zondag, oktober 1, 2023

FESTIVALSEIZOEN 2018: De favorieten van Silvana Stijak

-

Home » Genres » House » FESTIVALSEIZOEN 2018: De favorieten van Silvana Stijak
Het festivalseizoen 2018 is aan! Als voorgerechtje voor een lang lente- en zomermenu vol evenementen in de openlucht geven we je een kijkje in onze eigen favorieten. Waar gaat (of wil) team-This Is Our House heen, dit festivalseizoen? In deze aflevering: de favorieten van huisgenoot en video-presentator Silvana Stijak.

Diynamic Festival

25 mei, Amsterdam

festival favorieten
Vorig jaar ben ik voor het eerst naar Diynamic geweest om mijn verjaardag te vieren. Dit jaar vindt het festival  – van het gelijknamige label uit Hamburg – plaats óp mijn verjaardag. En kan ik natuurlijk niet anders dan er opnieuw heen gaan.
Ik neem zoveel mogelijk leuke mensen mee om het eens goed te vieren. Als je naar de line-up kijkt, snap je wel waarom het mijn favoriete verjaardagsfeestje is. Diynamic-baas Solomun, Adriatuque, Kollektiv Turmstrasse en H.O.S.H., goede deal toch? Zo’n feest kan ik zelf niet geven.

Into the Woods 

14-15 september, Amersfoort

festival favorieten
Als we het over conceptueel sterke festivals hebben, dan kun je Into The Woods niet vergeten. Vorig jaar ben ik hier voor het eerst geweest. Het regende enorm hard en kaartjes werden op Ticketswap voor 15 euro verkocht. Sta je daar met je kaartje van 40 euro.
Het hele festival ademde een sprookjesbos-meets-electronic-vibe
Maar het was het meer dan waard. Alles, maar dan ook alles, was tot in de puntjes uitgedacht. Het hele festival ademde een sprookjesbos-meets-electronic-vibe. Festivalgangers konden een vossenjacht doen en moesten op zoek naar personages in het bos. Van deze personages kregen ze opdrachten, en zo belandde ik met vreemden in de sauna. Uiteindelijk ging ik met een zakje snoep naar huis…
’s Avonds als het donker wordt en de toverkunsten van de organisatie onthuld worden, begrijp je er niks meer van. Qua licht en decor is het heel goed aangekleed. Tunnels van licht, gigantische discoballen en overal schitteringen. Qua muziek is het lekker divers dus voor iedereen wat wils. Aanrader!

Draaimolen Festival 

15 september, Tilburg

festival favorieten

Ik woon al een tijdje in Tilburg en ben nog nooit naar Draaimolen geweest. Ik heb al van meerdere mensen gehoord dat hun festival een echte aanrader is. De line-up liegt er niet om. Goede reden om misschien iets langer in Nederland te blijven voordat ik stage ga lopen in Berlijn… Afscheidsfeestje?

Festivalseizoen 2018

Andere persoonlijke favorieten en meer over het festivalseizoen 2018 lezen? Check hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...