vrijdag, december 8, 2023

Dancefair dag 1: Armin, demodrops en nog veel meer

-

Home » Uncategorized » Dancefair dag 1: Armin, demodrops en nog veel meer

De Jaarbeurs in Utrecht was 17 en 18 februari weer een walhalla voor iedereen die werkt in (of droomt van een baan in) de dance-industrie. Tijdens de 8e editie waren diverse organisaties, labels en artiesten present. Ook This Is Our House was met een stand aanwezig op Dancefair. Gedurende beide dagen deden we er verslag van de beurs. Hieronder lees je ons liveblog van de zaterdag terug (klik hier voor dat van de zondag).

 

[17:30]

We sluiten de dag af met het seminar van Armin van Buuren. Iedereen weet dat muziek van kinds af aan echt zijn passie is. Ook al schopte hij het op de universiteit ook nog eens tot Meester in de Rechten.

Sinds heel wat jaren al weer is Armin nu natuurlijk Meester in de Trance. En als die komt spreken op Dancefair zijn alle zitplaatsen binnen no-time bezet. De mensenmassa stroomt dan nog lang binnen, tevergeefs op zoek naar een plekje. Achter in de zaal staat het uiteindelijk enkele rijen dik.

Armin moest toch in de buurt zijn. Komende nacht is het weer A State Of Trance, in dezelfde Jaarbeurs.

Armin van Buuren werd voor deze gelegenheid geïnterviewd door een senior: Robin ‘Jaydee’ Albers. Het gesprek is hieronder nog (deels) terug te kijken en luisteren:


 

[16:45]

Mr. Belt en Wezol zijn een nieuw label gestart. Een waarop zij muziek uitbrengen die afwijkt van al te commerciële muziek. Voor deze aparte stijl moet het een ‘broeinest’ worden, aldus het duo. Vandaar ook de naam: het nieuwe label heet Cuckoo’s Nest.

Tijdens het seminar geven ze de mogelijkheid om feedback te geven op hu zelfgemaakte tracks, en om vragen te stellen. Hierboven een kort stukje van een van de nummers die uitkomt op het nieuwe label.


 

[16:00]

The School of House leert mensen in de industrie over van alles waar je mee te maken krijgt. Op Dancefair laten ze zaterdag onze eigen columnist Denis Doeland en Milan van Ooijen spreken over social media en hoe ermee om te gaan.
Denis vergelijkt de relaties die men heeft met een valuta. Wie de beste relaties heeft, heeft de meeste waarde. Consistentie op social media is zeer belangrijk. Het is net als een hartslag. Iets dat een bepaald ritme moet hebben en moet blijven ‘kloppen’. Aldus Denis.
Social media is niet alleen het zenden van content, maar het gaat twee kanten op. Je moet ook luisteren naar en leren van je publiek om er juist mee te communiceren. Zowel qua berichtgeving als moment van posten.
Veel meer daarover uiteraard in zijn columns op This Is Our House.

Volg TIOH op Facebook:


 

[15:30]

Dj/producer Tony Junior is ook aanwezig!


[15:00]

Dutch DJ Foundation (DDJF) staat op Dancefair en helpt de beginnende Nederlandse dj. Ze geven tips en advies over het tekenen van contracten, maar ook over de gezondheid van de jonge dj’s. Vaak is de enorm drukke levensstijl even wennen.
De stand van DDJF trekt voornamelijk ouders met kinderen die op zoek zijn naar advies. Wat zijn de do’s en dont’s? DDJF heeft een checklist die de ouders of de dj’s zelf gemakkelijker kunnen door nemen en hen helpt bij een juiste keuze te maken.

 [14:30]

Een korte video van de Q&A met Peter Stevens, Gerben Roos, Sander Petit en Yildiz Siskens. Deze vier mensen zijn allemaal werkzaam in de industrie, op verschillende vlakken. Verschillende onderwerpen werden besproken, zoals de invloed van stress op je gezondheid, wetten en regels in de muziekindustrie en hoe je aan je droombaan komt.


 

[13:00]

De masterclass van David Gravell was een aardig succes. De producer vertelde over zijn inspiratie en hoe hij zijn energieke tracks creëert. Het publiek moest wel een beetje kennis hebben van de techniek die hij gebruikt, maar dat was voor de meeste geen probleem. Onze redactie heeft een interview weten te regelen met David Gravell himself, binnenkort online.


 

[12:15]

Een van onze verslaggevers zit bij de masterclass van Laidback Luke en Mark Villa. De jongens vertellen uitvoerig over hun eerste jaren als dj/producers. Hoe zorg je ervoor dat je geen grote fouten maakt? Het publiek krijgt tips over wat ze wel en niet moeten doen als artiesten.


 

[12:00]

We zijn de ochtend begonnen bij de beroemde Demodrop. Hier kunnen jonge producers hun eigen creaties laten horen aan gevestigde labels. Zoals op de foto’s te zien begon de dag al behoorlijk druk, de producers stonden in de rij om hun demo te droppen!


 

[09:30]

Dancefair stand TIOH

Onze stand op Dancefair 2018. We staan in Hal 5, stand 57, vlak bij de Demo Drop.

Benieuwd waar we ons mee bezig houden? Of wil je graag samenwerken met This Is Our House? Kom dan gerust langs!

De eerste bezoekers stromen inmiddels binnen.


[09:15]

https://youtu.be/LCHhb6_zl5Q

Impressie van de beursvloer van Dancefair 2018. Er is dit jaar een indrukwekkend aantal partijen vertegenwoordigd.


[09:00]

Op de ruim 6000 m2 grote beursvloer zullen meer dan 200 merken de nieuwste producten demonstreren. Denk aan Pioneer DJ, Ableton, Native Instruments, Korg en Roland.

Daarnaast is er de mogelijkheid om de producten die op de beursvloer worden gepresenteerd aan te schaffen via Tonecontrol, KeyMusic en Midi Amsterdam.

>> Lees ook: Dancefair: leerzaam kijkje in de keuken van dance industrie <<

Natuurlijk is de Demodrop weer aanwezig. Voor vele producers een unieke kans om hun muziek te laten horen en instant feedback te krijgen op hun producties van meer dan 80 labels uit alle genres. Onder anderen Revealed, Armada, Spinnin’ Records, Hardstyle.com, Be Yourself, NCS, Frequency, 2-Dutch Records Future House Music zijn aanwezig.


Dancefair 2018

Volg ook onze socials (Insta, Facebook, Twitter) voor updates over Dancefair 2018.

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

DDJFvraag: This Is Our House maakt serie met Dutch DJ Foundation

Wanneer ben ik toe aan een manager? Wanneer moet ik me registreren bij Buma-Stemra? Hoe krijg ik meer aandacht...

My First Gig: dj/producer Mr. Efflix (Chris van der Kraan)

Na uren, weken, soms zelfs jaren oefenen op je eigen zolderkamertje is het eindelijk zover: je eerste gig op...