FeestDJRuud blikt terug én vooruit #2: van carnaval tot costa

-

Home » Eindhoven » FeestDJRuud blikt terug én vooruit #2: van carnaval tot costa

FeestDJRuud is bijna toe aan de grote apotheose van zijn afscheidstour: Feest To Black, op 9 en 10 december in de HMH. Daarna zullen zijn confettikanonnen definitief zwijgen. In 2 delen blikt de Venlose sit-down- annex opblaasbeest- annex feestmeester chronologisch terug op de 11 belangrijkste haltes uit zijn knotsgekke carrière. Na de eerste helft op This Is Our House, nu de volgende 5 stations. Plus antwoord op de vraag: wat volgt er na FeestDJRuud?

 

6. Carnaval 2013: Door tot het einde – per bus

“Als promo-actie bij mijn tweede hit ‘Door tot het einde’ had ik bedacht om met een partybus door Brabant te gaan rijden. Op tournee langs shows. Een aantal fans was uitgenodigd mee te gaan. Bij de eerste de beste stop was het gros van hen al helemaal katje lam. Superslecht idee, achteraf.”

7. Solar Weekend 2013: stap naar de mainstages

“Weer was Solar Weekend belangrijk, want nu maakte ik daar de stap naar de grote podia. Inmiddels werkte ik er niet meer, maar werd wel gevraagd terug te komen – op de mainstage.”

“Ik heb echt lang getwijfeld of ik het wel moest doen, of ik er klaar voor was. Clubs en kleine area’s met een paar honderd man waren ideaal tot dan toe. Maar kon ik 8.000 man bespelen?”

Area’s met een paar honderd man waren ideaal tot dan toe. Maar kon ik 8.000 man bespelen?

“Met mijn boeker heb ik het er veel over gehad, en uiteindelijk de knoop doorgehakt. We zijn decor gaan zoeken en alle atributen uit de kast gaan halen. De CO2-kanonnen kwamen.”

“Ik stond op zondag geprogrammeerd, midden op dag nog wel. Enorm zenuwachtig was ik. Maar na de show was er totale euforie. Nu heb je laten zien dat je het aankunt. In feite is daar toen ook FeestDJRuud XXL geboren.”

8. Zwarte Cross 2015: revanche in de Tukker-tent

“Soms heb je verwachtingen bij bepaalde shows, ik kan daar heel eerlijk over zijn. Zo stond ik in 2014 ook al op Zwarte Cross maar liepen we het podium af met een dubbel gevoel. We konden hier niet echt een verklaring voor vinden. Soms kan de muziek wat te hard zijn of is het simpelweg niet je publiek. En ondanks een triomfantelijke zomer, voelde deze show niet als de beste voor ons.”

“Met dat gevoel kwamen we in 2015 terug op het festival. Na 2 platen was al duidelijk dat het een ongekend feest zou worden. Die hele tent stond te springen en mee te zingen. Compleet gekkenhuis. Direct na de show kwamen mensen ook met de reactie dat dit een hele andere ervaring was dan het jaar ervoor. Ook afgelopen jaar zijn we er weer over heengemaaid, haha.”

>> Zie ook deel 1: Van Solar tot Mallorca – de 11 gekste stations uit de carrière van FeestDJRuud <<

9. Tomorrowland 2014: bucketlist

“Er is natuurlijk altijd een bucketlist die je graag wilt afwerken. Tomorrowland stond daar op voor mij. De boeking kwam dat jaar echt op het laatste moment binnen. We moesten er een verplaatsen en tickets omgooien om het door te laten gaan.”

“Maar uiteindelijk heb ik er beide weekends gestaan. Het was in een spiegeltent, tot aan de nok toe gevuld en buiten nog een fikse rij. Een ongekend feest.”

“Op weg naar het vliegveld stroomde mijn telefoon vol met reacties en zijn er ook die avond nog in de pers wat dingen geschreven waarin het benoemd werd. Tot een herhaling is het helaas niet gekomen. Maar dat is hun probleem.”

10. Zomertour: mixed feelings aan de costa’s

“Een ongekend iets. Niemand om mij heen – los van collega-dj’s – zal begrijpen dat je echt leeft tussen twee uitersten.”

“Aan de ene kant is iedereen om je heen in totale feestvreugde en ben je de held van hun avond. Aan de andere kant leef je letterlijk 2 maanden een onregelmatig leven, waarbij zelfs een beetje regelmaat al snel wordt verstoord door een vertraagde vlucht of een pick-up die langer duurt dan je verwachtte. Alle hotels zijn ingericht op vakantiegangers, dus die geregelde late-check out komt ook nooit door.”

“De ene keer sta je in een donkere Spaanse club te draaien, het andere moment op een strand voor 2000 uitbundige vakantiegangers. Het gaat letterlijk alle kanten op en dan zit je ook nog elke dag in een ander land.”

11. Leven na FeestDJRuud: opnieuw iets opbouwen in de muziek

Het laatste moment leggen wij hém voor. Het moet in de toekomst liggen. Waar droomt hij van?

“Muziek maken vind ik tof en als ik daarmee rond kan gaan is dat mooi meegenomen. Dat is wat ik wil, meer kan ik er nu niet over zeggen, echt niet.”

Ik wil me gaan verbreden. Muzikaal ben ik nog veel meer dan dit

“Het hele ding is, daar ben ik echt oprecht in: ik heb nooit echt een einddoel voor ogen. Ik doe letterlijk waar ik mij goed bij voel en kijk vervolgens wat de volgende stap is. Ik vind draaien, optreden heel tof. Maar zat nu ook beetje vast in de hele show, het decor. In 2015 kwam langzaam het besef dat ik aan een plafond was gekomen.”

“Ik wil me straks gaan verbreden. Muzikaal ben ik in wezen nog veel meer dan dit. Dus ik wil andere dingen maken. Natuurlijk heb ik ideeën, maar is nog niks gevallen. Daarvoor ben ik nu ook nog veel te druk. Maar ik zou heel graag terug willen naar hoe het begon. Gewoon vanuit klein iets nieuws opbouwen.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Bas Baetsen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

Het grote afscheidsinterview van Marcel Mingers (Extrema): ‘Solar en XO zullen doorleven’

Met zijn Extrema groeide Marcel Mingers uit tot een van de grondleggers van de Nederlandse dancecultuur. Nu, na 30...