Simpel naar Solomun in Antwerpen of Extrema Extra: Festivals België buitenkansje voor bovenburen

-

Home » Features » Simpel naar Solomun in Antwerpen of Extrema Extra: Festivals België buitenkansje voor bovenburen

In Nederland vinden nog zeker een maand geen festivals plaats, maar in België is het bal juist net weer geopend. Grote outdoor-events als Extrema Outdoor Extra (17-19 september) vormen daarom een mooi alternatief. Temeer omdat Nederlanders er net zo makkelijk als Belgen heen kunnen gaan, op vertoon van een gezondheidscertificaat.

Beter een goede buur dan een verre vriend. Voor partypeople in de Lage Landen gaat het gezegde al decennia lang op. Maar momenteel in Nederland als nooit tevoren. De tweede helft van augustus en de eerste weken van september bieden in België volop mooie alternatieven.

Afgelopen week bleek al dat Nederlanders de weg naar het zuiden goed konden vinden. Ze reisden onder meer af naar Rampage, Paradise City, Amelie Lens bij het Atomium en Joyhauser bij La Brassa (hier ons report).

Nederlandse QR-code gewoon geldig

Ze komen dan ook net zo makkelijk binnen als Belgen. Bezoekers uit de hele EU hebben toegang tot festivals, op vertoon van geldige certificaten in hun eigen app. Voor België is dat de CovidSafeBE-app, voor Nederland de CoronaCheck-app.

De internationale QR-code, die 2 weken na volledige vaccinatie beschikbaar komt, wordt gescand bij de entree. Bij akkoord mogen de mondmaskers af en vervalt de social distancing. Check hier de actuele informatie over de Belgische COVID-reglementen, specifiek voor Nederlandse bezoekers.

Solomun

Solomun in Antwerpen

Wat te denken van Solomun met een set van 6 uur in Antwerpen (28 augustus)? Diynamic Festival, vernoemd naar het label waarvan de Servische Hamburger de grote baas is, kon vorig jaar al niet doorgaan. Het event is zowel in Nederland als België uitgesteld naar 2022.

Dat Solomun nu toch naar Antwerpen komt (in de open lucht van het evenemententerrein Linkeroever) is dus in alle opzichten een buitenkansje. Check de eventpage voor meer info en tickets.

Extrema Outdoor Extra

Extrema Outdoor Extra

Een ander hoogtepunt, dat ieder jaar sowieso al met dikke letters in de TIOH-agenda staat, is Extrema Outdoor Belgium. De grootse viering van het 10-jarig jubileum is andermaal uitgesteld, naar het Pinksterweekend van 2022. Maar onder de noemer Extrema Outdoor Extra vindt deze september (17 t/m 19) toch vast een ‘schaalbare’ editie plaats.

Op papier mag het event dan een ‘tussen-editie’ heten, de line-up van het Belgische festival is groots als vanouds. Headliners als Dixon, Âme, Maceo Plex, Jamie Jones, Adriatique, Mind Against, Amelie Lens, Pan-Pot en Joris Voorn reizen af naar Houthalen-Helchteren. Check de eventpage voor meer info en tickets.


Meer festivals in België

Benieuwd naar onze tips voor de beste festivals bij onze zuiderburen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief en krijg elke woensdag de beste tips in je mailbox.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...