Carnavalsraves 2016: Hoempapaloos de carnaval door

-

Home » Genres » House » Carnavalsraves 2016: Hoempapaloos de carnaval door

De tijden van alleen maar dweilmuziek, hoempapa en schlagers zijn verleden tijd. Carnaval 2016 wordt een grote rave met een mix aan house, techno, drum&bass en hiphop feestjes. Oke, af en toe een dikke carnavalskraker erdoorheen hoort erbij. Feestdjruud noemde het zelf ooit urban après-ski-flügel-step. En daarom hebben we speciaal voor jou alle carnavalsraves op een rij gezet:

Coverfoto: Biki90 door Dickrennings.com

Eindhoven

Bralnaval

Arcade Bralnaval

Te beginnen in Eindhoven waar de Arcade volgens eigen zeggen een berg ellende voor je heeft klaarstaan. Hoe krijgen ze het voor elkaar? Zowel Lowlands huisvriend Kees van Hondt als de Snollebollekes en Boomshakalak Soundsystem staan in dezelfde ruimte. Hopelijk liggen er takken klaar, staan de containers ver weg en picknickbanken goed vastgeketend, want dat gaat allemaal de lucht in! Mocht dit toch nog te carnavalesk voor je zijn, dan kan je de kleine zaal invluchten waar voornamelijk house en techno wordt gedraaid door onder andere De Te Kloppen Man, Bjorn Wolf, AFRIKABOOMNADA, Joel Hemmen en Jens Rasmussen. En oja, het rookhok wordt omgetoverd tot Rookhok Rave waar je zelf muziek kan inpluggen. Ben benieuwd wat voor ellende daaruit komt. 

Thunderdommel

Thunderdommel is inmiddels vaste prik tijdens carnaval op het Eindhovense Stratumseind. De jongens van Biki90 begonnen ooit met een eigen rave in de kleine Kitsch, daarna de Repelsteel en nu is het Tuchthuis de plek voor alle random gekkigheid die je kan verwachten. Het thema van dit jaar: Thunderdommel in Concert. Thunderdommel plaatjesdraaiert van het eerste uur Feestdjruud trapt de vrijdag af met 3 Uurkes Veulgas. De dagen daarna worden gevuld met alle namen van dien: Blafbuddy’s, Pluk van de Partyflat, Café de Puinhoop en RAWENDZ staan onder andere voor je klaar om alle vocale remmen los te gooien. Misschien komt #VERBEEK ook wel langs! 

Hakkuhgat

Hakkûhgat in Dynamo

Voor het hardere werk zijn op 6 februari alle zalen van Dynamo open tijdens Hakkûhgat. Het is wat de naam al doet vermoeden: stampen tot je erbij neervalt. Met onder andere Destructive Tendencies, Promo, DJ Kasparov, Ophidian, DJIPE en SystemOverload op de line-up zal het geen moment stil zijn op het Catharinaplein. Misschien een idee om als een groot oordopje verkleed te gaan?

Tilburg

SuburbanDisco_Carnaval

Suburban Disco presents Carnavalsrave

Na het succes van vorig jaar houden de mannen van Suburban Disco weer een carnavalsrave in Club Smederij aan de Spoorzone. Op 6 februari van 22.00 tot 04.00 uur zal Heiko Laux een drie uur lange set verzorgen en komen ook Fowlk en Sub_Surface hun plaatjes leggen. De formule: alle gekheid van carnaval en iedereen verkleed, maar dan met techno.

Gaande_carnaval

Gaande de Carnavalseditie in 013

Na het debuut van NYE in de 013 heeft Gaande opnieuw zin in een goed feest en daarom hebben zij de Carnavalsvrijdag tot hun beschikking genomen en alle hoempapa en volksliederen aan de kant geschoven. Verwacht hier een muzikale mix aan de beste house, hiphop, zwoele R&B en oldskool garage, maar dan met een Carnavalstintje. Met FS Green, Girls Love DJs, David Ghetto en Paquito Moniz op de decks kun je zorgeloos gekostumeerd los gaan. Zij zorgen voor de confetti, brengen jullie de goede vibes?

