vrijdag, december 8, 2023

Hardstyle en hardcore in november: De tips van Jasmijn

-

Home » Algemeen » Hardstyle en hardcore in november: De tips van Jasmijn

In aanloop naar de nieuwe maand geven drie van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de house/techno en de bass-muziek. Jasmijn van Broekhoven geeft je tips op het gebied van de hardstyle en hardcore. Hieronder haar persoonlijke tips voor november 2019.

Madness Presents Sub Zero Project

Zaterdag 2 november, Bootshaus, Keulen

Sub Zero Project @ Bootshaus

Op 2 november zal het Bootshaus in Keulen weer omgetoverd worden tot een hardstyle walhalla. Sub Zero Project heeft de eer om deze avond te hosten en ze hebben een aantal hele prettige dj’s weten te strikken. Zo staan naast de twee mannen Demi Kanon, Devin Wild, Hard Driver en Requiem op het programma. Dit allemaal onder begeleiding van MC DL.

Wat ik zo leuk vind aan Bootshaus, is dat iedere set wat langer dan een uur duurt. Artiesten kunnen daardoor net wat meer van zichzelf laten zien dan bij een ‘standaard’ set van een uurtje.

Ook blijf ik fan van de Duitse feestgangers. Deze mensen maken de feesten en festivals nog net wat mooier.

>> Event


Rebellion – Call of the Dome

23 november, Haaren

Rebellion 2019

Deze maand is het alweer tijd voor de zesde editie van Rebellion. Het feest, wat helemaal in het teken van raw hardstyle staat, zal dit jaar op een nieuwe en grotere locatie plaats vinden.

Tijdens ‘Call of the Dome’ zullen ruim 25 artiesten over 2 area’s verdeeld worden. Er staan een aantal vette sets te wachten, van onder andere Warface, D-sturb en Delete. Deze dag zullen er ook een aantal live acts plaatsvinden. Act of Rage, die net zijn nieuwe album heeft uitgebracht én in mijn ogen altijd heerlijke sets draait, zal een ontzettend dikke show neerzetten.

Ook staan er verschillende ‘versus’-sets op de planning. Zo zullen bijvoorbeeld Bloodlust en Artifact tegen elkaar battlen. Als klapper op de vuurpijl zullen Ncrypta, Luminite én Thyron de tent samen afbreken. Ik kan nog wel even doorgaan over de ijzersterke line-up, maar voor menig raw-liefhebber is dit al genoeg reden om te gaan.

Waar ikzelf misschien wel het gelukkigste van word, is het tijdstip. Steeds meer indoorfeesten beginnen overdag en gaan tot een uur of één s’ nachts door. Zo ook Rebellion. Hierdoor hoef je geen nacht over te slaan, en ben je de volgende dag weer fris en fruitig.

>> Event


Angerfist – Diabolic Dice

23 november, AFAS live, Amsterdam

Angerfist Diabolic Dice

Wil je 23 november liever een standje harder? Dan zou ik naar Angerfist ‘Diabolic Dice’ gaan. Het nieuwe solo event van de man himself zal in het teken staan van zijn nieuwe album. Deze legendarische nacht nacht zal gevuld zijn met kneiter dikke sets.

Je kan aan de line-up zien dat het een erg persoonlijk event is, dat vind ik erg gaaf. Crucifier is in de hardstyle ook wel bekend als Crypsis. Dit is een van de beste vrienden van Angerfist. Ook staat Denekamps Gespuis op de line-up. Deze groep bestaat uit Angerfist, Crypsis, Radical Redemption, Dyprax en MC Prozac. Het leukste is misschien wel dat deze groep een soort van uit de hand gelopen grap is. Naast deze vrienden van Angerfist staat ook zijn vrouw, Miss K8, tijdens deze nacht achter de draaitafel.

Buiten het persoonlijke tintje, staan er ook een heleboel andere grootheden op de line-up. Van Dr. Peacock en N-vitral gaat mijn hart al sneller kloppen, al helemaal wanneer ze live draaien. Ook raad ik je aan om een kijkje te nemen bij The Satan. Als je van industrial houdt, zou ik hem zeker checken. Dit genre is steeds populairder aan het worden.

>> Event


Reactivate – The classics company

30 november, Haaren

Reactivate 2019

Ik houd van classic feestjes, dat is een feit. Daarom ben ik zo blij een feest als Reactivate. Voor even staan de klassiekers centraal en kan je je hart ophalen bij die vertrouwde sound van vroeger. Zelf ervaar ik altijd ultieme geluksmomentjes bij nummers uit de good old days.

Ook is de line up echt om te smullen. Ik kan gewoon in geen woorden beschrijven hoe blij ik word van de namen die erop staan. Enkele sets waar mijn hart een gelukssprongetje bij maakt, zijn die van Frontliner, Noisecontrollers presents Attack Again, Psyko Punkz live, Ran-D en The Pitcher. Persoonlijk springen Psyko Punkz en The Pitcher er voor mij uit. Bij deze mannen ervaar ik echt de meest euforische momenten. Ze weten mij perfect te raken. This is my happy place.

Wat ook weer een dikke pluspunt is van Reactivate zijn de tijden. Net zoals bij Rebellion start het feestje al om twee uur s’ middags. Dit zal een heerlijke afsluiter van deze maand worden.

>> Event


Meer events?

Check onze agenda voor meer events en partytips.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – november

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Nieuwe hardstyle releases in november: De top 3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...