zaterdag, september 30, 2023

Extrema Outdoor 2017: de favorieten van programmeur Bas Baetsen

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Extrema Outdoor 2017: de favorieten van programmeur Bas Baetsen

Extrema Outdoor beleeft komend weekend zijn 22e editie, met een nieuwe locatie, een nieuwe lengte (3 festivaldagen met eindtijden tot 1:00 uur) en een verder opgefriste programmering. Na al die jaren Aquabest is vakantiepark De Bergen in Wanroij nu de bestemming. Daar waar Extrema al 2 keer succesvol neerstreek met Mandala Festival. Ook Extrema Outdoor wordt nu, net als in België, een meerdaags festival. This Is Our House vroeg Extrema-programmeur Bas Baetsen naar zijn 5 favoriete acts.

 

Extrema Outdoor heeft als langst lopende dancefestival van het zuiden al een enorme legacy opgebouwd. Met diverse gedaanten. Op Aquabest ontwikkelde het evenement zich van Extrema Outdoor tot XO Live (met bands en zelfs EDM), tot XO Festival en nu weer gewoon Extrema Outdoor.

Op de nieuwe locatie van De Bergen in Wanroij (dezelfde plek als van Mandala Festival) voegt Extrema met haar moederschip verder in op een muzikaal spoor dat de Belgische XO-collega’s al eerder hebben ingezet. Progressieve techno en (tech/deep)house dus. Welke acts moeten we volgens programmeur Bas Baetsen absoluut meepakken, komend weekend? In willekeurige volgorde:

 

Stephan Bodzin

Zaterdag, 20:00-21:30, Main

“Een van de meest geweldige livesets die ik in lange tijd gezien heb. Op Extrema Outdoor Belgium, 3 weken geleden, was het een genot om te zien en horen. Wat een energie komt er uit Stephan en zijn hardware apparatuur. Voor onze Nederlandse editie staat de Duitser dan ook op een zeer mooie tijd op de mainstage. Dit moet iedereen gewoon voelen en meemaken.”

Luciano

Zaterdag, 23:00-1:00 uur, Main

“De laatste keer dat Luciano op Extrema Outdoor in Nederland stond, was in 2012, waar hij met zijn Vagabundos-concept een eigen podium had. Nu zal de Zwitser zaterdag de mainstage – midden in het bos! – afsluiten. Een van de betere culthelden en dj’s die ik ken.”

Recondite (live)

Vrijdag, 0:00-1:00 uur, Pre Party

“De afsluiter van de pre party op vrijdag. Als je van Stephan Bodzin houdt, dan moet je ook zeker diens landgenoot Lorenz Brunner checken. Donkere, diepe house en techno die voortkomt uit een puur elektronische liveset.”

ROD b2b Tripeo

Zaterdag, 21:30-23:00, Techno

“Twee Nederlandse helden die ook nog eens heel goeie vrienden van elkaar zijn. Ontzettend tof om zowel Benny (Rodrigues, met ROD als techno-alias) als Darko (Esser) weer samen back 2 back op Extrema te zien. Pure techno die voortkomt uit een langdurige bromance tussen beide heren!”

ANOTR

Zaterdag, 15:30-17:00 uur, Main

“New kids on the block, ook uit eigen land! Opgepikt door Franky Rizardo en ook Defected heeft hun talent al vroeg ontdekt. Profileren zich met heel veel eigen producties in hun set. Verwacht heerlijke slowtempo pompende baselines & kicks. Deze heren gaan nog heel ver komen.”

 

Het besluit om te vertrekken van Aquabest is Extrema-baas Marcel Mingers niet in de koude kleren gaan zitten, zei hij eerder tegen This Is Our House. “We hebben in die 21 jaar toch iets moois opgebouwd.”

Maar toch. Er kwamen meer en meer dance-evenementen op het recreatiegebied om de hoek in Eindhoven. In Wanroij gaat Extrema Outdoor volgens Marcel nog relatief onontgonnen gebied in, dat toch centraal gelegen is met grote plaatsen als Nijmegen, Oss, Uden en Eindhoven in de buurt.


Volg TIOH op Facebook:


“Voor onze bezoekers wordt het gemiddeld maar zo’n 20 minuutjes verder, en er kan voor de deur geparkeerd worden bij vakantiepark De Bergen. De camping grenst bovendien direct aan het festivalterrein.” Bovendien kan een paar uurtjes langer worden doorgefeest (tot 1:00 uur).

Mingers wil Extrema Outdoor vooral weer echt bijzonder maken. “We worden kleiner omdat we weer willen vernieuwen.”

>> Zie ook – Extrema Outdoor meerdaags in Wanroij: ‘Exclusiviteit terug’ 

Extrema Outdoor


Extrema Outdoor 2017

De 22e Extrema Outdoor is van 7 t/m 9 juli op vakantiepark De Bergen in Wanroij. Check de event-page voor tickets en meer info.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...

21×2021: het jaar van Cellini

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...