maandag, maart 4, 2024

Broken beats en bass music in april: De tips van Wessel Hop

-

Home » Xaverius Funk » Broken beats en bass music in april: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen geeft tips op het gebied van house en techno, Jasmijn van Broekhoven is huisspecialist der hardere stijlen en Wessel Hop weet alles van broken beats en bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor april 2019.

 

Blackout: Chase & Status

Vrijdag 5 april, TivoliVredenburg Utrecht

Wederom een thuisshow voor de mannen achter de organisatie van Blackout: Black Sun Empire. Blackout loopt al 16 jaar lang op verschillende locaties. De Utrechtse hosts hebben dit keer een avond vol (neuro) drum ’n bass gepland staan.

De grootste naam naast de thuisgroep zelf is Chase & Status, dat de eigen mc vanuit Amerika overhaalt: MC Rage. Binnen de reeds lang lopende reeks feesten in eigen stad is het geen verassing dat BSE de Britse formatie eens naar Blackout haalt. Verder zullen ook Rido, Telekinesis, Pythius en Ordure hun muziek door de Ronda-hal van TivoliVredenvurg laten galmen. Naast MC Rage komen ook Multiplex MC en Innate MC het publiek hypen.

>> Event


Korsakov Music: Droptek Album Release Party

Vrijdag, 12 april, Cultuurpodium Perron Rotterdam

Droptek, ook wel bekend als Lewis Munns, is een 23-jarige artiest uit Engeland. Met zijn gevarieerde muziek maakte hij sinds 2012 naam op het grote Canadese EDM-label Monstercat. In die 7 jaar bracht hij hier muziek uit met invloeden uit onder andere electro, drum ‘n bass, dubstep en glitch-hop.

Met minder dan een handvol shows in het verleden is het een verrassing dat de Brit twee shows op de planning kreeg. De eerste was een aankondiging van een set-tijd op Korsakov Asia Theme in mei, de tweede is een eigen evenement rond zijn nieuwe album ‘Symbiosis’.

Munns heeft slechts 3 tracks uitgebracht in de laatste 3 jaar. ‘Symbiosis’ (uit op 9 april) is een verrassingsdoos met in totaal 18 tracks. De uitgave wordt gevierd met een grote ‘babyshower’, waar naast Droptek ook Feint, Bl4ck Owlz, Ancient Radius en special guest Ivy Lab op zullen treden.

Tot nu toe zijn er al twee tracks gereleased: ‘Science’, geupload op District Bass, en ‘Wormholes’, geupload op The Dub Rebellion. ‘Science’ is een zwaar en donker drum ’n bass-nummer. ‘Wormholes’ is een vage, maar impactvolle combinatie van breakbeat-genres met invloeden van dubstep en drum ‘n bass. Door deze veelzijdigheid bouwt Droptek nieuwsgierigheid op naar zijn vervolg in de muziekwereld.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


Noisia Invites

Vrijdag 26 april, De Oosterpoort Groningen

Geen basic muziek, maar bass muziek. Traditiegetrouw komt de driekoppige, Groningse drum ‘n bassformatie op Koningsnacht terug naar De Oosterpoort. Thijs, Martijn en Nik nemen weer meer dan een handvol talenten mee om het noorden op zijn kop te zetten. Ditmaal zal er niet geklaagd gaan worden over aardtrillingen.

Uit enkele aanrakingen met de muziek en sets van de Groningers blijkt dat ze wel weten hoe ze een feest moeten bouwen. Naast een eigen set neemt Noisia ook andere grote namen mee, zoals Black Sun Empire en Dimension. Daarnaast staan ook Phace & Misanthrop, Shades (Alex Perez & Eprom) en Subp Yao & Dayle op de programmering.

>> Event


Monstercat Uncaged Antwerp Presented by Rampage

Dinsdag 30 april, Club Vaag Antwerpen

Mijn favoriet der favorieten in april. Het Canadese Monstercat brengt zijn Uncaged showcase terug naar de Benelux.

Monstercat ligt mij na aan het hart. Het is het label dat voor mij in 2012 de entree in de elektronische muziek betekende. Sindsdien is het voor mij een belangrijke naam gebleven. Na een drietal shows in Nederland en drie verschijningen op Tomorrowland is het tijd dat het platenlabel zich in gaat zetten voor de allereerste zelfstandige show in België.

Met een vijftal artiesten gaat het door Rampage gepresenteerde evenement er met gestrekt been in. Alle namen hebben een feature gehad op Monstercat. Naast Modestep, Tokyo Machine en Koven komen ook de Belgische heren Murdock en Hush hun sets droppen. MC Mota is de host van de avond en ook hij is eerder als feature op het label verschenen.

>> Event


Meer Events?

Check onze agendasectie

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Murdock: “Rampage is écht een community geworden”

Binnenkort vindt Rampage, the biggest drum 'n bass & dubstep party in the world, weer plaats. Op 10 en...