vrijdag, december 8, 2023

Hardstyle en hardcore in oktober: De tips van Sam van Ierssel

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Hardstyle en hardcore in oktober: De tips van Sam van Ierssel

In aanloop naar de nieuwe maand geven drie van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de house/techno en de bass-muziek. Normaal gesproken geeft Jasmijn van Broekhoven je tips op het gebied van de hardstyle en hardcore, maar deze maand neemt Sam van Ierssel het over. Hieronder haar persoonlijke tips voor oktober 2019.

Pussy Lounge – The VIP Edition

5 oktober, Rotterdam Ahoy

Pussy Lounge - The VIP Edition

Feestend oktober wordt dit jaar afgetrapt met een wel heel bijzondere editie van Pussy Lounge. Het bij velen welbekende freestyle-event pakt op 5 oktober extra hard uit om haar honderdste editie goed te vieren. Iedereen wordt tijdens deze jubileumavond behandeld als VIP, dus dat belooft een groot feest te worden.

Wat kan je deze avond verwachten? Extra veel danseressen, extra veel inflatables, een extra uitgepakt thema én extra goede freestyle-sets. Adaro, Mental Theo, Zany en Mark with a K kunnen dus niet aan het lijstje ontbreken.

De allerhoogste verwachtingen heb ik toch wel van de set van Paul Elstak en Darkraver. Zij zullen namelijk met hun ’The best of Pussy Lounge’-set de hele tent proberen af te breken.

>> Event 


SYNDICATE 2019

5 oktober, Westerfalenhallen Dortmund

Syndicate 2019

Niet zo’n fan van freestyle maar wel zin in een goed feestje? Niet getreurd. Op 5 oktober staat er nog een heel lekker event op het programma, namelijk Syndicate 2019. Je moet er wel iets voor over hebben om bij Syndicate aanwezig te zijn, want voor dit feestje moet je best wel een eind rijden.

De line-up voor dit event mag er zeker wezen. Syndicate staat natuurlijk vooral bekend om haar hardcore-stage, waarvan ook dit jaar de planning weer bol staat van de grootheden. Denk hierbij aan Angerfist, Deadly Guns, N-Vitral en Miss K8. Natuurlijk mogen we de live-set van anthem-maker D-Fence niet vergeten.

Met ook nog een hardstyle- en een hard techno-stage is er op dit feestje voor ieder wat wils. Op de hardstyle-stage staat ons sets van onder andere Warface, D-Sturb en Radical Redemption te wachten.

>> Event


Hardstyle by Roughstate

16 oktober, Lil’ Amsterdam Central Station

Hardstyle by Roughstate

Als je het ADE-weekend knallend wil aftrappen, dan zou ik zeker Hardstyle by Roughstate bijwonen. Roughstate is het label van Frequencerz, Adaro, B-Front en Ran-D. Met dit label geven deze hardstyle-helden ook showcases op festivals en organiseren ze eigen events, zoals deze.

De line-up belooft veel goeds. De Roughstate-mannen zijn natuurlijk niet vies van een feestje. Zij zullen daarom zelf ook allemaal een setje komen draaien. Voeg hier Rejecta en Digital Punk aan toe, en het lijstje is compleet. Van dit rijtje is Rejecta mijn grote favoriet. Hoewel hij vrij nieuw is in de scene – hij brak in 2017 pas door toen Frequencerz twee van zijn tracks draaide op Qlimax – doet hij het ontzettend goed. Tijdens zijn sets staan de stages afgeladen vol. Iedereen herkent zijn tracks door zijn eigen sound, die echt klasse is.

Heb je altijd al eens naar een hardstyle-event willen gaan, dan zou ik toch wel voor dit feestje kiezen. De prijs voor een ticket is, vergeleken met andere hardstyle-feesten, super goedkoop (€18.50!) en de muziek is toegankelijk. Reden genoeg om een kaartje te kopen dus.

>> Event


Peacock in Concert

19 oktober, Poppodium 013 Tilburg

Peacock in Conert 2019

Bij velen staat dit event al maandenlang met hoofdletters in hun agenda’s gekalkt. Peacock in Concert staat in het teken van Dr. Peacock himself én een bijzondere maar supergave combinatie tussen frenchcore en klassieke muziek. Als frenchcore-liefhebber kan en mag je deze avond absoluut niét missen.

Dr. Peacock zal, gewapend met zijn iconische bolhoed, een orkest én een heel leger van grote namen, zorgen voor een onvergetelijke avond. Het paradepaardje van de avond is toch wel zijn eigen set; Peacock in Concert [Exclusive 1 Hour Performance].

Nog geen kaartje en wel zin om te gaan? Dan heb je geluk; het event is nog niet uitverkocht. Wees er wel snel bij, want de kaartverkoop zit al wel in zijn laatste fase.

>> Event


10 Years Gearbox

19 oktober, Central Studios Utrecht

10 Years Gearbox

Een aantal maanden geleden verscheen er bij verschillende artiesten een mysterieuze X op hun social media-pagina’s. Uiteindelijk werd er duidelijk voor welk event deze X symbool voor stond; 10 Years Gearbox – The Rise of the Underground. Het hardere stijlen-label Gearbox Digital zal haar tiende verjaardag groots vieren.

Wat mij betreft is dit het vetste feestje van oktober. Tijdens dit event kan je maar liefst 13 uur lang genieten van verschillende (ex-)Gearbox-talenten en -vrienden. Raw is deze avond de hoofdmoot, met sets van onder andere Rebelion, D-Sturb, Malice en Rooler.

Ook staan er verschillende Gearbox showcases op het programma. Dit jubileumfeestje wordt er een om je vingers bij af te likken.

>> Event


Thunderdome

26 oktober, Jaarbeurs Utrecht

Thunderdome 2019

De Nike Air Max en Aussies worden weer uit de kast getrokken, de hakpasjes worden nog eens geoefend. Voor meer dan 40.000 gabbers is dit hét moment waar ze al tijden op wachten, van dromen en aan denken bijna aangebroken. Het legendarische hardcore-event Thunderdome komt er weer aan.

De line-up van Thunderdome is ook deze editie weer overweldigend. Er wordt op 6 stages plaatsgemaakt voor zowel gevestigde artiesten als nieuwkomers binnen allerlei verschillende vormen van hardcore. Alle wensen van gabbers worden verhoord. Het thema van dit jaar is dus niet voor niets ‘Samen zijn we hardcore!’, een ode aan de gabber.

Thunderdome is, zoals gewoonlijk, weer helemaal uitverkocht. Wel kun je je nog inschrijven voor de wachtlijst. Hierin zullen een aantal kaarten van verhinderde gabbers opnieuw in de verkoop gaan. Velen zijn je al voorgegaan, dus je hebt helaas geen garantie op een kaartje. Jammer genoeg geen kaartje, maar wel groot Thunderdome-fan? Binnenkort zal een documentaire over het wereldberoemde hardcore-fenomeen in de bioscoop te zien zijn.

>> Event


Meer events?

Check onze agenda voor meer events en partytips.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...