zaterdag, september 30, 2023

Festival op z’n Brabants: Brabants Verbond trapt af in Eindhoven

-

Home » Smèrrig Zomerweekender » Festival op z’n Brabants: Brabants Verbond trapt af in Eindhoven

Terwijl Brabant nu wel over het heftigste deel van de carnavalskater heen is, kijken de eerste organisatoren alweer naar buiten. Tijd om buiten door te feesten; tijd voor Brabants Verbond. De samenwerking tussen Rewind, HERRIE MET GERRIE, Biki90, Verknipt, Smèrrig en Café De Puinhoop belooft op 30 maart een extravagant vroeg voorjaarsfeest te worden.

De organisator achter het Brabants Verbond: “Eigenlijk is het best wel simpel. Gedurende de winter missen we toch wel een beetje het festivalleven. Terwijl in de zomer iedereen het helemaal fantastisch vindt. Dus we dachten: ‘waarom gaan we dit niet een keer groots opzetten buiten de zomer?'”

En daarom wordt het groots uitpakken op 30 maart aan De IJzeren Man bij Eindhoven. “Met het team hadden we het er eigenlijk al wel langer over, dat we door het jaar heen meerdere festivals wilden doen. Op een gegeven moment weet je dan één vergunning te krijgen bij De IJzeren Man – die zijn nogal schaars. Toen we die hadden wisten we vrij snel wat we er mee wilden doen.”


Brabants Verbond


Samen de tent in

Koude (en misschien wel drijfnatte) openluchtpodia worden door het Verbond nog wel even ingeruild voor grote, vooral warmere podia in grote circustenten. Iedere tent wordt volgens de organisator het domein van twee collectieven: “We wilden verschillende soorten muziek aanbieden; deephouse, techhouse, disco, R&B en echt een feest-area. Toen kwamen we wat betreft het feestgedeelte bijvoorbeeld al snel uit bij Biki90 en Café De Puinhoop van de boys van Puinhoop Kollektiv.”

En zo wordt de verdeling afgemaakt. Rewind en Smèrrig hokken samen op in een R&B-tent. HERRIE MET GERRIE en Verknipt vieren hun house- en techhouse-feestje in een eigen circustent. En voor wie ouderwets Brabants wil, brandt er altijd nog licht licht in een heuse feestkroeg op het terrein: “Daar wordt dus vooral cafémuziek gedraaid. Denk maar aan Guus Meeuwis, dat soort dingen…”

Line-up geheim

Welke acts op zullen treden blijft opvallend genoeg een goed bewaard geheim tot op de dag van het winterfestival zelf. “We kondigen alleen de hostings aan en de line-up blijft geheim”, meldt de organisator.


Volg TIOH op Facebook:


“Heel veel andere partijen zeggen juist dat je de line-up nodig hebt om te kunnen uitverkopen. En negenennegentig procent van de partijen doet het ook op die manier. Maar wat wij zien is dat als bijvoorbeeld Rewind of HERRIE MET GERRIE er staat, dan weet je gewoon wat je kan verwachten wat betreft muziek. Daar komen mensen voor. Die visie hadden we allemaal wel toen we samenkwamen.”

Zelfs bij doorvraag laat Brabants Verbond weinig los over artiestennamen: “De grote namen die bij alle hostings door het jaar heen wel vaak op het podium staan, die staan er natuurlijk. Mensen mogen op de dag zelf zien wie er draait. We willen bij de ticketverkoop namelijk echt de beleving verkopen van het festival zelf.”


Brabants Verbond


Op z’n Brabants

Wat betreft beleving mag je van het Brabantse pact meer verwachten dan een karige frietkraam en een paar geverfde hekken. “Bij het food-gedeelte op het terrein waan je je eigenlijk in een soort markt. Je kan er ook warme dranken drinken, met foodtrucks wordt er ook echt rekening gehouden met Brabantse producten. Worstenbroodjes, Schrobbelèr… Daarnaast hebben we een paar kampvuurtjes, en heel veel priklicht.” Want wie Brabant zegt, zegt – zeker ook op Brabants Verbond – bourgondisch.

Brabants Verbond wordt gevierd op 30 maart Aan de IJzeren Man in Eindhoven, meer info vind je hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

In beeld: het kleurrijke oerwoud van Jungle Festival

Een dikke week geleden kwam Jungle Festival met het goede nieuws dat er een weekendeditie van het festival bij...

IN BEELD: Paradijs van het Zuiden viert tropische eerste editie

Op zaterdag 29 juni vierde Paradijs Van Het Zuiden zijn allereerste ‘Broabantse onderonsje’. Op de Pettelaarse Schans in ‘s-Hertogenbosch...