vrijdag, december 8, 2023

Hardstyle/hardcore in mei: De tips van Jasmijn

-

Home » Algemeen » Hardstyle/hardcore in mei: De tips van Jasmijn

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de house/techno en de bass-muziek. Jasmijn van Broekhoven geeft je tips op het gebied van de harde stijlen. Hieronder haar persoonlijke tips voor mei 2019.

Reminder – Age of Poseidon

11 mei, Beachclub Bloomingdale

Reminder - Age of Poseidon

Mijn hart gaat altijd sneller kloppen als ik een hardstyle-klassieker voorbij hoor komen. Daarom ben ik ook met regelmaat bij een early hardstyle stage te vinden. Gelukkig zijn er voor dit genre dan ook speciale feesten en festivals. Zo wordt Beachclub Bloomingdale 11 mei omgetoverd tot het decor van Reminder ‘Age of Poseidon’. Een feest waar de classic hardstyle rammers rijkelijk zullen vloeien.

Hier zullen onder andere B-Front, Frequencerz, Josh & Wesz, Noisecontrollers en Psyko Punkz met een peloton aan klassiekers draaien.

>> Event


Phoenix Festival – Rebels of the Road

11 mei. Nuland

Phoenix Festival

Ook voor de raw hardstyle, uptempo en hardcore liefhebbers is er een festival dat die fans in hun behoefte verziet. Phoenix Festival strijkt op 11 mei voor de tweede editie neer in Nuland. Vorig jaar had dit festival haar debuut in Oss. Met meer dan 60 acts en 4 area’s zal er tijdens ‘Rebels of the Road’ voor ieder wat wils zijn.

Er zullen onder andere live acts van verschillende artiesten zijn. Regain zal een showcase van zijn nieuwe album geven op de MainStage en Greazy Puzzy Fuckerz hosten hun eigen stage. Het laatstgenoemde duo maakt muziek die soms wel de 600 BPM aantikt.

Ik denk dat je na deze dag even de air in je nikes moet checken!

>> Event


Emporium – The Zoo

25 mei, Wijchen

Emporium The Zoo

Een van de grootste redenen om naar Emporium te gaan is de uitwerking van de thema’s die ze ieder jaar hebben. Je ziet dit tot in de details terug op het festival. Dit jaar is het thema ‘The Zoo’. Ik verheug me nu al op het eindresultaat van deze beestenbende!

Ook is Emporium een ontzettend goed instapfestival voor de hardere stijlen. Je hebt namelijk 3 verschillende area’s waar je los mag; Safari (hardstyle mainstage), Polar Madness (raw hardstyle) en Pandorium (freestyle/hardcore).

Als je nog een hardstyle-groentje bent, adviseer ik je om lekker op Safari te gaan en daar te blijven. De hardstyle mainstage heeft een hele fijne line-up. Zo heeft het de juiste opbouw van euforisch naar lekker beuken. Op deze manier weet je zeker dat de muziek je niet gelijk een tikkie te heftig voor je is. Even rustig op ontdekkingstocht dus.

Wil je gelijk een stapje harder? Dan adviseer ik je om een kijkje te namen bij Polar Madness tijdens de set van Adaro of Digital Punk. Ook is Hard Driver zeker het checken waard. Bij deze sets staat het hele publiek niet gelijk te kickroll-drummen, maar er is nog ruimte voor flink wat melodie.

Als de raw hardstyle-stage nou niet hard genoeg voor jou gaat, dan zal Pandorium wel wat voor jou zijn. Hier zullen Dr. Peacock, Evil Activities & Endymion en Partyraiser snoeiharde sets neerzetten. Zo kun je nog het laatste beetje energie van de dag er lekker uit stampen.

>> Event

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...