donderdag, december 7, 2023

Hardstyle en hardcore in september: De tips van Jasmijn

-

Home » Algemeen » Hardstyle en hardcore in september: De tips van Jasmijn

In aanloop naar de nieuwe maand geven drie van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de house/techno en de bass-muziek. Jasmijn van Broekhoven geeft je tips op het gebied van de hardstyle en hardcore. Hieronder haar persoonlijke tips voor augustus 2019.

Genesis

21 september, Klokgebouw Eindhoven

Genesis

Deze maand wordt het outdoor seizoen afgesloten en het indoorseizoen geopend. En mijn indoorseizoen trap ik af met Genesis. Hier kan je je een hele dag in de early sound van hardstyle wanen. En ja, je leest het goed. Dit feest houdt niet de ‘klassieke’ indoortijden aan, maar is gewoon overdag! Super chill, omdat je niet heel je ritme vernacheld door een nachtje doorhalen.

Tijdens Genesis kan je van 13.00 tot 23.00 in 3 area’s genieten van de classic sound. Je hebt chapter 1 ‘The Beginning’, chapter 2 ‘The Rise’ en chapter 3 ‘The Evolution’.

Met sets van onder andere Josh & Wesz, Zany en Adaro word je meegenomen door de muzikale geschiedenis van de harderstijlen.

>> Event


Summerlake Festival

21 september, stadspark Molenviet

Summerlake Festival

Ben je er toch nog niet klaar voor om het outdoorseizoen af te sluiten en wil je toch nog een festival pakken? Dan is Summerlake de place to be. Dit kleinschalige festival heeft in totaal 4 stages. Zo is er voor ieder wat wils.

Voor de hardstyle liefhebbers heeft Digital Punk zijn eigen hosting. Naast zijn eigen set kan je ook een set verwachten van Act of Rage, Adaro en RVAGE.

Summerlake is ook een ideaal feestje om hardstyle te ontdekken. Hier zijn nog 3 andere stages met onder andere techno en dance om heen te gaan als je de hardstyle beu bent.

>> Event


Tweekalution

26 september, Bootshaus

Tweekalution Bootshaus

Tijdens afgelopen zomer heb ik verschillende dingen ontdekt. 2 van deze ontdekkingen zijn 1. Da Tweekaz zijn moeilijk populair in Duitsland en 2. Duitsers weten hoe ze een feestje bouwen. De sfeer op de Duitse festival zijn dan ook mijn favoriete geworden.

Best of both worlds komt eind september samen. Da Tweekaz gaan namelijk een 3-daagse bustour door Duitsland doen. Tijdens deze bustour gaan ze langs 3 verschillende Duitse clubs. De meest bekende is misschien wel Bootshaus in Keulen. Ook komen Da Tweekaz in Hamburg en Augsburg.

Het is nog niet bekend welke artiesten tijdens deze tour zullen draaien. Maar dit is een echte aanrader. Da Tweekaz en Duitsers is gegarandeerd een legendarisch feest.

>> Event


Supremacy

28 september, Brabenthallen

Supremacy 2019

Hier geef ik graag even het woord aan nieuwe collega en mede-stuiterbal Sam van Ierssel. Groot fan van Raw Hardstyle, en dus de aangewezen persoon om Supremacy te tippen:

Sam: “Als je het mij vraagt dé ultieme opening van het binnen-seizoen. Naast dat de sfeer op het feest altijd super is omdat alle raw-liefhebbers staan te popelen om het binnen-seizoen af te trappen, heeft Supremacy elk jaar weer een retegoeie line-up. De sets die gedraaid worden zijn geniaal en dat is nog een understatement. Iedere dj draait maar een half uur. Hierdoor wil iedereen het beste van zichzelf laten zien. Er worden tijdens de sets vanaf moment één alleen maar snoeiharde klappers gedraaid.

Ikzelf kijk het meest uit naar de sets van Rebellion, Rejecta, Rooler, D-Sturb, Deadly Guns… Eigenlijk zijn alle sets die op Supremacy gedraaid worden super, maar de beste is toch die van mijn grootste favoriet; Warface. Warface draait op Supremacy zijn Heavy Artillery set. Als je het mij vraagt is dit zijn allerbeste set. Een halfuur lang doet hij het overenthousiaste publiek verbazen met remixen van alleen zijn muziek. Je wil echt geen minuut missen van deze onvergetelijk goede set.

Wie ooit naar Supremacy is geweest, kan niet om de dj-booth van het feest heen. Als de anthem-maker – dit jaar is Crypsis de gelukkige – begint te draaien, wordt de dj-booth in de lucht getild en wordt deze in het midden van de zaal boven het publiek gehangen. Dit samen met de lichtshow, muziek en de sfeer maakt Supremacy tot een van mijn lievelingsfeestjes.

>> Event


Meer events?

Check onze agenda voor meer events en partytips.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in september 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

PRIME TIME: Rebelion @ Supremacy 2019

Afgezegde optredens, festivals waar een streep doorheen gaat. Ook de muziekindustrie zingt een toontje lager als gevolg van de...