dinsdag, oktober 3, 2023

Gladde paling en Natte Visstick leiden de polonaise op bizarre carnavalsrave

-

Home » Features » Gladde paling en Natte Visstick leiden de polonaise op bizarre carnavalsrave

Als je in Brabant of Limburg woont, hoeven wij je vast niet uit te leggen dat op 11 november, de Elfde van de Elfde, het nieuwe carnavalsseizoen van start gaat. Traditioneel hoor je dan écht alleen ‘hoempapahitjes’. Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen pakte dit echter net iets anders aan. Zij trappen carnaval af met keiharde drum ’n bass, meme-techno en hardcore. TIOH reisde af naar het zuiden en deed verslag.

Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen staat onder andere bekend om hun rave-concept, CarNORval, waarin ze tijdens de carnavalsweek geen traditionele muziek draaien. Inplaats daarvan knallen ze er voor vijf dagen lang keihard tegenaan. Dit jaar kan het poppodium niet wachten en trappen ze af op 11/11; de start van het nieuwe carnavalsjaar. Volledig met het oog op de carnavalsgekte en hedendaagse TikTok-trends, staan bekende lokale toppers ook met een gezelschap aan ‘meme-artiesten’ op de line up. Zo zijn de headliners niemand minder dan gladde paling en Natte Visstick.

Vermakelijk, kleurrijk én fout

Bij binnenkomst staan er al veel mensen voor de Nieuwe Nor en zie je hier en daar al wat carnavaloutfits door de stad lopen. Wij maken onze entree en stappen de zaal in tijdens de set van Wouse. Dit is een lokale dj die tijdloze hits omtovert tot moderne knallers. Denk hierbij aan klassiekers als ‘Sandstorm‘, Gangnam Style of Like A G6‘. Een heerlijke set om langzaam de heupjes los te gooien en, net iets te vals, de verkeerde tekst mee te zingen. Het blijft ten slotte wel carnaval.

Na dit vermakelijke uurtje stroomt de zaal al snel een stuk voller en zien we ook diverse outfits voorbij komen. Deze kleurrijke kostuums komen de sfeer dan ook alleen maar ten goede als lokale superster Sano het podium betreedt. Deze man weet als geen ander hoe hij het tempo op moet voeren en knalt er na Wouse wat snoeiharde drum ’n bass in. Dit heeft als effect dat er wat meer voetjes van de vloer gaan en er zelfs hier en daar zelfs een ‘skankje’ wordt gewaagd. Lekker!

Beeld: Nieuwe Nor

“gladde paling, wat een kut artiest!”

Nadat het publiek warm is gedraaid, wordt het tijd voor wat zwaarder geschut. Dus hijs de zeilen en alle hens aan dek voor Keptain. De muziekpiraat kruipt achter het roer en prepareert de kanonnen. De artiest draait de eerste helft van zijn set alleen maar keiharde dubstep. Het energie level stijgt razendsnel en we kunnen wel stellen dat de zaal nu echt los gaat. Nadat Keptain door zijn dubstep-repertoire heen is, switcht hij naar drum ’n bass om het tempo weer op niveau te brengen voor zijn opvolger.

Als de piraat van het podium gaat, dansen de mensen voor gladde paling. Het is namelijk tijd voor de hoofdact van de avond. “Jezus Christus… Hoor je dat? Gladde paling, wat een kut artiest!” klinkt door de speakers en iedereen in de zaal schreeuwt het uit. Vanaf het moment van de eerste hyperactieve ‘ADHD-drop’ tot het moment van ‘de grote finale’, wordt het dak eraf geblazen. Ook rapper Parsa is van de partij en levert een flinke dosis aan energie. Na deze weerzinwekkende show krijgen we paling zelf ook nog even te spreken: “Ik vond het echt een leuk feestje. Ik sta vooral te kijken van de kwaliteit van het geluid hier. Ook het publiek was echt gestoord.”

Beeld: Nieuwe Nor

TikTok-grootheid Natte Visstick

Nadat gladde paling de zaal volledig op stelten heeft gezet, is het tijd voor de volgende ‘meme-artiest’ op het affiche. Het gaat hier om de absolute hype van het moment: Natte Visstick. De TikTok-grootheid kwam in een DHL-jas en een bivakmuts het podium op. De toon is gezet. Hitjes als ‘Lekkere Boterham‘ en ‘IK TRIP ‘M‘ komen voorbij en tegen alle verwachtingen in, heeft de zaal na het uurtje van nog energie om keihard te beuken op gruwelijke technoplaten.

Als je dan denkt dat de chaos eindelijk is afgelopen, denk dan nog maar eens na, want de mannen van Offensief staan klaar om de zaal te verpulveren. Deze act hakt er gelijk in met de meest boze hardcore die er te vinden is en de grond letterlijk doet schudden. Tijdens deze set loopt de zaal langzaam leeg. We kunnen het de mensen ook niet kwalijk nemen, want het publiek heeft letterlijk alles gegeven wat ze te bieden hadden. Het was weer een mooie opening van het carnavalsseizoen en hoog tijd om met zere voeten naar huis te strompelen. Nieuwe Nor, dankjewel!

Beeld: Nieuwe Nor

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Murdock: “Rampage is écht een community geworden”

Binnenkort vindt Rampage, the biggest drum 'n bass & dubstep party in the world, weer plaats. Op 10 en...