COLUMN: Decibel is mijn ‘Paradise City’

-

Home » Genres » Hardcore » COLUMN: Decibel is mijn ‘Paradise City’

Je eerste grote festival heeft iets magisch. Het is bijzonder als je voor de eerste keer losgaat met duizenden mensen op de muziek die je allemaal verbindt. Decibel outdoor festival was in 2010 mijn eerste big ass party. Ik heb er mooie herinneringen aan.

Zo weet ik nog goed dat mijn ouders vroegen waar ik nou eigenlijk naartoe ging. Het showen van een aftermovie leek mij de beste oplossing om hun vraag te beantwoorden. Ja, ze waren best onder de indruk. Het was groot en sfeervol, vonden ze.

Kriebels

Op de dag zelf was ik vroeg wakker. Adrenaline gierde door mijn lijf. Al op jonge leeftijd was ik verslingerd geraakt aan de hardere stijlen, hardstyle in het bijzonder. Maar nooit had ik de muziek waar ik zo verliefd op was geworden, gehoord op een evenement. Eindelijk ging dat gebeuren en dat zorgde voor kriebels. Heel veel kriebels.

Die dag zelf, 21 augustus 2010, vloog in sneltreinvaart voorbij. Wat was het vet! De verhalen die ik vooraf hoorde over de grootte, de intense sfeer en de hele beleving klopten allemaal. Decibel was mijn ‘Paradise City’.

Startschot

Mijn eerste Decibel was het startschot van een partycarrière die nog altijd in volle gang is. Door Decibel werd de liefde voor de muziek nóg sterker. Vanaf het moment dat ik de eerste keer om klokslag 11 uur mijn voeten op de ‘holy ground’ van Decibel zette, wist ik dat het voor altijd een speciaal festival zou blijven.

Vele memorabele edities volgden. Denk bijvoorbeeld aan de bloedhete editie van 2012, met de massale waterpistoolgevechten. Uitgerekend op de natste Decibel ooit, vorig jaar, zat ik in Nieuw-Zeeland. Het was de eerste editie sinds 2010 die ik miste. Alsof het zo moest zijn.

 Jubileum

Ach, ongeacht het weer of de opzet van het festival: Decibel is en blijft mijn ‘Paradise City’. Dit jaar bestaat het festival 15 jaar. Een jubileum. En het is extra feest, mdat ik vorig jaar aan de andere kant van de aardbol verbleef, vier ik zaterdag 20 augustus mijn zesde keer Decibel. Genoeg ingrediënten om er weer een verschrikkelijk brute party van te maken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

DE DANCE-ADVOCAAT over boekingskantoren: Op naar meer shows, liefst via duurzame deal

Achter de industrie van events, dj’s, labels en releases gaat een wondere, maar niet zo vaak belichte wereld van...

De dance-advocaat over artiestenmanagers: magie of illusie?

Achter de industrie van events, dj’s, labels en releases gaat een wondere, maar niet zo vaak belichte wereld van...