Daydream Festival: Internationale toppers en Brabantse vreugde

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Daydream Festival: Internationale toppers en Brabantse vreugde

Op zaterdag 13 juli vindt de tweede Nederlandse editie van Daydream Festival plaats. Het evenement, dat van 2010 tot 2017 op Vlaamse grond plaatsvond, verwelkomt ook dit keer grote namen op Aquabest, nabij Eindhoven. Onder meer Fedde le Grand, Claptone, Lost Frequencies en R3hab maken hun opwachting. Het thema is dit jaar ‘Under The Spell Of The Dream Butterfly’.

 

Door Richard Witte

 

Daydream Festival biedt voor elke bezoeker wat wils; van EDM tot hiphop en van hardere stijlen tot techno. Daarnaast zullen ook de genres reggae en deep house goed vertegenwoordigd zijn. Met als kers op de taart ook guilty pleasures. Verdeeld over 6 area’s zullen 50 artiesten het podium beklimmen.

Foto door Tom Doms

Grote namen

Zeker op de mainstage is er een breed scala aan internationale top-acts geprogrammeerd. Met onder meer R3hab, Fedde le Grand en MOKSI op de mainstage is Nederlands trots breed vertegenwoordigd.

Zij staan geprogrammeerd naast internationale sterren Salvatore Ganacci en Lost Frequencies (hier ons interview). Eerstgenoemde viel in het Pinksterweekend vanwege ziekte uit op 7th Sunday Festival; zodoende is Daydream Festival het enige festival dat hij in 2019 op Nederlandse bodem aandoet.


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


De hardere stijlen worden ook vertegenwoordigd door groten binnen het genre. Zo zullen in de ‘Bad Dream’-area onder anderen Brennan Heart, Wildstylez, Phuture Noize en B-Front het podium bestijgen. De line-up van de hardere stijlen wordt compleet gemaakt door Promo, Audiotricz, Toneshifterz, Galactixx en PLN-B.

Dit jaar krijgt ook de freestyle-area een upgrade, werd recent bekendgemaakt. De area zal aangedaan worden door de InZanity-hosting van Zany. Naast hemzelf staan onder meer Pavo en Mashup Jack hier geprogrammeerd.

Ook op andere stages zijn topacts te vinden. Zo host Claptone opnieuw zijn eigen area, wat vorig jaar al een groot succes bleek. In de ‘Claptone & Friends’-area nodigt de ‘birdman’ dj’s als Ferreck Dawn en Oliver Dollar uit, maar ook lokale helden Pieter Ellis en Ringbaan.

Claptone The Masquerade

Foto door Maurice Vinken

Hiphop en guilty pleasures

Ook op het podium van de Dream Bucket-area vinden we bekende namen. Lil’ Kleine, Afro Bro’s, Freddy Moreira en Puinhoop Kollektiv. Laatstgenoemden doen de Dream Bucket aan met hun ‘The Final Weekend’ XXL Show. Verder staan in deze area Johnny 500, Outsiders, Dansado & De Feestneger, De Lievelings Dj’s Van Je Zusje, Crooxs, Capital Candy en Che Crozz geprogrammeerd.

Ook de Daisy-area bleek vorig jaar een groot succes. Deze keert terug met uiteraard Daisy zelf, Weslo, Team Rush Hour, CHIMP, Praia Del Sol, Sensue, Walter Looks, The Firm, Aap uit de Mouw en Robin Selecta op de line-up.

Ook Brabants gezelligste lawaaibende kan niet ontbreken. In de Herrie met Gerrie-area zullen Herrie met Gerrie Soundsystem, AJ Buitendijk, Le Cher, Tim Herfst, Ralpheus, Steve Marthin en Project 89 zorgen voor een feestje.

Daydream Festival bezoekers

Foto door Tom Doms

Internationaal succes

In 2010 begon het allemaal in België; de eerste editie van Daydream Festival. Het is de laatste jaren echter uitgegroeid tot een internationaal succesvol concept. Met in totaal 8 edities in België (tot 2017), 2 edities in Mexico (2016 en 2017), 1 editie in Spanje (2018) en zelfs een editie in China (2018) kunnen we stellen dat Daydream Festival internationaal flink naam heeft gemaakt.

Ook hebben de grootste artiesten ter wereld door de jaren heen op het podium van Daydream Festival gestaan. Enkele voorbeelden hiervan zijn Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Afrojack, Sebastian Ingrosso, W&W en Steve Angelo. Headliners op de vorige editie waren Nicky Romero, Showtek, KSHMR, Sam Feldt Live en Brennan Heart.

 


Daydream Festival

Daydream Festival 2019 – ‘Under The Spell Of The Dream Butterfly’ vindt op 13 juli 2019 plaats bij Aquabest, Eindhoven. Tickets voor het festival zijn hier te verkrijgen. Vanaf zondag gaat de laatste (duurdere) ticketfase in, dus wees er op tijd bij!

 

Omslagfoto door Vincent van den Boogaard

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle in april 2022: De tips van Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....