woensdag, december 6, 2023

COLUMN JoeySuki: back-up al je apparaten!

-

Home » Uncategorized » COLUMN JoeySuki: back-up al je apparaten!

JoeySuki, alias voor Tilburger Joey Lelieveld, verruilde na een burn-out zijn carrière als internationale dj/producer voor een rol als artiestencoach, met muziek ernaast. Hij schrijft van tijd tot tijd een column voor This Is Our House. Dit keer met een wijs advies: back-up al je apparaten. 

door JoeySuki

Ik ben de back-up van mijn telefoon verloren. En dat heeft me eraan herinnert hoe irritant het is als je iets kwijt raakt wat belangrijk is voor je. Dat is waarom ik je dit vandaag wil vertellen.

BACK-UP AL JE APPARATEN

Wacht, ik zeg het nog een keer om zeker te weten dat de boodschap is binnen gekomen.

BACK-UP AL JE APPARATEN

Dit is waarom:

Dit is vooral voor de professionals die dit lezen. Als je met je baan afhankelijk bent van technologie, moet je zeker back-ups maken. Eigenlijk ben je al te laat als je dat de afgelopen jaren niet hebt gedaan. Maar het is nooit te laat om te beginnen. Je weet nooit wanneer je een oud project nodig hebt.

Als ik het even over de producers heb: onderschat niet de kracht van je eigen soundbank. Dat is wat jou als artiest maakt. Die geluiden maken jouw signature sound. Denk er eens aan als je die kwijtraakt. En wat als je track zes maanden later ineens een hit wordt en je hebt de files niet meer om een remixpack te renderen. Jammer!

Naast alle werkgerelateerde redenen om een back-up te maken, zijn er natuurlijk ook persoonlijke redenen, zoals foto’s of video’s die je dierbaar zijn. In mijn geval zijn dat bijvoorbeeld de foto’s en video’s die ik heb van mijn tijd als tourende dj. Die afbeeldingen zijn onbetaalbaar voor mij. Het zal me altijd herinneren aan de mooie tijd die ik heb gehad als tourende dj (en ja ik kijk er naar uit om die foto’s aan mijn kleinkinderen te laten zien).

‘Better be safe, than sorry’

Maak back-ups en laat mij alsjeblieft niet over een tijd ‘I told you so’ tegen je moeten zeggen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

DE DANCE-ADVOCAAT over boekingskantoren: Op naar meer shows, liefst via duurzame deal

Achter de industrie van events, dj’s, labels en releases gaat een wondere, maar niet zo vaak belichte wereld van...