Hardcore in augustus: de tips van Joes Maas

-

Home » Features » Hardcore in augustus: de tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids Joes Maas geeft je tips op het gebied van hardcore in augustus 2021.

Thunderdome Music – Nieuwe release

6 augustus

2 jaar geleden had Dither de eer om de anthem te mogen maken voor de allergrootste Thunderdome editie ooit. Het resultaat was ‘To The Death’, waarmee hij gelijk tekende voor de eerste release op het Thunderdome Music label.

Op 6 augustus zal Dither zijn tweede release op Thunderdome Music presenteren, genaamd ‘Rave Machine’. Ook is hij dit keer officieel aangekondigd als de nieuwst gesigneerde artiest op het label. De preview klinkt sterk en veelbelovend, ik ben dan ook benieuwd naar het gehele nummer!

Echter kondigde Thunderdome niet alleen een nieuwe release aan, ook brengen ze binnenkort nieuwe merchandise uit. In de trailer van ‘Rave Machine’ is deze merchandiselijn al te herkennen. Er is een T-shirt te zien met de tekst ‘Die hard Resistance’ en een nieuw logo. De legendarische Wizzard is helaas nog niet te bekennen op het shirt.


Pandemonium Outdoor

14 augustus

Een maand geleden stonden we aan het begin van de wedergeboorte van het nachtleven, maar deze heeft helaas veel te kort mogen duren. Alsnog is er hoop dat we deze zomer kunnen genieten op een festival. Op 2 augustus zal het kabinet besluiten of ze het verantwoord vinden om eendaagse festivals vanaf 14 augustus weer te laten plaatsvinden. We hopen natuurlijk met zijn allen dat deze datum de aftrap zal zijn van een moderne ‘Second summer of love’.

Een van de vele feesten gepland op deze datum is Pandemonium Outdoor. Van 12:00 tot 23:00 is het genieten geblazen op het buitenterrein van H7 Warehouse. Er zijn nog geen artiesten aangekondigd, maar alle stijlen binnen de hardcore zullen aan bod komen.

>> Event


Play Festival

15 augustus

Een dag later is het tijd voor Play Festival. Ook zij hebben nog geen line-up aangekondigd, maar gezien hun voorgaande edities heb ik hier alle vertrouwen in. Op het terrein in Friesland zullen er 4 stages te vinden zijn: early, oldskool, millennium en techno.

>> Event


Ground Zero

28 augustus

Persoonlijk kijk ik deze maand het meeste uit naar Ground Zero. Helaas heb ik nog nooit een editie van Ground Zero mogen meemaken. Hierdoor hoop ik alleen nog maar meer dat het dit jaar wel door kan gaan.

Enkele weken geleden kondigden ze de verschillende stages en ambassadeurs al aan. Opvallend was de Terror stage. Normaal gesproken wordt deze gehost door Noisekick in de vorm van Noisekick’s terrordrang. Helaas heeft Noisekick aangegeven niet te draaien op evenementen waar een vaccinatie of PCR-test verplicht is, waardoor we Noisekick zullen missen dit jaar.

Qua line-up en stage ambassadeurs onderscheid Ground Zero zichzelf van andere evenementen naar mijn mening. Op de mainstage vinden we bijvoorbeeld Dr. Peacock, echter zal hij geen ‘normale’ Dr. Peacock set neerzetten. Maar zal hij zich van zijn duisterste kant laten zien. Om een beeld te geven van deze kant maakte hij alvast een warming-up set. Hierin draaide hij zijn favoriete terror en speedcore tracks.

Ik heb ontzettend veel respect voor Ground Zero om een terror/speedcore act op de mainstage te laten draaien. Normaal gesproken zijn dit namelijk niet de meest populaire stijlen. Hierdoor toont Ground Zero nog maar eens waarom ze het allerhardste festival zijn binnen de hardcore. Ook de gehele line up is om je vingers bij af te likken. Ontzettend veel namen, divers, maar vooral hard.

>> Event

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Hardstyle en hardcore in februari: De tips van Mandy, Peter en Joes

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....