vrijdag, februari 23, 2024

Het This Is Our House-festivalseizoen: waar gaan we heen?

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Het This Is Our House-festivalseizoen: waar gaan we heen?

Het festivalseizoen 2017 is aan! Als voorgerechtje voor een lang lente- en zomermenu vol buiten-events geven we je een kijkje in onze eigen favorieten. Waar gaat (of wil) team-This Is Our House heen, dit festivalseizoen? De top-3 van 7 leden van ons – zeer diverse – team:

Mark van Bergen

Extrema Outdoor

Omdat ik al een dikke 10 jaar schrijf over deze Eindhovense partypioniers, inclusief het jubileumboek, ben ik stiekem een beetje vergroeid geraakt met Extrema. Toch was ik de laatste jaren kritisch over hun dolende festivalmoederschip. Extrema Outdoor werd XO Live (met bands en zelfs EDM), werd XO en nu weer gewoon Extrema Outdoor a.k.a. XO Festival. Op een nieuwe locatie voegen ze gelukkig verder in op een muzikaal spoor dat de Belgische XO-collega’s al eerder hebben ingezet: progressieve techno en (tech/deep)house. Zowel op XO BE als XO NL ben ik van de partij dit jaar, de line-ups zijn gruwelijk lekker.

Extrema Outdoor Belgium

Festival Mundial

Ik kwam hier al toen ik zelf nog een kind was. Mundial vond toen nog plaats in het Leijpark, was gratis en richtte zich met stands en bands nog echt op de derdewereld. De humane inslag is er op de Spoorzone, bij mij om de hoek, nog steeds. Maar het is eigentijdser. Urban culture, crossover wereldmuziek met veel elektronica en duurzaamheid zetten de toon. Nu ik zelf kids heb (die lekker mee gaan), maar ook omdat het kind in mijzelf nog steeds naar boven komt, blijft het een festival naar mijn hart.

Loveland Festival

Iedere zomer probeer ik minimaal één buitenlands festival en één festival in Amsterdam mee te pikken. Vorig jaar was ik onder meer op Dekmantel Festival, dit jaar kies ik op herhaling voor Loveland Festival. De sound ligt dicht bij die van XO, maar focust iets meer op de diepe, warme kant. Sasha, een van mijn all time heroes, draait er, onder vele andere. Boeien wat mijn vrienden willen; bij hem sta ik vooraan, van de eerste track tot de laatste beat.


Volg TIOH op Facebook, voor veel meer updates over het festivalseizoen:


 

Bart Elzendoorn

Intents Festival

Sinds mijn eerste editie in 2011 geen enkele editie gemist van dit festival. Intents is in al die jaren uitgegroeid tot één van de toonaangevende feesten in de hardere stijlen. Ieder jaar wordt het thema tot in detail uitgewerkt over het hele terrein. De stages zijn vet, er hangt nog altijd een Brabantse, gemoedelijke sfeer en de camping is de spreekwoordelijke kers op de taart.

Decibel Outdoor Festival

Dit was in 2010 mijn eerste grote festival. Daarom heeft Decibel een speciaal plekje in mijn hart (zie ook mijn column daarover). Op dat grote terrein van de Beekse Bergen is het heerlijk om te pendelen tussen alle stages die Decibel rijk is. Overdag zweven op euforische hardstyle en jump/tek/freestyle. Zodra het begint te schemeren een tandje harder.

Dominator

Het grootste hardcorefestival ter wereld, gewoon in Brabant. Dominator is vooral bijzonder vanwege het internationale karakter. Vanuit de hele wereld komen hardcoreheads naar Eersel om een dag gezamenlijk te raven. De sfeer die dat met zich meebrengt is onbetaalbaar.

Intents Festival

 

Danouschka de Haas

Electronic Family – The Gathering

Ik leef in a State of Trance. Elke dag, het hele jaar door. Ik vind van alles leuk, maar trance steekt er toch wel een klein beetje bovenuit. Electronic Family is het grootste outdoor trance festival van Europa en verhuist dit jaar naar Brabant. Ik ben er helaas nog nooit geweest, maar daar gaat dit jaar verandering in komen. Van andere trancefeesten weet ik hoe bijzonder de sfeer in het publiek kan zijn. Eentje die je nooit op andere festivals voelt. Hopelijk ga ik dat dit jaar ook ervaren bij Electronic Family, maar met Gaia en Andrew Rayel op de affiche gaat dat vast goed komen.

The Flying Dutch

Vorig jaar voor het eerst naar The Flying Dutch geweest en vrijwel direct verkocht. Een eer voor de liefhebber én de Nederlandse dj om een dag samen te kunnen feesten. Verdere faciliteiten waren ook uitstekend geregeld. The Flying Dutch voelt als zo’n traditie die je elk jaar voort moeten kunnen zetten met je vrienden. Ga ik ook zeker doen dit jaar.

