zaterdag, september 30, 2023

Deadmau5 brengt een afgeladen 013 in volledige extase met zijn exclusieve Cube V3 Tour

-

Home » Features » Deadmau5 brengt een afgeladen 013 in volledige extase met zijn exclusieve Cube V3 Tour

Op maandag 13 juni stond de EDM-reus Deadmau5 op de mainstage van Poppodium 013. Publiek van jong en oud reisde af naar Tilburg om het muzikale en visuele spektakel van dit gemaskerde icoon live te mogen meemaken. TIOH was erbij een deed verslag van een avond met een spectaculaire climax.

Zelden hebben wij zo’n lange rij voor het Tilburgse poppodium gezien. Het wachtende publiek varieert van twintigers tot veertigers. Deze diverse groep komt uit alle hoeken van het land om hun Canadese idool live te zien. Joel Zimmerman, zoals Deadmau5 echt heet, is niet vaak te bewonderen in ons kikkerlandje. Dit optreden zal voor veel bezoekers dus ‘once in a lifetime’ zijn.

Entree

Eenmaal binnen was het voorprogramma, French Original, nog bezig. De producer, schrijver en vocalist houdt zich naar ons idee in. Het publiek luistert wat tam naar zijn muziek. De danspasjes zijn ver te zoeken. Ook op het podium is de energie er nog niet helemaal. Dit maakt het voorprogramma niet écht energiek en dus strookt het nog niet met onze verwachtingen.

Foto: Guus van der Aa

Deadmau5

Na een korte pauze, waarin de rij voor de deur nog drie keer zo lang werd, is het moment eindelijk daar. De zaal stroomt vol met mensen en wij verplaatsen ons naar de verhoging achterin de zaal voor meer ruimte en beter zicht. De muziek valt stil, de lichten gaan uit en wij wachten als publiek in spanning af.

Na enkele seconden komt de onbetwiste dance-legende dan eindelijk het podium op en start de intro van de iconische plaat Ghosts ‘n’ Stuff met Rob Swire. Het publiek heeft nu wel volledige aandacht voor wat er op stage gebeurt. Het lijkt alsof er een wolk van verbazing de zaal in wordt geblazen. Iedereen staart met een open mond naar de stage. Ook wij zijn absoluut flabbergasted van de overweldigende energie waarmee Deadmau5 een indrukwekkende show weggeeft. Hij draait een foutloze set waarin zowel klassiekers als nieuwe hits uit zijn discografie voorkomen. Ook de lampen en visuals sloten perfect aan bij de tracks en overgangen. Het was genieten met de hoofdletter ‘G’.

Foto: Quinty Akkermans

Richting het einde van de set zie je dan toch nog wat groepen in de zaal waar de handjes even de lucht in gaan en waar de voetjes van de vloer komen. Toch lijkt het voor de rest dat iedereen voornamelijk bezig is met het verwerken en opslaan van dit extatische moment.

Al met al was Deadmau5 in Poppodium 013 een avond vol nostalgie, muziek en kippenvel. Het was een onvergetelijke experience die nogmaals duidelijk maakt dat deze muzikale muis er onmiskenbaar kaas van heeft gegeten.


Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Gladde paling over zijn releaseparty, mijlpalen en nieuwe album

Binnen het Nederlandse bass landschap is er het laatste jaar een nieuwe grootheid opgestaan. Met herkenbare, nostalgische elementen die...

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...