zaterdag, september 30, 2023

COLUMN JoeySuki: Comfortzone

-

Home » Uncategorized » COLUMN JoeySuki: Comfortzone

Twee gastschrijvers uit de dancewereld vertalen – ieder in een eigen bpm – voor Our House de hartslag van de scene. In de even weken lees je JoeySuki, alias voor Tilburger Lelieveld. Na een burn-out verruilde hij zijn carrière als internationale dj/producer voor een rol als artiestencoach, met muziek ernaast. Dit keer benadrukt hij nog maar eens hoe belangrijk het is om bij jezelf te blijven. ‘Ook al heb je een droombaan.’

door JoeySuki

Een van de eerste dingen die ik tegen mijn psycholoog zei toen het bergafwaarts begon te gaan met mij was: ‘Ik mag niet klagen met de baan die ik heb’. Al snel werd mij verteld dat dát toch echt anders zat. Waarom zou ik niet mogen mopperen over mijn baan als iemand anders dat wel mag?

Ik heb wel altijd het gevoel gehad dat ik niet mocht klagen. Ik had nota bene het werk wat in de ogen van veel mensen een droombaan is. Maar al snel bleek het niet mijn droombaan.

Echt of in scène gezet?

Natuurlijk mocht ik ook klagen als het even niet lekker ging. Of als ik even geen zin had om te gaan werken. Dat doet iedereen, toch? Die gedachte heeft een wereld voor mij geopend.

Met alle social media die tegenwoordig aanwezig zijn wordt het moeilijk om te bepalen wat waarheid is en wat in scène is gezet. Het enige wat jij als publiek ziet is die ene foto, dat ene moment.

Alles wat je online ziet is niet per se de waarheid

Maar aan dat moment gaan heel wat uren vooraf, plus uren erna, die jij niet ziet. Zo ben ik zelf eens mijn Instagram account gaan afstruinen en heb ik foto’s gezien waar ik toch echt duidelijk aan het lachen ben en waar ik er gelukkig uitzie. Maar ik weet wel beter…

Omdat dj zijn en reizen mijn werk was wilde ik natuurlijk aan iedereen laten zien dat ik het naar mijn zin had en dat het goed met mij ging. Niemand zit erop te wachten om te zien hoe slecht het met mij ging als ik weer eens op tour was.

>> Zie ook: JoeySuki over zijn ultieme drop: na burn-out werd hij artiestencoach <<

JoeySuki Belgrado

Verkooptechniek

Logisch dus dat deze manier van communicatie zo is tegenwoordig. Maar het is wel belangrijk dat je niet uit het oog verliest dat alles wat je online ziet niet per se de waarheid is. Het is vaak een stuk marketing, verkooptechniek of branding. That’s the way the world works…

Uit je comfortzone stappen is erg moeilijk maar het brengt je op heel mooie plekken.

Dat jij een baan hebt die voor iemand anders als droombaan word gezien wil niet zeggen dat het jouw droombaan is. Blijf altijd goed voor jezelf bekijken of je nog wel gelukkig bent in de positie waarin je staat. Zit je op je plek of wil je liever ergens anders zijn?

Blijf bewegen, blijf jezelf uitdagen en ben niet bang om uit je comfortzone te stappen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

DE DANCE-ADVOCAAT over boekingskantoren: Op naar meer shows, liefst via duurzame deal

Achter de industrie van events, dj’s, labels en releases gaat een wondere, maar niet zo vaak belichte wereld van...