woensdag, december 6, 2023

Interview: Franky Rizardo met FLOW naar 013 in Tilburg (video)

-

Home » Biki90 » Interview: Franky Rizardo met FLOW naar 013 in Tilburg (video)

Franky Rizardo staat 19 mei met zijn succesvolle eigen FLOW-avond in 013 in Tilburg. Onlangs was hij al even terug op de plek waar hij ooit optrad als Rockacademie-student, en gingen we in gesprek met de gedreven dj/producer.

 

 

 

Sweet memories voor Franky Rizardo, als hij de deur van de Jupiler Stage in het Tilburgse 013 opent. Hier, zo’n 8 jaar geleden en nog voor de verbouwing van 013 uiteraard, trad hij ooit op. Als beginnend dj/producer tijdens een showcase-avond van de Rockacademie.

Binnenkort staat hij er weer, met FLOW. Zijn eigen avond die in een paar jaar tijd een mooie positie in het internationale houselandschap heeft verworven.

franky rizardo

Lang duurde het Tilburgse studie-avontuur overigens niet, zo’n 3 maanden slechts. Misschien ging hij al wel té goed. Net als die studiegenoot met wie hij destijds ‘spijbelde’ en die na een klein jaartje ook uit zou vliegen: Robbert van de Corput a.k.a. Hardwell.

Frank, lachend: “Studeren werkte niet voor ons. Dus skipten we samen de theorielessen en gingen dan vaak naar Robbert z’n studio in Breda. De rest van de dag tips en tricks uitwisselen.”

franky rizardo

Het is in diezelfde periode dat Frank een aantal platen, waaronder ook een met Hardwell, uitbrengt op diens Revealed label. Funky, warme en opzwepende house is al vanaf zijn allereerste release zijn handelsmerk, maar dan leunt hij even over naar de piekende EDM-sound van dat moment.

Daar komt hij ook redelijk snel weer op terug. In labels als Defected, Saved, Rejected vindt hij vervolgens een mooi nieuw thuis. Franky Rizardo brengt er al talloze releases uit, die breed worden opgepikt in de internationale housescene.

FLOW

Tegenwoordig is er natuurlijk ook zijn eigen (Listen To) Flow-label. Het komt voort uit de radioshow die hij nu zo’n 4 jaar host op SLAM (iedere vrijdagavond tussen 20:00 en 21:00 uur). FLOW kreeg ook nog een derde tak, in de vorm van events en hostings. Vandaar de driehoek als logo.


Volg TIOH op Facebook:


De deler tussen de pijlers? Liefde voor house, mensen in een mooie ‘flow’ brengen, en ruimte voor aankomend talent. Frank noemt een Jasper Fioole, dj/producer en mede-organisator van FLOW, Tierap en Joren Edwards. Meestal komen ze tot hem via opgestuurde promo’s.

franky rizardo

Hij vindt het een heel goede ontwikkeling, dat house na de ‘zware’ EDM-golf nu flink in de lift zit in Nederland, de laatste jaren. Met artiesten als Ferreck Dawn, ANOTR, Prunk en hijzelf uiteraard. “Ik heb geen haat tegen EDM, maar het is fijn om te merken dat de sound steeds meer richting house gaat.”


FLOW in 013 Tilburg

Zaterdag 19 mei, 22:00 uur, 013 Tilburg. Met Franky Rizardo (4 uur-set) en Jasper Fioole. Zie de eventpage voor tickets en meer info.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...