zaterdag, september 23, 2023

Hardcore in mei: De tips van Joes Maas

-

Home » Features » Hardcore in mei: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de hardstyle, Daan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass music, Mark van Bergen houdt je op de hoogte van house en techno en Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Erwin Herkelman verzorgt de Trance-tips en Joes Maas geeft je tips op het gebied van hardcore. Hieronder zijn persoonlijke tips voor mei 2021. 

Harmony of Hardcore

22 mei

22 mei zou in het teken staan van 15 jaar Harmony of Hardcore. Helaas kan het evenement ook dit jaar niet doorgaan. Een jaar geleden zou eigenlijk al het 15-jarige bestaan worden gevierd, maar het fysieke evenement kon jammer genoeg niet doorgaan. Als alternatief werd toen ‘Harmony of Hardcore presents Home of Hardcore’ het leven in geroepen. Dit was een livestream met sets van Promo, Partyraiser, Deadly Guns en Spitnoise. Het absolute hoogtepunt van deze stream was de dikke set van ‘the vinyl master’ Promo.

Ook dit jaar biedt Harmony of Hardcore een alternatief aan. Over de vorm hebben ze nog niks losgelaten, maar 22 mei wordt alsnog een dag van ‘legendary proportions’…

Ik ben erg benieuwd of ze weer voor een ‘normale’ livestream kiezen of dat ze zich kunnen onderscheiden. Afgelopen maand tilde Art of Dance namelijk het niveau van de livestreams binnen de hard dance naar een hoger niveau door middel van hun Masters of Hardcore VR Live Experience.


The Dope Doctor – Album release

31 mei

Afgelopen week heeft The Dope Doctor de releasedatum voor zijn nieuwe album Medicine Monday aangekondigd. Op 31 mei zal het album worden uitgebracht. The Dope Doctor heeft het uiterste uit deze lockdown weten te halen door zich volledig te focussen op het produceren. De afgelopen maanden heeft hij veel uptempo-liefhebbers een goed begin van hun week bezorgd. Bijna elke maandag bracht hij een nieuwe preview als ‘Medicine Monday’ online.

Ook de tracklist heeft hij bekend gemaakt. Het album telt 14 nummers en verschillende samenwerkingen.


Drokz – Nieuwe release

3 mei

Joes Maas

Terrorlegende Drokz heeft zijn nieuwste release aangekondigd. Op 3 mei zal ‘I’m Coming To Take Out All Of Y’all’ uitgebracht worden op het Masters of Hardcore label. Drokz zijn laatste release op dit label was alweer in 2019, toen bracht hij zijn album Defender Of Terror uit.

Drokz is de laatste tijd erg fanatiek aan het produceren, zowel onder zijn eigen alias, als zijn nieuwere act Proactive HC. Persoonlijke favorieten van zijn laatste werk zijn ‘Someone Make Some Noise’ – als Proactive HC – en ‘I Was Born Hardcore And Raised To Be Terror’.


Meer tips over hardcore?

Check de eerste release-tips van Joes Maas. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Hardstyle en hardcore in februari: De tips van Mandy, Peter en Joes

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....