donderdag, oktober 5, 2023

Hardcore in oktober: De tips van Joes Maas

-

Home » Features » Hardcore in oktober: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids Joes Maas geeft je tips op het gebied van hardcore in september 2021.

ADE PRSPCT Showcase

15 oktober, OT310, Amsterdam

Van 13 tot 17 oktober zal onze hoofdstad eindelijk weer in het teken staan van het Amsterdam Dance Event. Ook de hardere stijlen hebben een plekje op dit unieke event.

Vrijdag 15 oktober vindt de PRSPCT Showcase in OT310 plaats. Het evenement is aangekondigd als een Drum & Bass event, maar zal gezien de diverse line-up ook de nodige industrial hardcore kennen. Vooral van namen als [KRTM], The Outside Agency en Thrasher kunnen we een hoger aantal beats per minute verwachten.

>> Eventpage


Multigroove | HEMKADE

16 oktober, Hemkade 48, Zaandam

Zaterdag 18 september zou Multigroove | In & Outdoor Rave hebben plaatsgevonden. Helaas kon dit door de destijdse Corona maatregelen niet plaatsvinden. Multigroove heeft ervoor gekozen om de editie te verplaatsen en doet er zelfs nog een schepje bovenop. Het keert terug in de legendarische Hemkade.

De Hemkade en Multigroove zijn altijd al een gouden combinatie geweest. De locatie kent een rijke geschiedenis en heeft bijzondere feesten gekend als de Fun Factory, Hellbound, Dope Sucks, The Delicate Sound of Thunder en vele anderen.

Ook de line up is er een om je vingers bij af te likken. Het is een heerlijk typische Multigroove line-up met grote namen binnen de early hardcore. Niet alleen de artiesten zien we weer terug in de Hemkade, maar wellicht ook de bekende Multibitch!

>> Eventpage


This is Madness

16 oktober, Club Rodenburg, Beesd

Vorige maand tipte ik de evenementen van Madness-Industry al. Ook in oktober pakken ze opnieuw flink uit. 16 oktober zal This is Madness plaatsvinden.

Na een moeilijke periode voor Club Rodenburg zijn ze eindelijk weer open en Madness-Industry pakt deze kans gelijk! 3 verschillende area’s worden gevuld met de hardste early hardcore en terror artiesten. Aanzienlijke namen als Drokz, Akira, Ruffneck, Reeza en Hellcreator zijn aangevuld met de kleinere artiesten uit de echte underground hardcore scene.

>> Eventpage


Resonate 2021 – Empire of Elites

23 oktober, Autotron, Rosmalen

Wellicht een van mijn persoonlijke favorieten deze maand, Resonate! Hét feest wat zich 100% inzet voor de Millennium hardcore. Elke editie weet het zichzelf weer te onderscheiden door de buitengewone acts.

Ook na een stilte van bijna 2 jaar gaan ze gewoon weer door met waar ze goed in waren, het programmeren van een geweldige line-up. En ook deze editie is het ze weer feilloos gelukt. Wat al helemaal noemenswaardig is, is de act van Angerfist op 23 oktober. De populairste artiest binnen de hardcore zal een set draaien geheel in de stijl van zijn oudere album ‘Retaliate‘ (2012). Desalniettemin zijn ook de andere artiesten van grote klasse. De belangrijkste namen uit de geweldige Millennium periode vinden hun plek op de line-up.

Dat ze zich op het gebied van programmering onderscheiden is een ding wat zeker is. Maar ook de trailer is van hoog niveau. Kijk en geniet!

>> Eventpage


Decade of Early Hardcore

23 oktober, Hemkade 48, Zaandam

Twee weken nadat Multigroove de Hemkade omtovert tot een echte rave, mag Decade de locatie transformeren tot een gabberpaleis. Iets wat aan Decade wel besteed is. Op de line-up zien we diverse namen. Zo staan er artiesten uit de early hardcore, Millennium hardcore, Frenchcore en Terror.

DECADE LINE-UP 
Ruffneck • Radium • Lady Dana • Frantic Freak • Delirium • The Destroyer • Bass-D • Maissouille • Buzz Fuzz • Dione • Arjuna • Resonant Squad • Lenz • Amon-Ra • Fuckface • Skorp • UncleD • Black Warrior • MC: Den=

Ook Decade heeft helaas zijn tijden moeten aanpassen om aan de geldende maatregelen te voldoen. Het evenement zal van 15:00 tot 0:00 plaatsvinden.

>> Eventpage


This Is Uptempo

23 oktober, Time Out, Gemert

Dat er genoeg hardcore evenementen omtrent de oude stijl in oktober plaatsvinden is een ding wat zeker is. Maar ook op het gebied van nieuwere stijlen als uptempo is er genoeg te doen. Op zaterdag 23 oktober reizen de populairste uptempo artiesten af naar de Time Out in Gemert.

Nadat Phoenix de afgelopen 1,5 jaar de Time Out vulde met verschillende zitfeesten, is het eindelijk tijd om weer eens voluit, zonder maatregelen, los te gaan in Gemert. Bijna 30 artiesten zullen je de hardste kicks voorschotelen.

>> Eventpage

Ghosttown | The Final Central Studios Edition

30 oktober, Central Studios, Utrecht

Mijn tips voor oktober sluit ik af met Ghosttown. Ook Ghosttown zelf sluit deze maand een belangrijk hoofdstuk af. Het is namelijk de laatste editie die zal plaatsvinden in de befaamde Central Studios in Utrecht. Het is dan ook geen verassing dat het event al helemaal uitverkocht is.

Qua line-up heeft het wat weg van de artiestenlijst van Decade. Waarmee blijkt dat het een prima line-up is!

Ik ben erg benieuwd hoe Ghosttown deze laatste editie gaan invullen en of ze er een waardige afsluiter van kunnen maken. Ook omdat ze helaas maar 75% van de locatie capaciteit kunnen vullen.

>> Eventpage


Meer hardcore tips

Check hier de eerdere hardcore tips van Joes Maas, inclusief zijn maandelijks geupdate playlist met beste nieuwe hardcore releases. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...