Hardstyle en hardcore in maart: de tips van Sam van Ierssel

-

Home » Algemeen » Hardstyle en hardcore in maart: de tips van Sam van Ierssel

In aanloop naar de nieuwe maand geven drie van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de house/techno en de bass-muziek. Onze nieuwe huisspecialist Sam van Ierssel geeft je tips op het gebied van de hardstyle en hardcore. Hieronder haar persoonlijke tips voor maart 2020.

Reverze

7 maart, Antwerps Sportpaleis

Nadat we weer allemaal een beetje zijn bijgekomen van een zware carnaval, is het weer tijd om ons op te warmen voor het volgende feestje. Het eerste feestje van de nieuwe maand is er niet zomaar een. De vijftiende editie van Reverze, een van de grootste hardere stijlen-events van België, staat op de planning. Ruim 20.000 diehard feestfanaten staat een memorabele avond te wachten. Want de line-up, nou, daar gaat mijn hart sneller van kloppen.

Om te beginnen met een aantal bijzondere acts. Zo zal Brennan Heart een exclusieve 15 Years Reverze Special-set draaien, blaast Sub Sonik iedereen omver met zijn Kings Never Die-set, die compleet in het teken staat van zijn gelijknamige nieuwe album, en komen de mannen van Minus Militia bijeen om de tent af te breken met hun The Code of Conduct Live-set. Maar mijn meest favoriete set van de avond is de Overdose LIVE-set van Rebelion. Het nieuwe concept van de twee mannen werd op Supremacy met open armen ontvangen, want jeetje, wat was dat een gouden set. De combinatie tussen intense visuals, gekke edits en nieuwe tracks maakt dat dit momenteel een van mijn lievelings-sets is.

Maar dit is niet het enige moois wat Reverze – Power of Perception ons brengt. Zo vullen deze editie onder anderen Angerfist, D-Sturb, Dr. Peacock, Keltek, Rejecta en Warface de twee podia met hun snoeiharde sets. Dat belooft een mooi feestje te worden!

>> Event

 


Pussy Lounge Wintercircus

14 maart, Aquabest

We kunnen er niet omheen; Pussy Lounge is altijd een onwijs leuk feestje. De inflatables, kleurrijke danseressen en de altijd goed gevulde line-up maken Pussy Lounge een grote, gezellige boel. De artiesten op de drie area’s die deze Wintercircus-editie rijk is zijn meer dan klaar om het dak eraf te draaien. Denk hierbij aan de altijd goede sets van oude bekenden als Paul Elstak, Darkraver en Friends of Pussy Lounge: Mental Theo, The Viper en Bass-D.

Daarnaast wordt er op de Classics-stage plaatsgemaakt voor, je raadt het vast al, klassiekertjes. Op de Feest-stage wordt een heuse Après-Skihut nagebootst. Een van de grote voordelen van Pussy Lounge is dat het een dagfeestje is. Om elf uur sluit Aquabest haar deuren, waardoor het slaapritme van de feestgangers nog enigszins bespaard blijft. Daarnaast is Aquabest makkelijk te bereiken met de auto of met het openbaar vervoer, wat natuurlijk ook enorm handig is.

Of je nou een grote hardere stijlen-fanaat bent of juist helemaal niet, er gaat niks boven de ouderwetse gezelligheid van een Pussy Lounge feestje. Reden genoeg om te gaan, lijkt me zo!

>> Event 

 


Ventrix

21 maart, Ambianz Zeeland

Normaal gesproken bericht ik eigenlijk alleen over de bekendere events, maar dit hardere stijlen-pareltje kan niet uit mijn maandtips blijven. Ventrix is een klein rawstyle feestje in het pittoreske dorpje Zeeland, waar de line-up vooral bestaat uit upcoming, maar veelbelovende dj’s. Na eerdere succesvolle feesten, is het op 21 maart weer tijd voor een nieuwe editie.

Dit keer is Fraw – bekend van retegoeie tracks als Omega en Combat – een van de hoofdnamen van de avond. Fraw stond al eerder op grotere events als Supression, 10 Years of Gearbox en Fatality, en weet dus als geen ander hoe hij de tent moet afbreken. Ook kunnen we deze avond veel van Revelation verwachten, die zeker niet vies zijn van een snoeihard setje. Dit opkomende dj-duo is hard aan de weg aan het timmeren in de hardere stijlen-scene. Zo wonnen zij een dj-contest en mochten hierdoor op Airborne Festival draaien én stonden in Club NL in Mallorca. Hun set, waarmee ze de avond afsluiten, zal hoe dan ook een klapper worden.

Iets wat erg bijzonder is aan de line-up van Ventrix, is dat er een upcoming vrouwelijk dj-duo achter de desks zal kruipen. Voor Gas on It is Ambianz zeker geen onbekend terrein; zo draaiden de Brabantse dames al eerder op een event van Ventrix. Als je zin hebt om een avondje nieuw talent te spotten, en je wil verzekerd zijn van goeie setjes, dan ben je bij deze editie van Ventrix aan het juiste adres.

>> Event

 


Masters of Hardcore

28 maart, Brabanthallen Den Bosch

Ik denk dat ik niet uitgebreid hoef uit te leggen waarom Masters of Hardcore misschien wel hét beste feestje van de maand maart is. Deze editie zal in het teken staan van 25 jaar hardcore, waarmee de organisatie dit jaar extra groot uitpakt. Van hardcore tot raw, en van early tot terror; alle hardere stijlen worden dit jaar extreem goed vertegenwoordigd, waardoor er voor ieder wat wils is.

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen, omdat deze speciale jubileumeditie ons onwijs veel moois voorschotelt. De hoogtepunten van deze avond zijn voor mij toch wel de sets op de Magnum Opus-stage, oftewel het hoofdpodium. Bijna alle sets op deze stage zijn live, wat natuurlijk een groot gekkenhuis belooft te worden. Verwacht edits en éxtra harde sets van onder anderen Angerfist, Miss K8, Sefa, Deadly Guns en N-Vitral.

De line-up van de andere stages mogen er ook zeker wezen. Denk aan Warface en Rebelion, maar ook aan Spitnoise, The Darkraver, Neophyte, Noisekick en Descructive Tendencies. Als hardere stijlen-liefhebber, en dan met name de extra harde stijlen, mag je deze avond in de oude vertrouwde Brabanthallen ab-so-luut niet missen.

>> Event 

 


 

Meer events?

Check onze agenda voor meer events en partytips.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...