zaterdag, februari 24, 2024

FESTIVALSEIZOEN 2018: De favorieten van Pieter Leijten

-

Home » Uncategorized » FESTIVALSEIZOEN 2018: De favorieten van Pieter Leijten

Het festivalseizoen 2018 is aan! Als voorgerechtje voor een lang lente- en zomermenu vol evenementen in de openlucht geven we je een kijkje in onze eigen favorieten. Waar gaat (of wil) team-This Is Our House heen, dit festivalseizoen? In deze aflevering: de favorieten van huisgenoot en film maker Pieter Leijten.

Wildeburg

13-15 juli, Kraggenburg

festivalseizoen

De videoregistratie van vorig jaar alleen al ziet er fantastisch uit. 3voor12 noemt festivalterrein Netl, De Wildste Tuin ‘krankzinnig’. Ongeveer 2500 mensen proberen via Ticketswap nog aan kaartjes te komen – die waren namelijk alleen via loting verkrijgbaar. Nu zijn ze stijf uitverkocht. Wildeburg, georganiseerd door Kultlab, belooft alleen maar heel veel goeds. En dat allemaal terwijl de muzikale invulling nog niet eens bekend is. Vorig jaar stonden namen als Awanto3, Joy Orbison en Colin Benders op de line-up. Dit jaar belooft het festival opnieuw meer dan 150 acts te boeken.

De populariteit van Wildeburg komt door meer dan alleen muziek. Kultlab staat bekend om het organiseren van events die inspireren. Ze zijn goed in het maken van een verrassende, complete ervaring. 


We Are Electric Weekender

6-8 juli, Boxtel

festivalseizoen

Naar We Are Electric ga je écht voor de line-up. Mura Masa, Martin Garrix, Justice, en The Prodigy staan helemaal bovenaan de posters als grote headliners. Nog uitzonderlijker: Eric Prydz doet een zeldzaam optreden in Nederland tijdens deze weekender. WAE haalt dit jaar het beste uit verschillende dance-genres.

Wat verderop op de line-up kom je bijvoorbeeld drum & bass-helden Andy C en Noisia tegen, dubstep-regenten Slushii en Funtcase, house- en disco-headliners MK, Hannah Wants en Purple Disco Machine en hiphop/trap-favorieten zoals Flonti Stacks, ANBU en Yung Nnelg. Kortom: verwacht alles van WAE wat je mag verwachten van een goed georganiseerde weekender. Maar dan met misschien wel de beste programmering van dit festivalseizoen.


Solar Weekend

2-5 augustus, Roermond

Solar Weekend

Terwijl Extrema Outdoor vorig jaar juist weer wat intiemer dan voorheen werd gevierd, pakte de Eindhovense organisator uit met Mandala en Solar Weekend. Allebei festivals waarbij Extrema graag de nadruk legt op dingen als vrijheid en creativiteit. Het thema van Solar Weekend 2018 is dan ook ‘Imagine: Defining Creativity’. De grootste reden om weer naar Solar te gaan is juist die creativiteit. De compleet gezellige chaos die de camping is, is ook een goede reden.

De headliners zijn zonder meer goed, denk daarbij aan Chase & Status, Amelie Lens en vaste confetti-kracht Dolf/Fiësto. Maar de camping, het festivalterrein en de theaterhoek barsten van de kleine shows en andere dingen die je kunt zien en doen. Bijna allemaal minstens net zo tof als de grote shows. Neem tijdens Solar de grootste omweg richting de grote podia, de weg er naar toe is net zo leuk.


Festivalseizoen 2018

Andere persoonlijke favorieten en meer over het festivalseizoen 2018 lezen? Check hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...