Kernafval

In dit lijstje mag Kernafval in de Hall of Fame zeker niet ontbreken. Misschien is dit wel een van de eerste alternatieve carnavalsfeestjes, in ieder geval in Tilburg. Er zijn twee area’s met de beste alternatieve muziek. Tot nu zijn bevestigd: Djoiz, Amy, Jimmy, Polonaise Blitzkrieg, Radio RangPang & Numba Kula. Meer namen volgen nog!

Breda

CarnevilBoulevard

Carnevil in de Boulevard

Traditie getrouw host 200MAX / Wir Sind Wieder Imhouse weer een avondje carnaval met techno en deephouse. Dus wel lekker verkleed, veel bier, maar met fatsoenlijke muziek in De Boulevard Breda. Onder andere Lazee Larry, Pieter Versteeg en Bjorn Wolf staan klaar om de carnaval op vrijdag in te luiden met een portie aan fatsoenlijke muziek.

RauwLauwPolonaise

Rauw & Lauw Polonaise

Geen carnaval is compleet zonder de Rauw & Lauw Polonaise in Breda! Op 6 februari beloven Feestdjruud, Flügel en XXL Events een nieuwe polonaise klapper met een vernieuwd concept, nieuwe locatie en dikke line-up. Uiteraard is de Feest zelf van de partij en hij neemt mee: Lamme Frans, Dirtcaps, Puinhoop Kollektiv, Flamboyant en nog zoveel meer. Verwacht een leger aan opblaasbeesten, kilo’s confetti en een decor waar de gemiddelde carnavals optocht jaloers op is!

ZONNIG

Na Rauw & Lauw blijft het feest bij Strand Binnen in Breda. Op 7 februari staat namelijk ZONNIG gepland, de wintereditie voor dit normaal zomers feestje. De lin-up belooft lokale technohelden zoals Ringbaan, Eb&Vloed, Mikey Biemans en elclectische house met onder andere Tobias Prins, Jayhem en Raywell.

Udenhout

MOCP

Mega Outdoor CarnavalsParty

In Udenhout schijnt hardstyle en carnaval heel goed samen te gaan. Het is daar zelfs begonnen als we Facebook mogen geloven. Ook dit jaar staat op 7 februari de Mega Outdoor CarnavalsParty gepland, kortweg MOCP. De line-up is nog even een raadsel, maar het feest is al lang en breed uitverkocht. Dat belooft toch heel wat. Overigens worden via het facebookevent kaarten aangeboden.

Heerlen

CarNORval

CarNORval in de Nieuwe Nor

Poppodium de Nieuwe Nor in Heerlen heeft niet 1, niet 2, maar 4 dagen lang carnavalsraves klaarstaan waar je u tegen zegt. Te beginnen met Extravaganzaval op vrijdag waar Boscha Nova & DJ Dante een eclectische ratjetoe hebben verzameld met onder andere David Ghetto en Demi-Sec.

Zaterdag neemt Pixelpower de Niewe Nor over. Net als het beruchte VJ duo is de drum & bass-nacht tijdens Carnaval opgebouwd uit pixels. Van Mario & Luigi tot aan Sonic, of toch liever als Master Chief uit Halo? Elke console-held & schurk is van harte welkom.

De zondag is de technodag met de Warehouse Rave. Ook dit jaar maken ze wéér een kleine reis terug in de tijd. Verwacht neon, acid smileys, blacklight en techno talent van eigen bodem. Rave Rave Rave met Størm, Mark Antoni B2B Ben Fairy en Mercal B2B Marlon Benjamins. Ze zoeken nog één dj om de lijst aan te vullen. Voel je je geroepen? Klik dan hier voor meer info.

Carnavalsmaandag wordt afgesloten met een heuse houseavond. Feesten als Beesten met Cleavage, Luuk van Dijk en Creme Fraiche. Als je nu nog steeds een hekel hebt aan carnavalshoempapa, weten wij het ook niet meer.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Carnavalsraves: waar kun je gek doen op beats?

Nog maar een paar dagen en we mogen verkleed de straat op. Carnaval gaat weer van start, in volle...

Carnaval Ontwijkend Gedrag: Carnaval vieren zonder hoempapa

Eind februari wordt het zuiden van het land omgetoverd tot een wereld vol verklede mensen, hoempapa-muziek en heel veel...