dinsdag, oktober 3, 2023

Carnavalsraves: waar kun je gek doen op beats?

-

Home » Features » Carnavalsraves: waar kun je gek doen op beats?

Nog maar een paar dagen en we mogen verkleed de straat op. Carnaval gaat weer van start, in volle glorie na twee jaar stilte. Anno 2022 is allang niet alleen maar traditionele carnavalsmuziek te horen. Elektronische dansmuziek en carnaval gaan prima samen, en in Brabant staat wat dat betreft van alles voor je klaar. Wij stippelen hier de vierdaagse van carnavalsraves voor je uit. 

Tilburg

Het hele jaar door ben je van Club Smederij gewend om harde beats geserveerd te krijgen, en carnaval is voor deze club geen uitzondering. Vrijdag 25 februari verwelkomt RAVEN je er met dj’s als DMNK en Bart Skils om te raven van 22:00 tot 04:00.

Ook zaterdag 26 februari laat Club Smederij je niet in de steek met dj’s als Gizmo, Buzz-Fuzz en MDVD verdeeld over twee area’s.

>> Raven Carnaval
>> Ain’t No Rave Like A CarnavalsRave

Ook PKHS biedt onderdak aan de echte ravers tijdens carnaval. Zij staan klaar met genres als freestyle, frenchcore en raw hardstyle met verschillende dj’s, verdeeld over twee area’s. En dat allemaal in combinatie met een carnavalesk thema.

>> Freestyle Freakerz

Gemert

In Gemert veranderen ze ook het genre tijdens carnaval. Met keiharde beats van onder andere Act of Rage, Killshot en Bloodlust wordt er flink gestampt in Time-Out. Ben je na een dag raven nog niet klaar? Ook op zondag kun je in Gemert de ‘hoempapa’s’ vermijden.

>> Phoenix Carnaval

>> Hardcore Carnaval

‘s-Hertogenbosch

De provinciehoofdstad van Brabant kan natuurlijk niet achterblijven met carnavalsraves. Bij P79 weten ze wat goede beats zijn. Met confetti in de lucht en je mooiste ‘pekske’ aan kan je hier van 20:00 tot 01:00 raven op techno en house.

Ook de volgende dag kan je in deze stad terecht. De Azijnfabriek wordt zaterdag omgetoverd tot ‘HardBeat Een En Al Blijheid’. Met niet alleen 90s muziek, maar ook happy hardcore, freestyle en andere hardcore stijlen geven ze jou een zaterdag vol harde beats.

>> Belle Est La Nuit carnavalsrave

>> HardBeat Een En Al Blijheid

Eindhoven

Ook Eindhoven sluit zich aan om tijdens carnaval te genieten van de hardere genres. Op maandag 28 februari kan er bij Gregnoise confetti gehapt worden op harde beats van 14:00 tot 01:00 met dj’s als onder andere Rugged, Jack De Da Cruz en La Fuente.

Café de Kram sluit zich ook aan bij ravend Brabant. Met over dag traditionele carnavalsmuziek om ‘savonds over te gaan naar techno en house. En niet één avond, maar de gehele carnaval van 25 tot 29 februari.

En daar blijft het niet bij, ook in de Oude Rechtbank kun je terecht om te raven met carnaval. Zij staan zaterdag 26 februari voor je klaar, van 17:00 tot 04:00, met house en deep tech. Onder andere dj’s als Hense en Wing Mock draaien hier de betere genres met carnaval.

Dacht je dat je klaar was in Eindhoven? In deze stad kan er een hele kroegentocht uitgestippeld worden met raves. Herrie Met Gerrie is deze carnaval ook aanwezig met de lekkerste techhouse.

>> Unlimited Carnival Edition

>> Kramnaval

>> Tekkie

>> Herrie Met Gerrie

Oirschot

Op vrijdag wordt er ook flink gestampt in Oirschot van 19:00 tot 01:00. Met genres als freestyle, hardstyle en millennium hardcore schuift het event Kelder Rave de polonaise nog even op naar een andere dag.

>> Kelder Rave


Meer tips?

Dit waren enkele carnavalsraves op een rijtje. Mis je nog iets? PM ons! Ben jij niet zo’n carnavaller en ben je eerder benieuwd naar andere muziek tips? Dan hebben onze huisgenoten afgelopen week nog de beste releases voor je klaargezet.

>> Nieuwe hardcore releases

This Is Our House

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Lotte Snepvangers
Lotte Snepvangers
Lotte is een studente Communicatie met een journalistieke achtergrond. Vanwege haar liefde voor techno, deep house en psytrance is ze vaak op raves te vinden. Deze liefde vertaalt ze graag door naar content die met haar favoriete genres te maken heeft.

Gerelateerd

Carnaval Ontwijkend Gedrag: Carnaval vieren zonder hoempapa

Eind februari wordt het zuiden van het land omgetoverd tot een wereld vol verklede mensen, hoempapa-muziek en heel veel...

Karnaval Festival: Raad van 11 dj’s over dwaze dilemma’s (2)

Het is voor massa's Brabanders en Limburgers alweer bijna tijd voor de mooiste periode van het jaar: carnaval. En...