donderdag, maart 4, 2021
Home Features Gaande is klaar voor een nieuw seizoen in Poppodium 013

Gaande is klaar voor een nieuw seizoen in Poppodium 013

-

Tilburg is bezig met een (muzikale) reïncarnatie en floreert als ooit tevoren. Eén van de redenen van de wedergeboorte van de textielstad is het hiphopfeest Gaande – bezig met de aftrap voor een derde seizoen. Tijd voor een ontmoeting met de grondleggers. 

Mijndert, Tim en Rens, het zijn de Drie Musketiers waarmee ik de degens mag kruisen. De één is voormalig 101Barz-ster, de ander leeft een tweede hiphopleven en doceert op de Herman Brood Academie. De derde is trotse CEO van het boekingskantoor 19Gigs. Het is een mooi gezelschap.  

Jullie zijn nu al een tijdje bezig, maar hoe is Gaande ontstaan?
T:
“Het is tweeënhalf jaar geleden ontstaan toen Mijndert en ik bij mij thuis zaten. We waren toen nog heavy hiphoppers en wilden iets met onze muziek en ons netwerk doen. Twee dagen later stonden we voor de Studio om het idee te pitchen en een maand later was daar Gaande.” 

- Advertisement -

Gaande

 Wat is het verschil tussen het Gaande van toen en het Gaande van 2017? 
T: “Het verschil is dat we ons toen focusten op talentvolle dj’s die konden produceren en vice versa. Dat is gaandeweg wel veranderd, mede doordat Rens – die al zijn steentje bijdroeg in het Tilburgse evenementencircuit – erbij kwam.” 
M: “We zijn altijd bezig geweest met muziek die ‘gaande’ is, zowel elektronisch als hiphop. Dat maakt het flexibel en zo hoef je niet op één sound te zitten die over twee jaar passé is. Je zult wel classics horen, maar we willen altijd nieuwe muziek laten horen.”

Wat betekent Gaande voor jullie? 
T: “Voor ons betekent Gaande een uitlaatklep voor iets wat wij gewoon heel tof vinden. We willen de liefde voor muziek aan het publiek meegeven.”
M: “Tim zit natuurlijk ook op het vuur bij de Herman Brood Academie, wat gewoon een broedplaats is voor talent. Rens doet dat met zijn eigen dj’s en ik zit in de evenementen. We zien alledrie de trends. Die drie meningen persen we in een feestje. Maar we houden ook de scene in de gaten: Gil & Megas, Fab x Paans, de Bangana’s die er al vroeg bij waren. Die mensen komen ook naar Gaande omdat het een tof feest is en omdat ze elkaar daar tegenkomen.”

Jullie hebben een eigen elftal met plaatjesdraaiers, waar staat FC Gaande voor?  
R: “Voor datgene wat we ook met Gaande willen: de sound van vandaag en morgen aan het publiek laten horen. Daar hadden we twee residents voor, maar we moeten nog kijken welke hoe we dat goed gaan vormgeven. Het wordt in ieder geval anders dan vorig seizoen. Het zou ook een beetje gek zijn om te prediken dat je vernieuwend bent als je na drie jaar nog dezelfde dj’s programmeert.”
M: “Het feit dat resident Paquito Moniz zijn eerste clubavond bij ons in de Studio draaide en hij afgelopen zomer op Appelsap en WE ARE ELECTRIC stond, betekent dat hij ook mee groeit.Dat vinden wij ook tof!”