Intents Festival

Eigenlijk al jaren op mijn bucketlist. Sinds ik de hardere stijlen ontdekt heb, is Intents Festival een festival dat hoog op mijn verlanglijstje staat. Helaas gaat dit jaar hem niet worden in verband met mijn scriptie, maar volgend jaar stamp ik zeker mee in Oisterwijk.

Electronic Family Festivalseizoen

 

Ruben Kuijsters

Fairytale Festival

Prachtig, relatief nieuw festival met een mooie mainstage. Fairytale heeft dit jaar weer een toffe line-up en de faciliteiten zijn echt dik in orde qua sanitair en eetmogelijkheden. Ik heb zelf lang in Waalwijk gewoond, dus veel oude vrienden van mij pakken dit feestje mee, dus dan is het altijd goed.

WiSH Outdoor

Klasse apart. De stages op WiSH zijn zo prachtig gemaakt, dat zie je bijna nergens hier in Nederland. Altijd een geweldige sfeer en de closing shows zijn ook echt heel vet. Eerst gingen we alleen de zaterdag, tegenwoordig pakken we meestal alle 3 de dagen mee, van vrijdag tot en met zondag.

We Are Electric Weekender

Heel erg: ik ben helemaal gek van de sound van We Are Electric maar heb nog nooit een buitenfestival van ze meegepakt. Dit jaar is het dus wel een must om te gaan. De line-up is weer om van te watertanden.

WE ARE ELECTRIC

 

Tjeerd Leendertse

Draaimolen Festival

Voor mij de onbetwiste nummer één. De toewijding die de organisatie heeft om het festival tot een daverend succes te maken is hartverwarmend en werkt als een virus. Inmiddels heeft het Draaimolen-virus de (semi-)Kruikenzeiker in zijn greep door een wonderschone locatie, verbluffende boekingen en een oer-Brabants worstenbroodje.

We Are Electric

Een terechte runner-up is voor mij We Are Electric. Met een mengelmoes van verschillende elektronische genres zijn verschillende hartkamers gevuld met liefde voor dit festival. Zo ook die van mij en ik kan niet wachten om met blote voeten over het festivalterrein in Eersel te galopperen.

Dekmantel Festival

Lekker grooven bij een set van Motor City Drum Ensemble in de tent die onder de befaamde vlag van Boiler Room opgezet is of handjes klappen bij Voyage Direct finest Tom Trago. Het kan allebei tijdens Dekmantel Festival. De sfeer berust hier in sereniteit, terwijl de dansbare klanken uit de Funktion One-speakers door je trommelvliezen dreunen.

Draaimolen Festival

 

Maarten Meijer

Mandala

Ik ben er nog niet geweest, maar het concept spreekt me erg aan. Het geeft meer vrijheid en diversiteit, daardoor niet alleen house en techno, maar een hele brede range aan muziek. Het mooie is dat het allemaal samen gaat! Ik kijk er naar uit dat we met de This Is Our House stage een compleet weekend daar staan met fijne opkomende dj’s.

Sfinks Mixed Festival

Een leuk en gratis multiculti hippiefestival, ook voor kinderen. Sfinks Mixed herbergt verschillende muziekstromingen waaronder een experimenteler techno-tentje.

Zomerparkfeest Venlo

Ook een gratis toegankelijk festival, waar redelijk wat aandacht is voor elektronische muziek. Afgelopen jaar hadden ze zelfs techo-tovenaar Jeff Mills. Ook op zaterdag- en vooral zondagmiddag is het erg leuk om met kinderen te gaan.

 

René Miermans

Dominator

Elk jaar boven aan het lijstje. Eigenlijk een thuiswedstrijd: lekker op de fiets naar het E3-Strand, wind door je haren en zand in je Nike Air Max. Die witte benen op en neer op de hardste stijlen die er zijn.

Draaimolen Festival

Wat mij betreft het tofste feestje om de zomer mee af te sluiten. Wederom op de fiets, binnen de stad waar ik studeer, maar dan met een stuk bruinere benen. De creativiteit van de organisatie en de walhalla van een locatie zijn voor mij redenen om Draaimolen Festival nooit over te slaan.

Electronic Family – The Gathering

Eindelijk een trance-weekender in Brabant. Niet zomaar een; de grootste trance weekender van Europa! Scheelt mij behoorlijk veel reistijd en genoeg reden om zoveel mogelijk vrienden mee op pad te sturen om een weekend te genieten van de beste trance-dj’s.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...