maandag, december 4, 2023

Fairytale Festival wil meer zijn dan zomaar een feestje

-

Home » Algemeen » Fairytale Festival wil meer zijn dan zomaar een feestje

Je kunt als festival investeren in podia, aankleding en artiesten. En dat doet Fairytale Festival dit jaar ook. Maar de grootste investering zit ‘m in het verhaal. Dennis Lommelen van Fairytale Festival geeft uitleg. “We maken de cirkel tussen het eerste en derde jaar rond.”

Je zou soms bijna vergeten dat Fairytale Festival nog altijd een relatief nieuwe speler is in festivalland. Twee jaar terug ging het sprookje van start. De eerste editie verkocht uit. Dat was richting de organisatie een duidelijk signaal om verder te professionaliseren. Die stap werd vorig jaar gezet. De capaciteit werd vergroot en opnieuw gingen alle tickets over de digitale toonbank. Fairytale Festival “Het festival zag er strakker uit en zeker op het gebied van de line-up was het een hele verbetering. Toch was de professionalisering vooral achter de schermen merkbaar. Het liep allemaal soepeler, minder chaotisch dan voorheen”, blikt Lommelen terug.

Fantasius

Ook dit jaar wordt weer geïnvesteerd in een grotere mainstage en aansprekende dj’s, maar daar blijft het niet bij. Bezoekers krijgen vanaf nu te maken met Fantasius, een verhalenverteller die als rode draad van het festival gaat fungeren. “Zie Fairytale Festival als een sprookjesbos, waarin Fantasius je op reis neemt.”

“We zijn dit jaar écht op het verhaal gaan zitten. Fantasius gaat dat verhaal uitleggen. Hij gaat het magische bos in, komt langs de Sound of Nature (thema in 2015) en de Fountain of Youth (thema 2016). Zo willen we de koppeling maken met de eerste twee edities.”

Zie Fairytale Festival als een sprookjesbos

Dit jaar vertelt Fantasius over de Tree of Life, het thema van Fairytale Festival dit jaar. “Het is een enorme boom, die al het leven geeft aan zijn omgeving. De wortels van de boom reiken tot de kern van de aarde en daar haalt hij zijn kracht vandaan.”

>> Zie ook: Fantasieën worden werkelijkheid op Fairytale Festival <<

Met Fantasius wil de organisatie de verschillende edities van Fairytale Festival met elkaar verbinden. “Het moeten geen afzonderlijke edities worden, maar onderdeel van een breder verhaal. Dat betekent dat we in de toekomst alle kanten op kunnen. Daarmee gaat een wens in vervulling die we al langer hadden”, legt Lommelen uit.

Fairytale Festival

Aan het draagvlak voor het festival in de omgeving van Kaatsheuvel zal het niet liggen. In korte tijd heeft Fairytale Festival zich bewezen bij bezoekers, maar net zo goed bedrijven. De organisatie mikt dit jaar op 5000 bezoekers. “Het spreekt de mensen aan wat we doen. Als je eenmaal je plekje hebt veroverd, blijf je er bij.”


Uitbreiding

Op zaterdag 6 mei zal er een grotere mainstage staan op Festivalterrein De Pater. The Gatekeeper wordt groter, The Teagarden blijft de intieme area die het altijd al was. Er wordt ook een nieuwe area geïntroduceerd en ook dit jaar komt er een anthem. Daar wordt binnenkort meer over bekendgemaakt. Het tweede deel van de line-up komt maandag 20 februari naar buiten.

Fairytale Festival

Tickets Fairytale Festival

De kaartverkoop start maandag 20 februari om 20:00 uur. Een ticket kost 32,50 euro en is hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...

TIOH’s Electronic Music Challenge: Beluister de playlist!

This Is Our House bestond op 1 juli 2020 exact 5 jaar! In de aanloop naar onze verjaardag hebben...