zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeFeaturesDaisy verovert ook carnaval met guilty pleasures en #Twerkonaise

Daisy verovert ook carnaval met guilty pleasures en #Twerkonaise

-

Daisy staat garant voor één grote schuurpartij met een heerlijke mix van 90’s- en 00’s-hits en guilty pleasures. Het is in Tilburg een van de zwoelste feestjes van het moment. Na een eerste jaar met maar liefst 130 optredens en 2 knalfeesten met oud en nieuw slaat het Daisy’s DJ Team, dat is ontstaan uit dit populaire concept, met carnaval opnieuw toe in Tilburg. Daisy’s Carnaval XL (25 februari met o.a. The Partysquad en Def Rhymz) is al bijna uitverkocht. “We staan er zelf versteld van hoe hard het gaat.”

 

Na een hosting in de grote zaal van 013, tijdens een uitverkocht nieuwjaarsfeest Plan de Champagne, keert Daisy daarmee terug met grote gekkigheid in een serieuze hal, ditmaal de Koepelhal op de Spoorzone.

#Twerkonaise

Dat belooft wat. Een tipje van de sluier van het team: “Eindelijk een #Twerkonaise met Carnaval in Kruikenstad Tilburg! U vraagt, Daisy Serveert.” Nu al – en tijdens het feest zelf – kun je met die hashtag een foto van jezelf in carnavaleske twerk-stand op Insta posten.

- Advertisement -

Omdat we graag meer willen weten over het concept en de dj’s belden we met Ben, werkzaam bij XXL Events & Artists, die verantwoordelijk zijn voor o.a. de events Daisy, Duikboot, Zonnig en Club Tropicana en tevens de boekingen verzorgen van 11 artiesten waaronder Daisy’s DJ Team. Ook spraken we met Robin, de dj van het team.

 

Hoe is het concept Daisy tot stand gekomen?

Ben: “In veel steden ontpopte zich hitjes-concepten, zoals Vunzige Deuntjes en Rewind Amsterdam. Daarnaast had je ook de hype met Kriss Kross Amsterdam. We dachten dat zoiets ook echt in Breda en Tilburg zou moeten werken. Toen zijn we met Daisy begonnen in Club Smederij in Tilburg. We zaten daar al met Duikboot en hebben er een editie van Daisy neergezet in hetzelfde weekend. Het was echt meteen een hit.”

Een moderne versie van de Backstreet Boys, noem ik het voor de grap

En het Daisy’s DJ Team was daar een logisch vervolg op? 

Ben: “We zijn daarna op zoek gegaan naar een aantal dj’s om een team te gaan vormen. Er zijn meer concepten waar een dj-team aan gehangen wordt dus dit was een logische stap. Robin kenden wij al, we nodigden hem uit voor een gesprek en zijn samen met z’n vaste mc, Edward, het project aangegaan. Een soort moderne versie van de Backstreet Boys noem ik het altijd voor de grap. De jongens doen het echt supergoed, ze hebben het  vanaf dag 1 heel goed opgepakt.”

Robin: “Ik kende Daisy al van Club Smederij, ik wist dat het een groot concept was en dat Daisy zo gek als een deur was. Maar 130 shows in een jaar had ik niet verwacht. In m’n stoutste dromen was dat nog niet voorgekomen.”

130 shows in een jaar had ik niet verwacht. In m’n stoutste dromen was dat nog niet voorgekomen

 

Met al die shows heb je natuurlijk gekke dingen meegemaakt, wat is het meest toffe dat je hebt meegemaakt?

Robin: “De humor onderling met Edward en onze tourmanager Davy Jones. De tour met FeestDJRuud was natuurlijk ook geweldig om mee te maken. Al die opblaasbeesten en hoe hij dat oppakt met z’n publiek is geweldig om te ervaren. Het mooiste optreden was Solar 2016 met Daisy’s Slettenkast. Dat was wel het hoogtepunt der hoogtepunten van het jaar.”

daisy

Wat is de bucketlist van het Daisy’s Dj Team?

Ben: “Met muziek komen en Nederland veroveren! Ze zijn druk bezig met produceren, hebben een aantal bootlegs liggen en zijn druk bezig met soloplaten. Onder meer Pukkelpop en Mysteryland werden in het eerste jaar al afgevinkt. Ze hebben al flink wat grote festivals gepakt maar nog niet de beste spots natuurlijk. Op alle festivals die we niet meegepakt hebben, hopen we te staan. Op de festivals waar we al staan hopen we op een betere spot.”

Robin: “Ik denk wel echt die platen uitbrengen met het DJ Team. Bootlegs en eigen nummers. Dat op een gedeelde plaats met afstuderen op de Herman Brood Academie. En natuurlijk heel actief zijn met Daisy en Daisy DJ team. En van 130 shows in 2016 naar 200 shows gaan in 2017!”

Ben:” We hadden niet durven dromen dit het zo goed zou uitpakken. We staan er zelf versteld van hoe hard het gaat.”

https://soundcloud.com/daisys-dj-team/daisys-deuntjes-vol-3

 

En met het concept Daisy. Kunnen we  bijvoorbeeld weer een Daisy’s Slettenkast verwachten, het concept waarmee jullie het middendorp van Solar Weekend veroverden?

Ben: “Er zijn plannen om met Daisy een festival te doen deze zomer. Voor Daisy’s Slettenkast op Solar Weekend hebben we het dan helaas echt te druk. Het is echt heel tof om te doen, maar het kost ontzettend veel energie om zoiets neer te zetten.”

De grote zaal in 013 heeft een capaciteit van 3000 man, de Koepelhal 2500. Zijn dit de grootste hostings voor het concept Daisy tot nu toe? 

Ben: “We hebben eerder heel toffe club-edities in Club Smederij georganiseerd. Alle edities waren binnen 2 dagen uitverkocht daar.  Daar zitten we echt al aan onze grens. Daarnaast hebben we een aantal hostings gedaan afgelopen zomer. Duikboot Festival was een mannetje of zeven- achthonderd, Daisy’s Slettenkast op Solar was een mannetje of duizend.”

“We gaan nu naar de nog grotere aantallen en dat is ook de richting waar we heen willen. We zijn van plan om het concept net wat breder te maken en muzikaal wordt het meer een combinatie van hitsjes van vroeger en nu. Zo spreek je een groter publiek aan. Logischerwijs is het tof om meer mensen te trekken.”

 

 

Robin, je bent nog aan het afstuderen op de Herman Brood Academie, wat doe je daar precies en is het te combineren?

Robin: “Mede dankzij de academie ben ik in contact gekomen met XXL en Daisy. Ik volg er de opleiding muziekmanagement en ben bezig om af te studeren als muziekmanager. Het is echt een goede springplank. In muziekmanagement liggen niet mijn ambities, maar het heeft me geholpen met het nader ontdekken van de muziekwereld. Ik organiseer zelf ook nog evenementen in Amersfoort, Superzwoel en Lit. Maar de focus ligt op Daisy en het DJ Team en afstuderen. Het is ontzettend druk maar echt ontzettend gaaf allemaal.”

Daisy

Daisy’s Carnaval XL

Daisy’s Carnaval XL is op 25 februari van 14:00 tot 01:00 uur in de Koepelhal in Tilburg. Check het Facebook-event voor meer info.

LINE-UP:

The Partysquad
Bizzey
Manuel & Geza
Def Rhymz
Daisy’s Dj Team
Fiësto
Puinhoop Kollektiv
Rave van Fortuin
SMÈRRIG presents NIXUS
FC Gaande
Chimp
Fab x Paans

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...