zaterdag, februari 24, 2024

Volop begrip voor besluit Hardwell: ‘Dit vereist veel moed’

-

Home » Spinnin' Records » Volop begrip voor besluit Hardwell: ‘Dit vereist veel moed’

De industrie is er behoorlijk van ondersteboven. Hardwell (Robbert van de Corput) zet voor onbepaalde tijd een punt achter zijn carrière, maakte hij vrijdag bekend. Of hij ooit nog terugkomt is de vraag. Menig (ex-)artiest en fan leeft met hem mee. Op sociale media regent het steunbetuigingen. This Is Our House verzamelde een aantal reacties onder collega’s. “Ik weet zeker dat de dood van Avicii hier een rol heeft gespeeld.”

 

door Mark Benthem

“Een heel knappe beslissing”, zo laat Joey Lelieveld (alias JoeySuki) ons weten. “Het vereist veel moed richting de mensen met wie je samenwerkt.”

De oud-labelgenoot van Hardwell’s Revealed was een aantal jaren geleden zo’n beetje de eerste die een soortgelijke ervaring deelde met zijn fans. Hij maakte van de nood een deugd door te stoppen als dj/producer en dance-artiesten te gaan coachen.

Begrip

Een blik op de timelines binnen het dancegilde leert dat er hoe dan ook veel draagvlak en begrip is voor de beslissing van Hardwell. De Instagram-post van Don Diablo (onder) is alleszeggend, meent Joey.

“De meesten krijgen hiermee te maken als ze 30-35 jaar zijn. Je leven begint dan zo ongeveer, je moet nog zo lang! Daarmee zat ik zelf ook, vandaar ook mijn beslissing om een stap terug te doen.”

“De druk komt voornamelijk van je omgeving en verplichtingen”, gaat Joey verder. “Contracten waar je aan vast zit, afspraken die je moet nakomen en boetes die je riskeert als je dat niet doet. Dat komt er allemaal nog bij, naast 200 vluchten per jaar.”

Avicii

Volgens JoeySuki heeft de dramatische dood van Avicii, eerder dit jaar, veel bewustwording gecreëerd. “Absoluut, dit heeft als een wake up-call gewerkt. En niet alleen voor Robbert zelf. Ik weet zeker dat het mee heeft gespeeld.”

Iemand waar Hardwell al vanaf zijn grote doorbraak intensief mee samenwerkt is Anna Knaup, zijn manager. Ook zij betuigt de nodige steun. Wat opvalt aan haar post is dat ze hoopt dat deze beslissing van haar pupil een voorbeeld is voor vele anderen.

Ook in andere reacties voeren lovende reacties de boventoon. Artiesten die een verleden hebben bij Revealed Recordings laten weten Robbert een steun in de rug te geven. Onder meer Dannic, Kill The Buzz en Sick Individuals besteden ruim aandacht aan hun collega en zijn beslissing.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Hardwell maakt comeback tijdens Ultra Music Festival

Wat al een tijdje rondzingt in het wereldje, komt uit. Hardwell maakt, na een afwezigheid van 3,5 jaar, zijn...