Het zou gek zijn om te zeggen dat je vernieuwend bent als je drie jaar dezelfde dj’s neerzet

Aankomende editie op 14 oktober wordt een bijzondere editie. Waarom? 
T: “Sowieso omdat we een toffe line-up hebben met alleen maar b2b’s. Dat geeft aan dat we vernieuwend bezig zijn. Jarreau Vandal komt samen draaien met FS Green. Hij (Jarreau red.) is een vorige editie zo goed bevallen dat we hem per se nog een keer wilde hebben, maar deze keer in een b2b-setting.”
M: “Jongens als Jarreau zijn op zo’n hoog level bezig dat ze hun sets al een soort van fixed hebben. Maar door ze juist in een combo te gooien krijgen mensen iets anders te horen dan wanneer ze Jarreau in bijvoorbeeld Nijmegen checken. Dat maakt het uniek.”
R: “Ik hoor ook van mensen uit Utrecht en Amsterdam bijvoorbeeld dat ze naar Gaande willen de 14e.”
M: “Buiten dat vinden de dj’s het leuk om langs te komen. Als ze merken hoe leuk het is, komen ze nog een keer en dat zorgt voor een goede vibe in de zaal.”

Gaande

Als ik de line-up bekijk zijn dat niet de minste namen. Hoe krijgen jullie dit voor elkaar?
M: “Het blijft natuurlijk nog steeds niche, maar die jongens komen elkaar tegen op de zeven of acht concepten die dit doen en zei vertellen ook hun toffe ervaringen van Gaande. Daarom willen ze ook b2b draaien.”
R: “Die gasten staan op de grootste podia, zijn aan het touren door Azië en wij zijn trots dat we ze hier in Tilburg samen mogen brengen.”
T: “Het is altijd wel even een fijn besefmomentje. Want een gedeelte van onze bezoekers kent de namen niet eens, maar komt gewoon terug omdat ze het een tof feest vinden. Daarnaast hebben we natuurlijk grote namen staan.”
M: “Die jongens zijn ook zo groot omdat ze gewoon heel goed zijn. Het is echt een beleving om Jarreau of FS Green te zien. Dat is veel meer dan alleen een plaatje draaien. Jarreau die op de booth gaat staan, FS Green die er altijd een feest van maakt. Laat staan als je naast elkaar zet.”


Volg TIOH op Facebook


Met een b2b-editie gaan die jongens elkaar natuurlijk uitdagen. Hoe zien jullie dat voor je?  
R: “Dat lijkt me heel dope aan deze editie, nu gaan we zien hoe ze aan elkaar gewaagd zijn. Ze gaan elkaar uitdagen, dat gaat 100 procent zeker gebeuren. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.”
M: “Het zal vanaf 23:00 uur ook gewoon gaande zijn. Mensen moeten vroeg komen!”

‘Het zal vanaf 23:00 uur gewoon gaande zijn

Wat zijn de toekomstplannen?  
T: “We hebben vorige zomer een paar festivalhostings gedaan op Mundial en Daisy. Dat is ons heel goed bevallen.”
R: “Die hostings zijn wel een belangrijke goal voor dit seizoen en dat is haalbaar met de expertise en connecties die wij hebben. We zouden het leuk vinden om met Gaande op WE ARE ELECTRIC en Paaspop te staan. Daar zijn we klaar voor.”

En met het feest Gaande?  
T: “Steeds blijven vernieuwen in de line-up en zorgen dat het meer feest is dan het al is. We zijn – met dank aan 013 –  nu wel op een punt dat het redelijk steady loopt, maar we zijn eigenlijk nooit tevreden.”
M: “We willen blijven wie we zijn, maar daar steeds een betere versie van. Ik denk dat de komende editie het resultaat is van een jaar in 013. Daar komt alles samen.”
R: “We zijn ontzettend kritisch op elkaar. Zelfs bij een succesvolle avond zijn er dingen die nóg beter kunnen om helemaal uit te verkopen. We streven naar perfectie, maar de ultieme perfectie bestaat niet voor ons. We zullen altijd blijven ontwikkelen.


Gaande

Zaterdag 14 oktober trapt Gaande het nieuwe seizoen af in thuisbasis 013. Een unieke b2b-editie met Jarreau Vandal, FS Green & many more. Meer informatie vind je op de eventpage.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

DGTL 2021 kondigt volledige line-up aan: o.a. Camelphat, Love Minus Zero en Villalobos naar NDSM in september

In 2021 keert DGTL terug in Amsterdam. Deze editie van het evenement vindt plaats op 11 en 12 september...

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige...