zaterdag, februari 24, 2024

De Tracks van de Maand (hardstyle) by dj Thera: oktober 2017

-

Home » Algemeen » De Tracks van de Maand (hardstyle) by dj Thera: oktober 2017

Iedere 3e dinsdag van de maand bespreekt dj Thera 5 opvallende releases uit het spectrum van de hardere dancestijlen (hardstyle, hardcore en freestyle). Dit keer de oogst van de maand oktober, met tracks van onder meer D-Sturb en Clockartz.

D-Sturb – High Power

End Of Line

Het talent D-Sturb ontwikkelt zich verder en verder. Met zijn nieuwste solo track ‘High Power’ laat hij in mijn ogen zien bij de absolute top te horen van de hardstylescene. Wat een meesterwerk! De eerste drop is compleet onverwacht brutaal en hard, waarna de break een geweldige switch maakt naar onvervalste melodieuze hardstyle. Door de catchy melodie en flink harde ‘meepitchende’ kicks verlang je meteen weer naar het festivalseizoen. Tot slot gaat de track weer terug naar het meer meedogenloze typische D-Sturb werk. Kortom: High Power heeft eigenlijk alle ingrediënten wat hardstyle nou zo geweldig vet maakt.

Beatfreak & Ressurectz – Hustlers

Theracords

De nieuwste Theracords release is een samenwerking van Maastrichtenaar Beatfreak en het aanstormende getalenteerde duo Ressurectz (met bewuste spelfout in hun naam!). Beatfreak is sinds begin dit jaar een van de nieuwe gezichten bij Theracords en hij komt met Hustlers alweer met zijn 5e release. Zeer productief én met een stijgende lijn! Zo werd Hustlers voor het eerst gedraaid door Warface op de afgelopen editie van Q-BASE. Sindsdien heeft de track flink meer support ontvangen. De mannen van Ressurectz timmeren ook heel behoorlijk aan de weg. Ze zijn getekend bij het Duitse label Massive Dynamic Records. Deze maand wonnen zij een remixcompetitie van Jack of Sound.


Volg TIOH op Facebook


Clockartz – Delirium

Delirium Musis

Het Italiaanse duo Clockartz leek even van de aardbodem verdwenen, wat ik erg jammer vond. Ze hadden zichzelf al flink bewezen met hele sterke producties als ‘Rock’n’Roll’, ‘4 Da Floor’ en ‘Humanity’. Maar niet bleek minder waar. Ze hebben de tijd genomen om een eigen label (Delerium Music) te lanceren. Daarna volgden veel nieuwe tracks. Dat is nog niet alles, het zijn ook nog eens extreem originele, gewaagde en vernieuwende tracks. Luister Delerium en oordeel zelf! Wat mij betreft is hun missie volledig geslaagd. Méér, méér, méér Clockartz aub!

Ncrypta – Psychosis EP II

Gearbox

Het gaat een flink tandje harder bij de tracks van Ncrypta uit Duitsland. Zijn nieuwste release Psychosis EP II is extreem duister, meedogenloos en snoeihard. De release bevat 2 tracks: ‘Shock Therapy’ en ‘Psychosis’. Waar ‘Shock Therapy’ zich nog wel in het raw hardstyle segment bevindt, gaat ‘Psychosis’ over die grens. Met een flink versneld tempo zou die track niet misstaan in menig hardcore set. Toch zijn beide tracks wel volledig Ncrypta. De sfeer, duisternis en grofheid is onmiskenbaar voor deze artiest van Gearbox. Wil jij je dosis hardstyle zo hard en extreem mogelijk? Dan ben je bij Ncrypta helemaal aan het goede adres.

Unkind & Jason Payne – Punish

Spoontech

Punish is een Nederlands-Italiaanse samenwerking op een Australisch label. Hoe internationaal wil je hardstyle hebben? Unkind en Jason Payne hebben de handen ineengeslagen en komen met deze ongelofelijke klapper. Ik ben erg fan van de verschillende heftige kicks in deze track, met name hoe die kicks je toch vrij onverwachts omver blazen. De track lijkt rustig te worden opgebouwd met een gave sfeer. Maar nee, vergeet subtiliteit! We gaan gewoon snoeihard rammen met Punish! Deze track zit voorlopig standaard in mijn afspeellijst.


Dj Thera

Dj Thera (Pieter Heijnen) was ooit onderdeel van het duo Brennan & Heart (nu Brennan Heart), totdat hij in 2005 verder ging als solo-artiest. Sinds 2008 is hij hét gezicht van platenlabel Theracords. De Limburger maakte tot nu toe 2 albums (Training Sessions en The New Era) en hij draaide door de jaren heen op evenementen als Defqon.1, Decibel outdoor festival, Q-BASE en Hard Bass.

Dj Thera

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Nieuwe hardstyle releases in april 2022: De top 3 van Peter de Valck

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...