maandag, december 4, 2023

Gin Fizz Tilburg: ook als label podium voor Brabants talent

-

Home » Genres » House » Gin Fizz Tilburg: ook als label podium voor Brabants talent

Een jaar geleden werd in de Oranjestraat de Tilburgse bar/club/hangout Gin Fizz geopend door de broers Sam en Luc van Nieuwamerongen. In de steeg die tot dan toe vooral nachtelijke wildplassers aantrok, strijken nu met regelmaat tech- en deephouse-dj’s neer. We blikken met Sam terug op het eerste jaar Gin Fizz en kijken vooruit naar de programmering van dit nieuwe clubseizoen.
Gin Fizz

De broers Van Nieuwamerongen zijn zeker geen nieuwkomers in de Tilburgse horecawereld: ze baten in Tilburg ook café het Elfde Gebod uit.

Sam: “De aankoop van de locatie van Gin Fizz was nog even spannend, maar doordat een andere kandidaat-koper niet door de wet Bibob kwam konden wij het overnemen en onze plannen realiseren.”

Speakeasy-bar

“Vanaf de start hadden we een Speakeasy-achtige bar voor ogen maar dan wel waar eigentijdse tech- en deephouse wordt gedraaid”.

Op de vraag waarom ze voor gin als centraal product hebben gekozen zegt hij: “Het concept van een gin-bar is overgewaaid uit de VS. Boven de rivieren in Rotterdam en Amsterdam zijn cocktailbars waar diverse soorten gin worden geschonken heel populair. In onze ogen was Tilburg hier ook echt aan toe.”

Programma

Dat fluisteren zal lastig worden gelet op de dj’s die de komende maanden hun opwachting maken in Gin Fizz. Sam: “We werken met een aantal vaste resident-dj’s zoals Cazler, Heftone, Die Grote en P0k0 P0k0 maar bieden daarnaast ook kansen aan nieuw talent.”

‘Er loopt hier zoveel lokaal talent rond dat het zonde is als daar niets mee gedaan wordt’

Toegevoegd aan de programmering zijn de Local Heroes-avonden waar Brabantse dj’s, die buiten de provincie steeds meer geboekt worden, hun kunsten vertonen. “Dj Lucky Done Gone heeft hier vorige week gestaan, mooi om ook zijn opbouw van een hele avond een keer mee te maken. Op 17 oktober staat trouwens het Bossche Losjes soundsysteem op het affiche.”

Gin Fizz recordings

Naast de nieuwe programmering zijn er ook vergevorderde plannen voor de lancering van een eigen Tilburgs platenlabel: Gin-Fizz Recordings. Lokale dj’s en producers kunnen op dit label tracks uitbrengen.

Sam: “Er loopt hier zoveel lokaal talent rond dat het zonde is als daar niets mee gedaan wordt. We willen echt proberen om hier meer aandacht voor te krijgen.”

Om die reden wordt veel samengewerkt met diverse Tilburgse organisaties als N8kr8, Vergaan en Suburban Disco. Met laatstgenoemde wordt op 5 december een gezamenlijk feest georganiseerd in de basement van het vernieuwde 013.

Ook is samen met Machinekamer een productie gerealiseerd van Containerbegrip. In dit programma wordt volgens het Boilerroom-concept in een intieme setting een dj set met publiek opgenomen en in de nachtelijke uren op Omroep Tilburg uitgezonden. Klein verschil met de echte Boilerroom: in Tilburg gebeurt dit in een zeecontainer op het voormalige Van Gend & Loos-terrein.

Lokaal

Op de vraag of de werkwijze van Gin Fizz is veranderd na een eerste zomer vol festivalgeweld, nieuwe avonden in Club Smederij en het sluiten van de Tilburgse club KITSCH is hij duidelijk: “Dat heeft geen rol gespeeld, onze benadering is echt een andere.”

Gin Fizz is in de eerste plaats ‘een bar, geen ravehol’, aldus Sam. “We proberen wel tijdens speciale evenementen iets extra’s te doen. Zo hebben we tijdens de afgelopen Tilburgse kermis een buitenpodium neergezet.”

Toch zullen bezoekers weinig landelijk bekende dj’s op de affiches van Gin Fizz terugvinden. “We hebben er simpelweg de capaciteit niet voor en willen ook geen entree heffen. We werken vooral met lokale partijen. We programmeren talentvolle dj’s die in onze ogen aandacht verdienen maar een intieme sfeer en de verbinding met deze lokale community staat bij ons altijd voorop.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...