vrijdag, december 8, 2023

Hardstyle en hardcore in december: De tips van Sam van Ierssel

-

Home » Algemeen » Hardstyle en hardcore in december: De tips van Sam van Ierssel

In aanloop naar de nieuwe maand geven drie van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de house/techno en de bass-muziek. Normaal gesproken geeft Jasmijn van Broekhoven je tips op het gebied van de hardstyle en hardcore, maar deze maand neemt Sam van Ierssel het over. Hieronder haar persoonlijke tips voor december 2019.

 

Shockerz – Chaos Complete

14 december, Autotron Rosmalen

De feestagenda van de decembermaand is er een om van te smullen. We trappen af met Shockerz. Als je ook maar een beetje affiniteit met raw hardstyle hebt, dan moet je dit event zeker bijwonnen. Shockerz is een van de grotere raw-evenementen van het moment, die je als liefhebber absoluut niet mag missen.

Om maar even te beginnen; bezoekers kunnen tijdens Shockerz genieten van maar liefst 14 (!) exclusieve live-sets, verdeeld over 2 area’s. Hiertussen zitten onder andere sets van Rejecta – de anthem-maker van dit jaar -, Malice, The Purge en Act of Rage & D-Sturb. Ook kunnen we een live-set verwachten van nooit eerder vertoonde combinatie: Killshot & N-Vitral. Als dat geen klapper wordt, dan weet ik het ook niet meer.

Naast de vele live-sets vinden er tijdens dit dagfeestje – je slaapritme zal je dankbaar zijn – vier speciale showcases plaats. Hiervan zijn er drie album showcases van Clockartz, Apexx en RVAGE. De andere showcase, genaamd Shockerz presents Origins, is een set gevuld met de heerlijkste raw-klassiekers.

Heb je nog geen kaartje voor Shockerz, maar wil je wel graag gaan? Het event is helaas uitverkocht. Ik acht de kans zeer klein dat je nog een kaartje vindt waarvan de prijs nog enigszins vergelijkbaar is met het origineel. De kans dat je überhaupt nog een vindt is al klein. Er worden meer dan 2.000 kaartjes gezocht op ticketswap, maar er worden er momenteel geen aangeboden. Maar als je er dan toch een vindt, aarzel dan niet en ga. Je zal geen spijt krijgen.

>> Event

 


 

Warface & D-Sturb present Live For This 2019

21 december, AFAS Live Amsterdam

Als we het over Warface hebben en ik eenmaal op mijn praatstoel zit, dan kom ik er ook niet snel meer vanaf. De beste man is mijn grote favoriet, en weet mij keer op keer weer omver te blazen met zijn sets. Vooral zijn Heavy Artillery-sets vallen bij mij erg goed in de smaak. Vorig jaar vond zijn (toen nog) solo-event Live For This voor het eerst plaats. Ik kan zonder twijfel zeggen dat dit het vetste indoor-feestje van het jaar was. Maar deze editie van Live For This belooft alles te overtreffen.

Een tijd geleden werd er bekendgemaakt dat D-Sturb en Warface de handen in één hebben geslagen, en samen een album uitbrengen. Als kers op de taart zullen zij Live For This voortaan samen gaan hosten. Blijer kun je mij niet maken. De twee mannen werken vaak samen, zetten de vetste sets neer en brengen de ziekste tracks neer. Het anthem van hun event, gelijknamig aan hun aankomend album Synchronised, is hier een geweldig voorbeeld van.

Ook dit event is ram-uitverkocht. Als je naar de line-up kijkt, snap je dat meteen. Met, naast de twee mannen, onder andere Deadly Guns, End of Line Live, Radical Redemption en Ncrypta op het programma, kan deze avond nu al niet meer stuk.

>> Event

 


EPIQ

31 december, Ziggo Dome Amsterdam

Er vinden op 31 december meerdere vette hardere stijlen-events plaats, maar EPIQ is mijn grote favoriet. Op de laatste dag van het jaar bundelen tijdens dit nieuwe event verschillende hardstyle-, raw-, en frenchcore-helden hun krachten om 2019 uit te knallen en 2020, het jubileumjaar waarin organisator Q-Dance 20 jaar bestaat, goed af te trappen.

De geplande sets tijdens EPIQ zijn om je vingers bij af te likken. Zo kunnen we onder andere genieten van een set van de anthemmakers van dit jaar, namelijk Devin Wild VS Rebelion, de set van Act of Rage en Sefa waarin raw en frenchcore elkaar kruisen én een Hardstyle Top 10-set. Ook staat er een verrassings-set op het programma waar Q-Dance (nog) niks over loslaat.

Voor dit event zijn nog wél een aantal tickets beschikbaar. Koop snel je kaartje, zodat je aanwezig bent bij de grote hardere stijlen finale van 2019.

>> Event

 


Meer events?

Check onze agenda voor meer events en partytips.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in november 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...