Dream Village begint aan nieuw hoofdstuk

-

Home » Genres » Hardstyle » Dream Village begint aan nieuw hoofdstuk

Met een nieuwe locatie en het debuut als weekender begint Dream Village aan een nieuw hoofdstuk. Het kostte organisator Eye4Dance sinds 2010 bloed, zweet en tranen, maar het doorzettingsvermogen werd beloond. Dit weekend gaan zo’n 18.000 bezoekers los op het festivalterrein aan de Lage Aard in Breda. We spraken met Arno van der Star van Eye4Dance over komende editie en de ontwikkeling van Dream Village.

Een nieuwe locatie en voor het eerst een volledig weekend. Een hele uitdaging, hoe kijk jij daar zelf naar?

“In 2014 had ik de wens om van Dream Village een weekendfestival te maken. Hier komt alleen heel wat bij kijken. We kwamen er achter dat in Oosterhout, waar we de eerste zes jaar het festival organiseerden, geen mogelijkheden waren voor een weekendfestival. Je hebt daar echt de volledige medewerking voor nodig van de omgeving en de gemeente. Ik ben zelf een Bredanaar en na een pitch bij de gemeente zijn we het traject in gegaan om de verhuizing te realiseren. In Breda kregen we de medewerking die nodig was.”

Dream Village 2015
Eindshow Dream Village in 2015

De eerste editie was in 2010, met 2 stages. Nu zitten jullie op een volledig weekend met meerdere stages. Hoe is die ontwikkeling gegaan?

“We begonnen in 2010 inderdaad met 2 area’s en 1500 bezoekers. Dit was trouwens echt een ramp, die dag viel er 40 millimeter regen. Het was één grote blubberzooi. Echt bizar, stroom die uitviel, lampen die kapot gingen en vlonders die wegdreven. Eigenlijk dachten we dat dit ook het einde was.”

>> Zie ook: Première van aftermovie Dream Village in bioscoop <<

“De twee jaren daarna waren iets beter, maar eerlijk gezegd zagen we er niet meer zoveel in. In 2012 trokken we net 3000 bezoekers. Na lang nadenken probeerden we het in 2013 nog een keer. Ineens hadden we het goede gevoel te pakken en ontstond er een soort hype. We groeiden van 3000 naar 7000 bezoekers. Dream Village kreeg dat jaar echt het droomgevoel. Het was gas erop, bijschalen tijdens de productie, meer toiletten, meer geluid.”

Ineens hadden we het goede gevoel te pakken

“Dat ging allemaal goed, maar het was wel enorm druk. Te druk. Maar we wisten waar we heen wilden met het festival. De Dream Street – de hoofdstraat van het festival – werd geïntroduceerd. In 2014 kwam het terrein vrij, dus toen konden we echt uitpakken. Het terrein werd omgetoverd tot een droomdorp, de Dream Street werd 100 meter lang en daaromheen lagen alle area’s.”

“Helaas kwam er een crematorium naast het festivalterrein. We moesten op zoek naar een nieuwe plek en dit was niet makkelijk. Na lang zoeken vonden we eindelijk een geschikte locatie. Een groot veld waar we ons droomdorp konden bouwen. Er waren helaas veel buurtbewoners die het plan niet zagen zitten. Dat gaf een dubbel gevoel, je leeft in een tweestrijd. Natuurlijk begrepen we de bewoners, maar het is maar één keer per jaar waar bezoekers een hele toffe dag hebben.”

Dream Vilage 2015Dream Village 2015

“Vorig jaar hadden we ook de nodige problemen. In de nacht van vrijdag op zaterdag was onwijs veel regen gevallen. Toen we op het terrein kwamen, lag er een laag water op. Om 11.00 uur gingen we open. Tot 13.00 uur hebben we extra vloerdelen, rijplaten, houtsnippers en hooi laten komen zodat de bezoekers er geen last van hadden. Uiteindelijk ging alles goed.”

Laat die 25 graden en zon maar komen

“We introduceerden dat jaar ook het Dream Hotel. In het Dream Hotel overnachten 300 bezoekers uit verschillende landen en diverse steden uit Nederland. Het hotel heeft de sfeer van het festival.”

“Nu, een aantal dagen voor komende editie in Breda, ziet het weer er super uit. Fingers crossed, maar laat die 25 graden en zon zoals wordt voorspeld maar uitkomen.”

In het westen van de provincie is het aanbod van de festivals wat schaarser. Moet Dream Village daar de absolute blikvanger worden?

“De grotere feesten in deze regio zijn vooral ‘one stages’ 538, Pussy lounge, Drop the 90’s en Breda Live. Dit zijn mooie evenementen, maar geen weekenders. Natuurlijk zijn er veel kleinere festivals en die zijn zeker leuk, maar ik denk dat Dream Village qua grootte, aankleding en als weekender wel de blikvanger is.”

Waarin zijn jullie als organisatie onderscheidend?

“We zorgen dat het thema tot in de puntjes is uitgewerkt. Het hele terrein is in de stijl van het festival, van de servetten bij het eten tot de stages. Er komen meer dan 200 artiesten, we hebben een dikke eindshow van 20 minuten vol met alle specials. De twee mainstages zijn dit jaar misschien wel twee keer zo groot dan vorig jaar. Bezoekers zullen echt versteld staan.”

Dream Village 2015Dream Village 2015

“Dit jaar introduceren we natuurlijk weer nieuwe dingen. Naast het Dream Resort (camping), hebben we Dream Village Downtown. Dit is echt the place to be. Je kunt hier naar de Dream Cinema, het Dream Café en een Backstage Make Up Studio. En speciaal voor de dames: je kunt bloemenkransen maken.”

Download de Dream Village app voor een overzicht van alle activiteiten. Ook vind je daar alle info over het festival. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Rock The House #102: Beuk in je kanus

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...

Hardstyle & hardcore in september: partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 2 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis...