 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...