vrijdag, december 8, 2023

Hardstyle en hardcore in juni: De tips van Jasmijn

-

Home » Algemeen » Hardstyle en hardcore in juni: De tips van Jasmijn

In aanloop naar de nieuwe maand geven drie van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de house/techno en de bass-muziek. Jasmijn van Broekhoven geeft je tips op het gebied van de hardstyle en hardcore. Hieronder haar persoonlijke tips voor juni 2019.
 


 

Noisecontrollers – Headlights

31 mei

Noisecontrollers is misschien wel een van de grootste en bekendste hardstyle-artiesten. En hij komt met een nieuw solo nummer. ‘Headlights’ is de 196sterelease van Noisecontrollers en ik verheug me er nu al op. Hij weet mij altijd weer te verrassen door zichzelf opnieuw uit te vinden. De melodie van dit nummer klinkt al ontzettend zomers. Ik denk dat we die nog regelmatig zullen horen.
 


 

Intents Fesitval – Calling All Superheroes

31 mei t/m 2 juni, Oisterwijk

Intents Festival

Intents Festival, een van de populairste hardstyle festivals in Brabant. Ik ken geen feest hier in de buurt wat sneller uitverkocht dan Intents Festival. Bij fans en artiesten staat het festival hoog in hun lijstje met favorieten. En dat vind ik eigenlijk ook niet zo gek. De thema’s worden tot in detail uitgewerkt. Ook niet onbelangrijk: de Brabantse gezelligheid. En het weer is altijd goed.

Dit jaar wordt de allereerste Intents festival dat ik er het hele weekend ben en ik ben hyped as fuck. Op de vrijdag wordt de mainstage gehost door D-Block & S-te-Fan. Hier zullen onder anderen Da Tweekaz, Sub Zero Project, Phuture Noize en natuurlijk het host-duo zelf draaien.

>> Zie ook Intents Festival: 6 hardstyle-artiesten over hun superhelden

Op de zaterdag is er zo gruwelijk veel keuze. Het is gewoon lastig om je persoonlijke timetable te maken. Ik zou zeker D-Sturb even checken met zijn live act ‘The Next Level’. Hij is aangekomen bij het zesde en tevens laatste ‘level’ van serie optredens als liveshow. Het belooft een legendarische set te worden.

Tijdens de zondag is de indoor hardstyle stage door LNY TNZ omgetoverd tot hun ‘Fuck Genres’ concept. Hier kan je onder andere Snollebollekes, Da Tweekaz, Bizzey en LNY TNZ zelf verwachten.

Zelf zal ik  pendelen tussen de mainstage en de Relive (hardstyle classics) stage. Brennan Heart versus Atmozfearz die staan te rammen op de mainstage en Frontliner die classics staat te knallen op de Relive stage. Is het al tijd voor Intents?!?

>> Event
 


 

Bass Modulators Spotify take-over

7 juni

Bass Modulators  hardstyle

Sinds een paar weken heeft TIOH een eigen hardstyle playlist die gehost wordt door MC DL. Zo nu en dan wordt deze overgenomen door een dj. Noisecontrollers heeft de allereerste take-over op zijn naam staan. De mannen van Bass Modulators mogen de tweede take-over op hun naam zetten. Een week lang is hun eigen samengestelde afspeellijst te streamen! Ik weet zeker dat daar wel een aantal mooie pareltjes tussen zullen zitten.
 


 

Harmony of Hardcore

8 juni, Erp

Harmony of Hardcore

Harmony of Hardcore is samen met Dominator een van de grootste en bekendste hardcorefestivals in Nederland. Wat ik mooi vind aan Harmony of Hardcore is dat het ontzettend kleurrijk is en heel veel groen op en om het terrein heeft.

Tijdens Harmony of Hardcore zou ik even Greazy Puzzy Fuckerz checken. Dit kan je eigenlijk geen muziek meer noemen, maar het is hilarisch om te bezoeken. Ook Sefa live is het bezoeken waard. Volgens mij gaan tijdens zijn set weer ontzettend vette dingen gebeuren.

Zelf wil ik echte hardcore pareltjes ontdekken. Kan jij mij vertellen wat ik echt niet mag missen? Stuur TIOH dan een berichtje met daarin welke artiesten ik zeker even moet checken!

>> Event
 


 

Defqon.1

28 juni t/m 30 juni, Biddinghuizen

Defqon.1 hardstyle

Dit festival is mijn eerste en enige liefde waar niemand het ooit van zal winnen. Sinds mijn eerste Defqon.1 in 2014 heb ik geen enkele editie overgeslagen. Het voelt ieder jaar weer als een soort thuiskomen. Voor mij is dit het fijnste gevoel wat er is. Een heel weekend doorbrengen met mensen die dezelfde passie delen: de hardere stijlen. Tijdens Defqon.1 wordt er door artiesten hun nieuwste muziek geprimeurd, exclusieve showcases worden neergezet en er is een eindshow waarvoor je alleen al een ticket zou willen kopen.

Ik kan drie kantjes volschrijven over Defqon, maar ik zal voor nu eventjes een paar artiesten uitlichten. Tijdens Defqon.1 2016 heeft Frontliner voor de laatste keer gedraaid tijdens dit festival. Maar hij is dit jaar ein-de-lijk terug! Na zijn afwezigheid mag Frontliner tijdens de zatrdag op de U.V. stage draaien. Ik weet bijna zeker dat de U.V. afgeladen vol zal zijn tijdens zijn set. Op dezelfde dag geeft Deetox een speciale showcase van haar nieuwe album ‘Revival’. Dit album vertelt het verhaal over het pad wat ze heeft bewandeld nadat ze door de bliksem is getroffen.
 

 
De zondag gaat voor mij echt hilarisch worden. Sinds vorig jaar is deze dag omgedoopt tot ‘Sunday funday’. Dit jaar gaan ze enkele stages verwisselen. De Blue wordt de freestyle area waar je een en al gekkigheid kan verwachten. De Black wordt de Blue en de U.V. wordt de Black. I’m loving it en ga gruwelijk genieten van al die verwarde gezichten.

Waar ik me ook op verheug is de ‘Closing Ceremony’. Dit is voor veel mensen een emotioneel en beladen moment, want het weekend waar ze zo lang naartoe hebben geleefd nadert zijn einde. Voor veel mensen is Defqon.1 een ontsnapping aan de realiteit. Veel mensen, ook artiesten, zullen in een zwart gat belanden na Defqon. Ik zie nu al tegen de maandag na Defqon.1 op.


Meer events?

Check onze agenda voor meer events en partytips.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...