zaterdag, september 30, 2023

Dancefair dag 2: Gear, kids en veel demodrops

-

Home » Uncategorized » Dancefair dag 2: Gear, kids en veel demodrops

De Jaarbeurs in Utrecht was 17 en 18 februari weer een walhalla voor iedereen die werkt in (of droomt van een baan in) de dance-industrie. Tijdens de 8e editie waren diverse organisaties, labels en artiesten present. Ook This Is Our House was met een stand aanwezig op Dancefair. Gedurende beide dagen deden we er verslag van de beurs. Hieronder lees je ons liveblog van de zondag terug (klik hier voor dat van de zaterdag).

 

[17:30]

Mike Williams

Internationale dj’s zijn op Dancefair beschikbaar voor vragen en het demonstreren van hun skills. Onder wie Mike Williams, die de Spinnin’ Records Studio afsloot met een productie-masterclass. Die werd afgesloten met een groepsfoto met alle aanwezigen in de zaal en een unieke ID, ofwel een track die Williams nog niet eerder met de buitenwereld deelde.


 

Demo drops

[16:15]

Over 2 dagen gezien by far weer de grootste trekkers op Dancefair: de demo-drops. Onder meer Revealed, Future House Music, 2-Dutch en Spinnin’ zijn aanwezig om nog niet uitgebracht werk van aankomende dj/producers te checken en van feedback te voorzien.

Wij spraken met Wessel Westerveld, A&R manager bij 2-Dutch uit Eindhoven, en Bas van Weert van Streamin Music. Interviews onder het impressie-filmpje:

Wessel heeft alleen zaterdag al 3,5 uur aan demo’s zitten luisteren bij de stand van 2-Dutch, met slechts een pauze er tussendoor. Dat vereist scherpte, zeker omdat het niveau volgens hem dit jaar ‘aanmerkelijk hoger’ ligt.

3,5 uur? Dat is goed voor zo’n 80 producers. ‘Een kwartier na sluitingstijd stonden ze zaterdag nog te luisteren’ aldus Wessel. Ook vandaag gaat het echt aan de lopende band door, bij alle demo-drop-stands trouwens.

Wessel: ‘Deze gasten (over het algemeen zijn het toch weer jongens, red.) gaan over het algemeen langs alle labels langs, maar soms heel gericht.’ Bas: ‘We horen binnen 10 seconden of het iets is. Herkenning is het belangrijkst; zijn de hooks goed?’

Zo’n demo-drop geeft veel spin-off

Nee, ze tekenen hier geen releases, zegt Wessel. ‘Belangrijkst wat het oplevert is dat wij hier zichtbaar zijn voor dj’s en producers. En het geeft veel spin-off. Je krijgt nog het hele jaar mailtjes waarin men refereert aan Dancefair. Via e-mail komt doorgaans ook veel binnen, maar het is ondoenlijk om op iedereen te reageren.’

En toch: zeker 2 tot 3 keer heeft hij zaterdag en track gehoord waarvan hij zei: niks meer aan doen. ‘Dan gaat het van: “Stuur ‘m op, dan ga ik het nog eens rustig luisteren in de studio – en niet in de herrie hier. Als er dan niks geks gebeurt, en deze jongens willen, kunnen we zo’n track dan snel uitbrengen.’

>> Zie ook Future House Music verovert de wereld: ‘Men raakt klaar met EDM’ <<


 

[15:45]

Dancefair 2018

Altijd al willen weten hoe je begint als dj? Frontliner, La Fuente, Alvaro Dolf en Vato Gonzalez vertelden er alles over tijdens een Q&A in The DJ Club. Voor deze gelegenheid in het Engels, want steeds meer internationale bezoekers weten Dancefair anno 2018 te vinden. De moraal van het verhaal volgens de heren, of het nou een carrière in house of hardstyle is: heb plezier!


 

[15:00]

Dancefair Gear

De nieuwste apparatuur voor live performance is ook te testen op Dancefair. De ARQ AR-96, oftewel het All-In-One Production and live Performance Instrument lijkt op een autostuur, maar is een drummachine, synthesizer en midi controller is één. De lichtgevende ring is afneembaar waardoor je je sound een eigen draai kan geven met de aanwezige filters.


