donderdag, december 7, 2023

Hardstyle en hardcore in januari: de tips van Sam van Ierssel

-

Home » Algemeen » Hardstyle en hardcore in januari: de tips van Sam van Ierssel

In aanloop naar de nieuwe maand geven drie van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en andere highlights. Mark van Bergen en Wessel Hop zijn respectievelijk huisspecialist binnen de house/techno en de bass-muziek. Onze nieuwe huisspecialist Sam van Ierssel geeft je tips op het gebied van de hardstyle en hardcore. Hieronder haar persoonlijke tips voor januari 2020.

We are Hardstyle

4 januari, Evenementenhal Gorinchem

2020 belooft weer een mooi feestjaar te worden, en begint meteen goed met We Are Hardstyle. De crème de la crème van de raw hardstyle-scene zal, anders dan andere jaren, op 4 januari naar Gorinchem trekken. Deze editie belooft de grootste battle editie óóit te worden.

Dat is ook meteen hetgeen waarin We Are Hardstyle zichzelf van andere hardstyle-evenementen onderscheidt; de vele battles. Dit jaar staan onder andere Malice vs Rebelion, Sefa vs Partyraiser en Rooler vs Luminite vs Ncrypta op het menu. Dat klinkt liefhebbers natuurlijk als muziek in de oren.

Naast de legendarische battles staat ook een aantal lekkere live-sets gepland. Denk hierbij aan Warface Heavy Artillery, Sub Sonik, Radical Redemption, Act of Rage en Aggressive Act. Normaal gesproken benoem ik hem niet vaak, maar ik kijk zeker uit naar de set van Sub Sonik. Hopelijk draait hij zijn laatste release Brave, want deze track zorgt bij mij altijd voor een klein geluksmomentje.

Een van de voordelen die We Are Hardstyle met zich meebrengt, is dat het event tegenwoordig een dag-feestje is. Op deze manier gaat je slaapritme niet helemaal naar de gallemiezen. Daarnaast is dit feestje ideaal voor onze jongere feestgeneratie; je mag vanaf je zestiende binnen. Ik zou zeker zorgen dat je bij deze editie van We Are Hardstyle bent, want je kan het nieuwe jaar niet beter beginnen.

>> Event

 


 

Warface – The Birthday Bash

17 januari, Club Mondial Beek

Zoals iedereen wel uit mijn stukken kan opmaken, is Warface al jaren mijn grootste favoriet. Het zal voor velen dan ook geen verassing zijn dat ik dit event tip. Al een aantal jaar op rij organiseert de Limburgse dj in januari zijn eigen birthday bash in Club Mondial te Beek, wat elk jaar een groot succes is geweest. De vorige editie was zelfs binnen drie dagen uitverkocht!

Warface zal niet de enige zijn die met zijn oh zo fijne sets het dak eraf zal draaien. De line-up is er weer een om je vingers bij af te likken. De dj heeft voor deze editie van zijn birthday bash weer een heleboel hardere stijlen-helden weten te strikken. Ikzelf word vooral het gelukkigst van de altijd gekke sets van D-Sturb en Deadly Guns. Daarnaast zou ik je aanraden om de set van Sickmode mee te pakken. De Italiaanse dj, die tot een aantal maanden geleden dj-duo Malice vormde, is hard aan de weg aan het timmeren als solo-act. Zo bracht hij onlangs zijn eerste track Klaplongen uit, en mocht hij het anthem van Suppression verzorgen. Ik zou Sickmode zeker in de gaten houden, want ik denk dat we nog veel van hem gaan horen.

Net zoals bij We Are Hardstyle, ben je ook op dit feestje welkom als je 16 jaar of ouder bent. Dit is natuurlijk ideaal voor de jongere Warface-fans onder ons. Daarnaast zijn de ticketprijzen, vergeleken met normale feesten, vrij goedkoop. Reden genoeg om te gaan, toch?

>> Event

 


 

Rooler & Gang

18 januari, Time-Out Gemert

Het debuutalbum van Rooler liet lang op zich wachten. Goed werk heeft tijd nodig, zullen we maar zeggen, want Straight Outta Future is een enorm groot succes. Ik ben sowieso een fan van Roolers herkenbare sound en zijn sets op festivals, maar dit album heeft alles overtroffen. Al zijn langverwachte, maar ook nieuwste tracks staan op het album. Inclusief gekke outro’s en mijn grote favorieten Extinguish, The Infamous, Droppin’ Like en Domination – Sefa Remix. En als kers op de taart kwam vorig weekend Roolers Deluxe EP uit, een EP vol met alle Live Edits waarmee hij iedereen tijdens zijn sets helemaal gek maakt. Beter wordt het niet, toch?

Nou, blijkbaar wel dus. Want na al dit succes besloot Rooler dat het tijd was voor zijn eerste solo-event: Rooler & Gang. Zeven uur lang alleen maar rammen op tracks van Rooler en zijn eigen ”gang”. Deze gang bestaat uit zijn beste vrienden, dj’s die zijn carrière op een positieve manier hebben beïnvloed of nog steeds beïnvloeden én dj’s die op zijn debuutalbum staan. Van Malice tot GPF, en van twee sets (!!) van Delete tot F.Noize; er is voor ieder wat wils deze avond.

Ik denk oprecht dat dit een heel vet feestje gaat worden. Rooler weet als geen ander hoe hij de tent moet afbreken, en hij neemt een aantal vrienden mee die ook niet vies zijn van een snoeihard setje. Dat belooft veel goeds. Er zijn nog een aantal kaarten te koop – waarvan bij dit feestje de prijs heel erg meevalt -, dus wees er snel bij!

>> Event

 


 

Snowbass Festival

25 januari, Balkenhaven Festivalterrein Amsterdam

Pas op, want er is zwaar lawinegefahr op komst. Na twee uitverkochte edities van het hardstyle winterfestival, belooft deze editie van Snowbass nóg groter en nóg gekker te worden. Ook is er dit jaar een extra après-ski area, dat betekent meer muziek en meer spass. Daarnaast wordt de hardstyle après-ski area vergroot, waardoor je nog meer kan genieten van de fijnste freestyle- en raw hardstyle-deuntjes. Wat wil je nog meer?

Het is op dit winterfestival misschien wel koud, ik weet zeker dat je wat opwarmt als je de line-up ziet. Toen ik Rejecta, Rebelion en Malice zag staan, was ik eigenlijk al verkocht. Deze mannen en hun klappers zijn voor mij al reden genoeg om de januari-kou te trotseren; met hun sets weet ik dat ik gegarandeerd een vette avond ga krijgen. Voor diegene die nog niet helemaal om zijn; er staan je ook setjes van onder anderen D-Fence, The Darkraver en Mental Theo te wachten.

Snowbass is een lekkere afsluiter van de eerste maand van het nieuwe jaar. Ook de prijzen van tickets van dit feestje vallen, vergeleken met andere feesten, erg mee. En het is ook wel leuk dat dit geen ‘standaard’ feestje is, want hoe vaak kom je op events de combinatie après-ski en de hardere stijlen tegen? Als ik nog geen kaartje had, zou ik het nu wel weten.

>> Event

 


 

Meer events?

Check onze agenda voor meer events en partytips.

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...