vrijdag, februari 23, 2024

De 8 van 2018: Eelke Kleijn

-

Home » Biki90 » De 8 van 2018: Eelke Kleijn

We kijken al weer uit naar al die mooie events, releases en optredens van 2019. Maar niet voordat we nog even de oogst van afgelopen jaar koesteren. This Is Our House vroeg een aantal artiesten naar hun 8 favorieten van 2018. In deze aflevering kijkt Eelke Kleijn terug op een andermaal succesvol jaar, waarin hij ook veel voorbereidingen trof voor 2019. 

 

1. Festival van 2018

“Dat kan er voor mij dit jaar maar één zijn: Burning Man. Het was geweldig om daar voor het eerst deel van uit te maken en het festival te ervaren. Ik heb daarnaast ook direct iets terug kunnen doen. In het kader van het project Franchise Freedom heb ik muziek geproduceerd. Ze vliegen met heel veel lichtgevende drones in het donker, dat geeft een prachtig effect. Heel tof om op die manier daar deel van uit te maken.”


2. Indoor event van het jaar

“Voor mij persoonlijk was dat denk ik All Night Long in Coda, Toronto. Deze club is heel speciaal en intiem. Er kunnen ongeveer 500 man in, dat is op zich niet zo veel. Hetgeen wat er met kop en schouders er bovenuit steekt is het fenomenale geluidssysteem. Ik was daar in februari en heb daar een van de beste avonden van het jaar gehad.”


3. Beste release

“Dat was de nieuwe Rüfüs du Sol, die heet ‘Underwater’. Deze is onderdeel van zijn laatste album ‘Solace’. Hij heeft van die plaat een remix laten maken door Adam Port en verzorgde zelf een Club en Dub Mix. Vooral de remix en de Dub Mix vind ik echt fantastisch, die draai ik overal.”


4. Talent van 2018

“Van mij mag Budakid een flinke veer in zijn achterste krijgen. Heel erg lekker bezig die man!”

(Check hier ons eerdere interview met deze Tilburgse dj, plus een dj-set, toen Budakid te gast was in This Is Our House Live)


5. Moment van het jaar als artiest

“Eerlijk gezegd zijn het er eigenlijk te veel geweest om op te noemen. Maar het was toch wel bijzonder mooi, de 10 uur durende set onlangs tijdens Thuishaven in Amsterdam. We verkochten dat evenement twee weken van te voren uit, dat geeft een heel fijn gevoel!”


6. En privé?

“Ik ben met mijn familie op vakantie geweest naar Mauritius. Dat vond ik fantastisch. Mijn vrouw en dochter gelukkig ook.”


7. Uitglijder van het jaar

“Een echte uitglijder heb ik niet gehad. Ik heb wel een goed baalmoment gehad. In mijn studio heb ik tot twee keer toe een lekkage gehad. Daar word je goed chagrijnig van.”


Volg TIOH op Facebook:


8. De beste reden om uit te kijken naar 2019

“Volgend jaar ga ik mijn nieuwe liveshow debuteren. Daar kijk ik ontzettend naar uit, want we zijn er al maanden mee bezig. In het voorjaar gaan we de eerste shows al doen.”

Eelke Kleijn Hidden Garden
Eelke Kleijn, eerder dit jaar op Hidden Garden festival in Eindhoven.

Eelke Kleijn

Facebook

Twitter

Instagram

Soundcloud

Eelke Kleijn

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Eelke Kleijn

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

House en techno in april: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....