woensdag, december 6, 2023

Dancefair: leerzaam kijkje in de keuken van de dance-industrie

-

Home » Uncategorized » Dancefair: leerzaam kijkje in de keuken van de dance-industrie

Eens in het jaar wordt de Jaarbeurs in Utrecht voor een weekend omgetoverd tot een tempel voor iedereen die werkzaam is of droomt van een baan in de dance-industrie. Inmiddels is Dancefair al toe aan de 7e editie. Verschillende organisaties, labels en artiesten zijn weer van de partij. Dancefair mag zich een van de grootste educatieve muziekbeurzen noemen. Met dit jaar zelfs een internationale editie op komst. 


Dancefair groeit elk jaar weer door. Dit jaar zijn er 21 ruimtes waar verschillende masterclasses worden aangeboden door organisatoren, artiesten en platenlabels. Opvallende partijen die aanwezig zijn met een eigen area dit jaar zijn Protocol Recordings (Nicky Romero),  Scantraxx en Mixmash (Laidback Luke).

Daarnaast biedt Dancefair ook de ruimte om je eigen kunsten te laten horen tijdens de Demodrop van de vele labels die aanwezig zijn. Ook krijg je een beeld van de laatste ontwikkelingen op het gebied van techniek. Verschillende dj-gear wordt gepresenteerd en kan ook getest worden.

Masterclasses

Veel dj’s en producers verzamelen zich tijdens Dancefair om het opkomende talent te adviseren tijdens een masterclass. Grote namen als Frontliner, Laidback Luke en Nicky Romero zijn slechts een selectie uit de lijst van artiesten die aanwezig zijn.

Daarbij is volop talent uit het zuiden aanwezig in de Jaarbeurs. Onder anderen Brooks, Dannic (Fonk Recordings), Lucas & Steve, D-Wayne, Phuture Noize en meer zijn er om de beginnende producer een handje te helpen.

Een uitgebreid overzicht van de Masterclasses vindt je hier.

Dancefair

Dancefair International

Dancefair is een beurs die zo iedere editie doorgroeit. Wat biedt dat voor nieuwe kansen? De beurs gaat internationaal! Op 4 en  5 november 2017 maakt Dancefair zijn debuut bij onze zuiderburen. De eerste internationale editie zal plaats vinden in Kortrijk.

Met 21 area’s en meer dan 200 verschillende seminars/workshops kan het evenement zich inmiddels de grootste educatieve muziekbeurzen van ons land noemen. Het biedt een uniek kijkje in de keuken van de dance-industrie.

Een reeks aan dancestijlen komt voorbij, van zacht tot hard. Leerzame dagen voor de producers, maar ook voor de liefhebbers van muziek.

Foto’s: Tom Doms (tomdoms.com)


Dancefair vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. De laatste kaarten zijn hier verkrijgbaar. Maar check zeker ook onze win-actie voor volgers van onze Facebookpagina.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...

TIOH’s Electronic Music Challenge: Beluister de playlist!

This Is Our House bestond op 1 juli 2020 exact 5 jaar! In de aanloop naar onze verjaardag hebben...