dinsdag, februari 27, 2024

Doldwaas confetti-circus elrow strijkt neer in Eindhoven

-

Home » Genres » House » Doldwaas confetti-circus elrow strijkt neer in Eindhoven

Excentriek, verrassend, bijzonder en origineel: zomaar vier woorden die gelijk in ons opkomen als we aan elrow denken. Het uitbundige concept heeft fans over de hele wereld en ook in Nederland zien we de kleurrijke verentooien, ballonnen, confetti-shooters en glitters steeds vaker voorbijschieten. Op 25 november is het de beurt aan het Klokgebouw in Eindhoven: We Are Electric nodigt de Spaanse organisatie uit voor 10 uur lang weelderig vertier. This Is Our House zoomt in op het doldwaze concept en geeft 2 x 2 gratis kaarten weg (zie onderaan).

 

Het is ongelofelijk te noemen wat elrow de afgelopen jaren heeft neergezet. Met dit jaar bijna 100 shows in 21 landen (waarvan er zo’n 60 uitverkochten) is het concept op zijn minst populair te noemen. Dat wist We Are Electric ook en voor de editie in het Klokgebouw wordt naast elrow een area gehost door het team van Verknipt. De hele line-up vind je hier.

Elrow

Historie

Zo’n reputatie vormt zich natuurlijk niet vanzelf. Het huidige concept vond weliswaar zijn oorsprong in 2010, maar volgens de Spanjaarden zelf werd het allereerste zaadje geplant in 1870. Het lange verhaal achter elrow begint bij Jose Satorres, die in dat jaar zijn eigen Café Josepet opende. Het werd een succesvolle club, waar vooral boeren samenkwamen om te kaarten en zaken te doen.

Elrow
In de 140 jaar die volgden op dit wapenfeit werden er nieuwe clubs geopend, huwelijken volbracht en kinderen geboren (hier te lezen). En uiteindelijk komen we zo uit bij de belangrijkste man in de techno-scene in Barcelona: de inmiddels overleden Juan Arnau Ibarz. ‘The Grandfather of Techno’ was een belangrijke spil in de opkomst van techno in Spanje. Na zijn overlijden in 2012 toonden o.a. Ben Sims en Carl Cox hun respect door stil te staan bij zijn dood.

In 2010 bedachten de kinderen van Juan (Juan en Cruz) uiteindelijk het elrow-concept. Nadat er illegale feesten op zondag werden georganiseerd, bedachten de twee jongens dat het ook wel tof zou zijn om legale evenementen naar Ibiza te brengen. In 2012 en 2013 zette elrow de schoenen stevig neer in het Spaanse zand, om nooit meer weg te gaan.


Volg TIOH op Facebook


Concept

Inmiddels is elrow veel meer dan een serie feesten. Met een eigen kledinglijn (elrowear), samenwerkingen met de grootste festivals en buitengewone clubedities lijkt de toekomst erg rooskleurig. Zelfs Glastonbury en Tomorrowland gingen dit jaar in zee met de confetti-karavaan: 2017 lijkt daarom het beste jaar voor elrow tot nu toe. Natuurlijk zijn ook wij weleens op een elrow-feest geweest, maar het is lastig om in woorden te beschrijven wat die avond ons bracht. Elrow is een gevoel, een community, maar bovenal een waanzinnige rollercoaster vol goede muziek.

Klokgebouw

De nacht in het Klokgebouw belooft dus een mooie te worden. Waar de line-ups van elrow-feesten nooit tegenvallen, is het in Eindhoven ook weer smullen geblazen. De sound van elrow is een duidelijke: altijd dansbaar, feestelijk en genre-overstijgend. Een van de headliners in de elrow-zaal is 2manydjs, waarvan we een dj-set zullen horen.

Met de broertjes Dewaele is het eigenlijk altijd genieten. Ze weten als geen ander verschillende stijlen aan elkaar te mixen en hun vunzige sound is een feest voor het oor. Agoria, Dusky, Ici Sans Merci, Andres Campo en Tini Gessler vullen de lijst aan. Een genot voor elke house- en technoliefhebber, als je het ons vraagt.

Elrow

Zoals bij elke elrow-editie hebben de masterminds uit Spanje zich ook weer gebogen over een thema. Leuk feitje: wie op de site van elrow kijkt, ziet een totaal van maar liefst vijftien thema’s staan. Far West, Bollywood en Rowlympic Games zijn maar een paar van de innovatieve namen die ons hart sneller doen kloppen. In Eindhoven is het thema ‘Nomads, New World’. Het lijkt erop dat de Efteling en Burning Man een kindje hebben gekregen en deze gedoopt hebben in confetti. Een lust voor het oog, en een lust voor het oor!


Tickets We Are Electric presents elrow

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, meer info vind je hier. Wil je gratis met een vriend naar elrow? Doe dan mee aan de winactie op onze Facebookpagina!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...