maandag, maart 4, 2024

Hardstyle/hardcore in april: de tips van Jasmijn van Broekhoven

-

Home » Algemeen » Hardstyle/hardcore in april: de tips van Jasmijn van Broekhoven

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de house/techno en de broken beats, Jasmijn van Broekhoven geeft je tips op het gebied van de harde stijlen. Hieronder haar persoonlijke tips voor april 2019.

 

Sub Zero Project – Contagion

Release: 5 april

De jongens van Sub Zero Project zijn enorm lekker bezig. In 2018 zijn ze ontpopt tot dé gamechangers van de hardstyle en mochten ze het anthem voor Qlimax maken. Tijdens datzelfde feest kondigden ze aan dat ze met hun eerste album gingen komen. Binnenkort is dat zo ver.

Ik ben sinds Qlimax ontzettend fan van Sub Zero Project en ben dus erg enthousiast over het album. De tracklist is nog nergens uitgelekt, maar de fans zijn al volop aan het speculeren. De inhoud van ‘Contagion’ wordt 29 maart bekend tijdens hun album reveal party. Als je niet bij dat feestje kan zijn, moet je nog even geduld hebben tot 5 april. Dan wordt het album officieel gereleased.


Noisecontrollers & Devin Wild – Time Has Come

12 april

Noisecontrollers is voor mij altijd al een speciale en goede artiest geweest. Ik ben daarom ontzettend blij dat hij dit jaar heel veel nieuwe muziek uit gaat brengen. Afgelopen jaar stond het releasen jammergenoeg op wat een laag pitje, maar daar is einde aan gekomen.

Zijn eerste release van de festivalzomer wordt ‘Time Has Come’. Een collab met Devin Wild. Als je bij de laatste Hard Bass was, zal je dit nummer vast en zeker al kennen.Ik vind dit nummer ontzettend vet en ik verheug me op de andere nieuwe muziek die Noisecontrollers zal gaan releasen!


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Rebirth Festival – Guardian of Eternity

12 t/m 14 april, Haaren

De allermooiste tijd van het jaar staat weer voor de deur: het festivalseizoen. Ik leef voor de outdoorperiode en die mag van mij het hele jaar door duren. Gelukkig is die nu niet meer ver weg en wordt het festivalseizoen afgetrapt tijdens Rebirth.

Dit feest is de eerste in de reeks hardstylefestivals deze zomer. In 2014 heb ik dit event voor het eerst bezocht. Het is de afgelopen jaren gigantisch gegroeid. Dit jaar hebben ze voor het eerst een camping.

Ook weet Rebirth iedere keer weer een sterke en diverse line-up over de 3 dagen te verspreiden. Voor iedereen is er wel een aansprekende area.

>> Zie ook IN BEELD: Rebirth Festival 2018

Zelf verheug ik me op de laatste dag. Sub Zero Project host op zondag de mainstage en is er een euforische stage te vinden. Tijdens de hosting van Sub Zero Project kun je verschillende sets meemaken, waar ze samen draaien met andere dj’s. Onder andere Da Tweekaz, D-Sturb en Phuture Noize. Ik geniet keer op keer van de sets die deze artiesten neerzetten.

Op de euforische stage verheug ik me eigenlijk op alle namen. Maar in het bijzonder namen zoals Jay Reeve, Demi Kanon en Galactixx. Als dat maar geen problemen oplevert met de grote timetable-puzzel.

>> Event


Supersized Kingsday Festival

27 april, Eindhoven

Sinds de allereerste editie in 2014 weet SuperSized Kingsday een ‘koning’ van een line-up neer te zetten. Ik was aanwezig toen dit feest geïntroduceerd werd. Toen had je alleen een hardstyle-, hardcore- en een freestyle stage. Dit feest is zo gigantisch gegroeid, dat ze nu maar liefst 9 stages hebben. Er is hier voor iedere liefhebber wel wat te vinden.

De area’s die ik echt even zou checken zijn Freestyle, gehost door InZanity, en Hard News Future. Op de freestyle-stage van Zany staat onder andere Frequencerz achter de draaitafels. Dit duo is ontzettend groot in de hardstyle. Daar zijn ze kneiter goed in wat ze doen. Ik ben daarom ontzettend benieuwd wat Frequencerz tijdens zo’n freestyle-set neer zal zetten.

Op een talentenstage zoals Hard News Future kan je potentieel grote artiesten vinden. Ik vind het altijd leuk om de groei van opkomende talenten te volgen. Op deze stage zijn PRDX en Jesse Jax zeker het checken waard.

>> Event


Meer events?

Check onze agenda voor meer events en partytips.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...