De top 3 EDM releases in november 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Features » De top 3 EDM releases in november 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 EDM music releases in november 2022 van onze Huisspecialist Juliano van der Knaap. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Schak – Moving All Around (Jumpin’) (Feat. Kim English)

Trick

‘Moving All Around’ gaat op dit moment viraal op het internet. Er komen geregeld video’s voorbij waarin groepen mensen losgaan op het nummer. Het is de debuutsingle van Schak, een Britse dj die op dit moment grote stappen maakt in de dancewereld. Niemand minder dan Patrick Topping ontdekte zijn talenten en tekende hem vervolgens bij zijn label: Trick.

Shakeil Luciano, oftewel Schak, heeft zijn nummer op bijzondere manieren gepromoot. Zo draaide hij zijn muziek in het openbaar vervoer, en reed hij tijdens halloween op een scootmobiel met een pak aan, terwijl er vuurwerk werd gelanceerd.


DJ Snake – Nightbird

Interscope Records

DJ Snake heeft miljarden streams op naam staan. Naast zijn commerciële hits experimenteert de Fransman regelmatig met basshouse-muziek. Vorige maand behandelde ik zijn track ‘Deep‘, met Malaa en Yung Felix in mijn maandtips. En deze maand verscheen er nóg een langverwachte release: Nightbird.

Een dikke plaat met een rollende bassline, hypnotische teksten en een lekker house-ritme wat ideaal is voor de dansvloer. De synth is in de drop is tof in elkaar gezet en maakt van de track een mooi geheel.


Yves V & Sevek – Same Man

Spinnin’ Records

DJ Delicious en Till West scoorden in 2006 een megahit met Same Man. Vandaag de dag hoor je de klassieker nog regelmatig voorbij komen op festivals.

“You’re always hungry when I am, for the same man”

Spinnin’ artiesten Yves V & Sevek maakten een remake op het nummer. Naar mijn mening is het resultaat erg goed. Ik vind het creatief gedaan hoe oldschool dance-muziek en de dance van nu samenkomen in dit nummer.

Bovendien klinkt de drop is als een vernieuwde versie van ‘Move Your Body‘. Dé clubbanger van Sevek en Öwnboss uit 2021.


Spotify-lijst EDM releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Juliano heeft zijn eigen EDM-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De Dance-advocaat over de belangrijke overwinning voor Martin Garrix bij de Hoge Raad

Achter de industrie van events, dj’s, labels en releases gaat een wondere, maar niet zo vaak belichte wereld van kleine lettertjes...

21×2021: het jaar van Rutger Geerling

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...