Hardcore in juli: de tips van Joes Maas

-

Home » Features » Hardcore in juli: de tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de hardstyle, Daan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass music, Mark van Bergen houdt je op de hoogte van house en techno en Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Erwin Herkelman verzorgt de Trance-tips en Joes Maas geeft je tips op het gebied van hardcore. Hieronder zijn persoonlijke tips voor juni 2021.

Ruffneck – Nieuwe vinyl

2 juli

Juli, oftewel de wedergeboorte van het uitgaansleven. Deze herleving begint met een nieuwe release van niemand minder dan Ruffneck. Een absolute legende binnen de hardcore-scene, wie al sinds de jaren ’90 elke zaal op zijn kop weet te zetten met zijn unieke effecten. Kwalitatief gezien misschien wel een van de allerbeste. Extra uitzonderlijk is zijn constantie. Meer dan 25 jaar weet hij al de dikste early hardcoretracks te produceren onder zijn verschillende aliassen.

Het nieuwste werk op Ruffneck Records wordt uitgebracht onder de naam ‘Members Of The Ruffneck Aliance’. In totaal zijn er 4 artiesten op de EP te vinden, Ruffneck, Lockjaw, Moshpitch en Kirlian. Vooral naar de laatste artiest ben ik erg benieuwd. Voor de artiest uit Oekraïne is het zijn debuut op Ruffneck Records. Na zijn werk te hebben geluisterd is het geen gekke keuze dat hij deze plaat mag afsluiten op de B-kant van de picture disc. Hij weet de typische artcore sound geweldig over te brengen en ik kan niet wachten op zijn nieuwste track ‘The Unity’.


Multigroove

2 juli

Voor de échte ravers onder ons, raad ik Multigroove aan. 30 jaar geleden waren zij al de eerste, nu zijn ze weer de eerste. Multigroove staat aan de basis van de raves en is een bron van inspiratie geweest voor andere organisatoren. Op 2 juli zullen ze zich opnieuw bewijzen in de Westerunie en zich kronen tot de ‘house of god’.

Op de line up vinden we zoals vanouds de echte Multigroove legendes terug als: The Darkraver, Gizmo (over wie laatst overigens een heel gaaf boek is uitgebracht), Vince, Dj Spider, Luna, Pavo en Pila. Maar ook de marktleider binnen de frenchcore, Dr Peacock, zal een set verzorgen met MC Da Mouth Of Madness. Dit gaat hij doen onder zijn alias Steve-D.

Er zijn nog enkele tickets beschikbaar, dus wees er snel bij!


Harmony of Hardcore

3 & 4 Juli

Voor de Ruffneck Soldiers begint het eerste weekend van juli geweldig. Nadat op vrijdag de nieuwste vinyl is besteld, kun je op zaterdag én zondag eindelijk weer live genieten van Ruffnecks passie op Harmony of Hardcore. Beide dagen draait hij B2B met dj Rob en MC Joe, en op de zondag is hij zelfs aangekondigd als headliner.

Vanwege de nog steeds geldende beperkingen, heeft Harmony of Hardcore wel moeten afschalen qua bezoekers en stages. Beide dagen zijn er 10.000 mensen welkom op het terrein in Erp, verdeeld over 6 stages. Op de line-up is gelukkig niks afgedaan. Het is twee dagen genieten van de hardste acts en unieke B2B sets. Enige puntje van commentaar heb ik op de uptempo-stage, de Ravezone. Hier had ik toch graag het grootste talent van de uptempo gezien, Vandal!sm.

Ook met ‘slechts’ 6 stages hebben ze alsnog een ontzettend gedifferentieerde line-up neergezet waarin de freestyle, early hardcore, millenium hardcore, mainstream hardcore, uptempo en terror terugkomen. Zelf zal ik zaterdag aanwezig zijn en jullie meenemen via Instagram story’s. Ook zal ik binnenkort in geuren en kleuren omschrijven hoe Harmony of Hardcore mij bevallen is. Waar ik het meeste naar uitkijk zijn de setjes van Ruffneck, Dimitri K vs Cryogenic, Buzz Fuzz, Frantic Freak, Promo en Paranoizer.


Phoenix Festival

2, 3, 23 & 31 juli

Een jaar geleden wisten zij desondanks alle maatregelen toch al op een veilige manier feestjes aan te bieden. Zo konden er in elke zaal 100 personen genieten van de allerbeste rawstyle en uptempo. Maar ook brachten ze verschillende speciale edities, waarin de early rave, frenchcore en terror gehuldigd werden. Zelf ben ik naar twee edities geweest en ik merkte dat, ondanks de maatregelen, de sfeer geweldig was. Ik kan dan ook niet wachten om – zonder maatregelen – te genieten van de hardste sounds in Time Out Gemert!

Op dit moment hebben ze 4 edities aangekondigd:

2 juli – Phoenix – Exclusive Uptempo Event
3 juli – Phoenix – Exclusive Raw Event
23 juli – Phoenix – Dimitri K & Friends
31 juli – Phoenix – Raw XXL

Op 2 en 23 juli wordt de aller hardste uptempo voorgeschoteld door namen als: Vandal!sm, Angernoizer, Soulblast, Dimitri K, The Dark Horror, Partyraiser en nog veel meer. De andere twee edities zullen in het teken zijn van de rauwere hardstyle sound. Met grote namen als Warface, Rebelion, Act of Rage, E-Force, Adaro, Delete, Rejecta, Crypsis, Rooler, Sickmode, Killshot, Malice en Unresolved. Kortom: een heerlijke line-up!


Eerdere maandtips van Joes Maas?

Check hier de eerdere maandtips van Joes Maas.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...