vrijdag, februari 23, 2024

De 7 van 2017: David Ghetto (die stopt in 2018)

-

Home » Smèrrig Zomerweekender » De 7 van 2017: David Ghetto (die stopt in 2018)

We kijken al weer uit naar al die mooie party’s, festivals, releases en dj-sets van 2017. Maar niet voordat we nog even de mooie oogst van afgelopen jaar koesteren. This Is Our House vroeg een aantal dj’s – actief door heel het zuiden en in diverse stijlen – naar hun 7 favorieten van 2017. Dit keer: David Ghetto, alias voor Rolph van Heyster uit Venlo. Voor 2018 heeft hij groot nieuws in petto: Rolph stopt als David Ghetto. “Privé en zakelijk gezien heb ik een nieuw hoofdstuk voor me.”

 

1. Festival van 2017

“7th Sunday, op de SLAM Stage. Ik stond daar tussen Ronnie Flex en Kraantje Pappie. De programmering van die dag was echt top, het zonnetje scheen en ik kon prime time rocken op de berg. Alles zat mee. Heel happy mee als dj.”

 


2. Indoor evenement van het jaar

“Pfoe… moeilijk hoor. Ik draai niet zo veel op echt grote indoor events. Dan zie je me toch meer in kleine clubs draaien.”

 


3. Beste release

“Als album luister ik echt heel veel naar King Krule’s ‘The OOZ’. Wat een multitalent die gast. Zo enorm fijn om te zien dat zo’n jongen al zoveel kan op zijn leeftijd. Wordt een heel grote, denk ik.”


4. Moment van het jaar als artiest

“Dit jaar heb ik als artiest best wel low profile gehouden. Ik heb me meer gefocussed op mijn winkel dan voorheen. (Rolph is in Venlo mede-eigenaar van streetwear- en sneakerstore Calico Jack, red.). Die had voor mij optimale prioriteit.”

“Om dan toch een moment van het jaar te kiezen…. Kom ik weer bij 7th Sunday! Zelfde reden als boven benoemd. Je hebt wel eens van die dagen dat heel, heel veel klopt. Dit was zo’n dag waarop we met het hele team zoiets hadden van ‘hey, dit is waar we het echt voor doen’. Ook moet ik daar 7th Sunday voor bedanken!”

 


5. En privé?

“Zakelijk heb ik in 2017 de eerste echte samenwerking met Asics Tiger op een schoen mogen doen. Dat was een gigantisch proces waarin we creatief een supertof concept hebben kunnen verzinnen voor een schoen en dit helemaal hebben kunnen uitrollen. Vanuit daar zijn we aan de slag gegaan en is deze schoen in een paar dagen uitverkocht geraakt. Was ik zo blij mee.”

David Ghetto


6. Talent van 2017

“Voor mij absoluut ANBU GANG uit Venlo. Die drie gasten en alle gasten die daarom heen zitten zijn voor mij symbolisch voor 2017. Creativiteit in overvloed, bravoure, op het randje en niet in hokjes te plaatsen. Jiri, Menno en ook Dylan hebben allen een mooie toekomst voor zich. Barkie op Zak!”

 


7. De beste reden om uit te kijken naar 2018

“Een nieuwtje en een behoorlijk ding: ik ga in 2018 afscheid nemen als David Ghetto. Ik wil nog één festivalzomer actief zijn als dj en daarna dan ook echt afscheid nemen van de scene, zeker onder deze naam.”


Volg TIOH op Facebook:


“Na 11-12 jaar als dj denk ik dat het tijd is voor nieuw, vers bloed. Ook voor mij liggen er op andere vlakken grote uitdagingen en wil ik meer tijd besteden aan dingen om me heen. Privé en zakelijk gezien heb ik een nieuw hoofdstuk voor me.”

“Het is super fijn om jaren in de scene aanwezig te zijn geweest. En ik heb altijd veel waardering gekregen voor wat ik deed. Tijd is er om na oktober 2018 het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie.”

Ook voor mij liggen er op andere vlakken grote uitdagingen

David Ghetto


David Ghetto

Meer info over en optredens van David Ghetto via zijn Facebookpagina.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Toch weer beperkingen: Nieuwe maatregelen vanaf zaterdagochtend

Twee weken na het einde van de lockdown, nog geen week na het eerste festival, trapt het kabinet weer...