zondag, februari 28, 2021
Home Music House COLUMN: R.I.P. 'Mama Extrema'

COLUMN: R.I.P. ‘Mama Extrema’

-

Donderdagmiddag is het afscheid (via een ‘laatste feestje’) van Regina Krijntjes, de onlangs overleden moeder van Extrema-baas Marcel Mingers. Onze hoofdredacteur staat in een mini-column stil bij haar persoon en haar niet te onderschatten rol in de zuidelijke partywereld.

 

Vorige zomer stonden we nog naast haar op de vrienden- en familiecamping van Solar Weekend. Onvergetelijk, het beeld van die rollator voor haar tipi, te midden van het festivalgedruis.

- Advertisement -

Want kreupel of niet, Regina, de moeder van Extrema-baas Marcel Mingers en een schat van een mens, bleef van het partijtje. Zoals ze al vanaf het prille begin, toen house nog verketterd werd in Nederland, haar steentje bijdroeg.

Ze ging met zoonlief mee naar het gemeentehuis om vergunningen voor party’s te regelen. Tapte daar vervolgens bier, of zat bij de muntverkoop of de toiletten.

Trots

Marcel kreeg in het begin de wind van voren van overheden vanwege zijn feesten met ‘teringherrie en rotzooi’, maar Regina was juist trots. En bleef altijd achter hem staan.

Mede daardoor groeide Extrema uit tot dé grondlegger van de zuidelijke partycultuur, met onder meer het eerste dancefestival beneden de rivieren, XO.

Regina Extrema Krijntjes

Boek

In het boek dat ik over Extrema mocht schrijven, tekende ik voor bovenstaande eigen pagina over ‘Mama Extrema’ op dat ze in 2014 nog een brei-act opvoerde tijdens een indoor feestje in Eindhoven.

Donderdagmiddag ben ik bij haar uitvaart. Daar wordt, zo is al aangekondigd, ‘haar laatste feestje’ gevierd. In stijl.

Maar een verlies is het. Van een mooi mens, maar ook van een moeder van de zuidelijke party-cultuur.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Daft Punk volgens de man die ze als eerste buiten Frankrijk boekte: ‘Waanzinnig goed’

Na 28 jaar stopt Daft Punk ermee, maakte het duo maandag bekend. De Vlaamse techno-pionier Peter Decuypere was medio...

EDM & future house in maart: De tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....