dinsdag, oktober 3, 2023

De Tracks van de Maand (hardstyle) by Dj Thera: november 2017

-

Home » Algemeen » De Tracks van de Maand (hardstyle) by Dj Thera: november 2017

Iedere 3e dinsdag van de maand bespreekt dj Thera 5 opvallende releases uit het spectrum van de hardere dancestijlen (hardstyle, hardcore en freestyle). Dit keer de oogst van de maand november, met tracks van MYST, Reloaded en Riot Shift. 

MYST – Fire And Ice

Nightbreed Records

Als er één artiest is die dit jaar definitief is doorgebroken, is het MYST. Zijn tracks ‘Before You Go’, ‘Hear My Breath’ en ‘Never Look Back’ heb ik met grote regelmaat gedraaid. Met ‘Fire And Ice’ levert hij de zoveelste melodieuze rauwe parel af. Meeslepend en zweverig in de breaks en dan volledig los tijdens de drops die weer geweldig zijn. Hou je van hardere hardstyle, maar wel met veel melodieën, dan is MYST helemaal je ding.

Dj Act vs Dj Mani – Equensu Ocha (Dj Thera Remix)

Activa Dark

Een remix maken van een ontzettende klassieker is altijd een grote uitdaging. Soms zijn er klassiekers waar je beter vanaf kan blijven. Maar toen ik werd gevraagd voor deze remix kreeg ik daar gelijk inspiratie van om het origineel in ere te houden. In de tijd dat ‘Equensu Ocha’ uitkwam, was het namelijk een van de hardste tracks van dat moment en daar hoort natuurlijk ook geen softe remix bij. Dus heb ik alles uit de kast getrokken om een extreem heftige remix te maken met veel verschillende (oldschool) kicks, maar wel met een moderne twist en bewerking van de melodie!

https://www.youtube.com/watch?v=HUAMn-EfJk8


Volg TIOH op Facebook


Reloaded – Music Is The Key

Reload The System

Vorig jaar was hij er ineens: Reloaded. Een nieuwe naam, met geweldige nieuwe hardstyletracks die toch dat gevoel van vroeger meegaven maar dan met de hedendaagse kwaliteitsstandaarden. Een jaar later maakt Reloaded de lancering van zijn eigen label (Reload The System) bekend en komt hij met de eerste release die naast ‘Music Is The Key’ ook ‘Creating Memories’ bevat. Vanaf de eerste keer dat ik ‘Music Is The Key’ hoorde, kwam de track al bij me binnen. Wat een gevoel zit hierin zeg! Ogen dicht en genieten maar van deze parel!

Riot Shift ft. MC Tools – Vision Of Disorder (Raw District Anthem 2017)

Theracords

Het nieuwste duo van Theracords groeit als een speer! Riot Shift levert de ene na de andere knaller af en heeft daarmee ook meerdere organisaties positief verrast. Zelfs zo positief dat Riot Shift de mogelijkheid kreeg om het officiële anthem te maken voor het in Hamburg bekende evenement Raw District. ‘Vision of Disorder’ is uiteindelijk een meedogenloze track geworden met een grote hoeveelheid aan diverse harde kicks. Maar niet zonder een geweldige anthem melodie die wordt doorgetrokken over hele vette gated kicks. Echt een geweldige track!

Vyral & Infirium – Principles Of Life

Spoontech

Het Australische label Spoontech heeft een onderlinge samenwerking van alle artiesten gelanceerd, genaamd: Spoontechnicians. Met deze lancering kwam er ook meteen een EP uit met 6 tracks met allemaal verschillende samenwerkingen tussen de artiesten. Mijn favoriet van deze 6 tracks is de samenwerking tussen Vyral en Infirium, genaamd Principles Of Life. Toen ik begon met muziek maken, enkele lichtjaren geleden, was ik helemaal gek van trance. Echter baalde ik altijd dat de kicks niet hard genoeg waren. Toen ik Principles of Life voor het eerst aanzette, ging mijn oude trance-hartje sneller kloppen, maar daarbij komen er bij deze track dus óók nog eens geweldige gated kicks om je oren vliegen! Ik zeg: win-win situatie!

Bekijk hier de oogst van oktober. 


Dj Thera

Dj Thera (Pieter Heijnen) was ooit onderdeel van het duo Brennan & Heart (nu Brennan Heart), totdat hij in 2005 verder ging als solo-artiest. Sinds 2008 is hij hét gezicht van platenlabel Theracords. De Limburger maakte tot nu toe 2 albums (Training Sessions en The New Era) en hij draaide door de jaren heen op evenementen als Defqon.1, Decibel outdoor festival, Q-BASE en Hard Bass.

Dj Thera

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Nieuwe hardstyle releases in april 2022: De top 3 van Peter de Valck

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...