 

[14:00]

Dancefair

Dancefair biedt de mogelijkheid om bij verschillende stands apparatuur te testen, al dan niet onder begeleiding. In dit geval – voor de liefhebbers – de Studiologic Polyphonic Synthesizer Sledge REV 2.0.


 

[13:30]

Dancefair

Tijdens Dancefair worden niet alleen lezingen en masterclasses voor professionals gehouden, maar zijn er ook workshops voor de beginnende dj/producer. Bij de stand van DJ School International uit Breda leert initiatiefnemer Dave Hipke bezoekers de basis van het ‘beatmixen’. Zelfs als draaitafels, zoals hier de Pioneer CDJ-2000 NXS2, helemaal nieuw voor je zijn, kun je zo de wereld van het dj’en op een leuke en interactieve manier ontdekken.


 

[12:30]

Olly James

Lange rij voor de production masterclass van Olly James in de zaal van Revealed Recordings. Ook het label van Hardwell is vertegenwoordigd op Dancefair. Anders dan bij Armada op zaterdag, is de grote baas uit Breda zelf niet present. Revealed wordt later deze zondag nog wel vertegenwoordigd door Sick Individuals en Kill The Buzz.


 

[12:00]

Rightshare Dancefair

Onvermijdelijk op een dancebeurs die actueel wil zijn: de blockchain-technologie. Op Dancefair spreekt Andy Zondervan van start-up Rightshare. Dat bouwt in gezamenlijkheid met andere tech professionals aan een platform om via blockchain (vooral bekend van de Bitcoin) muziek en -diensten transparanter te maken.

Zondervan legt uit dat je de ‘chain’ van bijvoorbeeld een release op een veilige manier kunt openbreken, zodat je niet in een langdurige, stroperige situatie vol wantrouwen belandt. Elke belanghebbende kan via ‘smart contracts’ precies inzicht krijgen in het product of de dienst, en ook in wat hem financieel toekomt.


Volg TIOH op Facebook:


 

[11:30]

Dancefair dag 2

Zaterdag waren het er al heel wat, maar op ‘zondag familiedag’ lijken het er nog meer: kids met aspiraties in de dance. Loopt hier de nieuwe Martin Garrix, Brooks of Hardwell rond?


 

[10:30]

Dancefair dag 2

Terwijl de zalen onder ons nog gedweild worden na A State Of Trance, gaan hier in de Jaarbeurs de deuren open voor dag 2 van Dancefair. Ons team, hier bijeen bij onze stand, is er weer klaar voor.


 

[10:00]

https://youtu.be/LCHhb6_zl5Q

Impressie van de beursvloer. Er is dit jaar een indrukwekkend aantal partijen vertegenwoordigd.


 

[09:00]

Op de ruim 6000 m2 grote beursvloer zullen meer dan 200 merken de nieuwste producten demonstreren. Denk aan Pioneer DJ, Ableton, Native Instruments, Korg en Roland.

Daarnaast is er de mogelijkheid om de producten die op de beursvloer worden gepresenteerd aan te schaffen via Tonecontrol, KeyMusic en Midi Amsterdam.

>> Lees ook: Dancefair: leerzaam kijkje in de keuken van dance industrie <<

Natuurlijk is de Demodrop weer aanwezig. Voor vele producers een unieke kans om hun muziek te laten horen en instant feedback te krijgen op hun producties van meer dan 80 labels uit alle genres. Onder anderen Revealed, Armada, Spinnin’ Records, Hardstyle.com, Be Yourself, NCS, Frequency, 2-Dutch Records Future House Music zijn aanwezig.


Dancefair 2018

Volg ook onze socials (Insta, Facebook, Twitter) voor updates over Dancefair 2018.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...

TIOH’s Electronic Music Challenge: Beluister de playlist!

This Is Our House bestond op 1 juli 2020 exact 5 jaar! In de aanloop naar onze verjaardag hebben...