maandag, december 4, 2023

Hardwell: thuiswedstrijd op Breda Live is geliefde traditie

-

Home » Genres » EDM » Hardwell: thuiswedstrijd op Breda Live is geliefde traditie

Vorig jaar sloot Hardwell Breda Live af met een serie hardstylenummers: Colours van Headhunterz en Lose My Mind van Brennan Heart en Wildstylez. "Hier in mijn eigen stad Breda kan ik dat doen", aldus de dj/producer, die de première van zijn tweede documentaire aankondigde. "Deed ik vroeger thuis ook. Dat vinden de mensen mooi en gaan ze helemaal uit hun dak. Maar nergens anders op de wereld accepteren ze het als ik een keertje hardstyle zou draaien!”

Hardwell op Breda Live
Hardwell op Breda Live

door Eddy Jansen

Eens per jaar zingen ze in Eindhoven als PSV kampioen wordt. In Breda kennen ze een versie voor de meest populaire dj van de wereld, Robbert van de Corput alias Hardwell. Hij draait eens per jaar sowieso in Breda, tijdens Breda Live op het Chasséveld.

Dit jaar staat-ie er al voor de vijfde keer en wéér is het al weken uitverkocht. Onder de 15.000 toeschouwers natuurlijk veel bekenden uit Breda: vrienden van nu, schoolgenoten van ooit, bekenden uit de tijd dat Robbert zelf nog wel eens ging stappen en natuurlijk veel Hardwell-diehards. Draaien op het breed geprogrammeerde Breda Live (na optredens van onder meer Jan Smit en Kensington) is voor Hardwell méér dan zomaar een thuiswedstrijd.

Terug
“Ik heb het er elk jaar super naar mijn zin. Breda is mijn thuis waar het voor mij allemaal begonnen is. Ik ben hier geboren en getogen en woon hier nog steeds. Ik wil ook altijd terug naar Breda. Ik kan prima een maand of langer op tour zijn en de hele wereld over reizen, maar uiteindelijk móet ik terug naar Breda. Met mijn vrienden op stap, bij mijn familie zijn. Of in mijn studio aan een nieuwe productie werken”, zei Hardwell onlangs in een interview tegen het magazine Breda Vandaag.

Ik kan prima een maand of langer op tour zijn en de hele wereld over reizen, maar uiteindelijk móet ik terug naar Breda.

Nieuwe documentaire: I Am Hardwell – Living The Dream
Ondertussen maakte de dj/producer maandag bekend dat dit najaar de tweede documentaire over hem in première gaat. De film is een logisch vervolg op I Am Hardwell, die in oktober 2013 uitkwam. De nieuwe documentaire heet I Am Hardwell – Living The Dream.

Net als 2 jaar geleden gaat de documentaire nu ook weer in première in oktober, de maand waarin de bekendmaking van de nieuwe DJ Top 100 is. Maandag werd die verkiezing geopend.

Van Ushuaia tot Vegas: 16 gigs in topmaand juli
De maand juli is voor Hardwell een topmaand, met maar liefst 16 optredens in 31 dagen. Iedere dinsdag draait hij met het concept Hardwell’s Carnival in een van de populairste discotheken op Ibiza, Ushuaia Beach Club. Verder voert zijn tourschema hem in juli onder meer naar Las Vegas, Dallas, Toronto, Barcelona, Mallorca en locaties op Cyprus, Kreta, Kroatië, Denemarken en Finland.

En Breda dus, waar Hardwell op zaterdag 11 juli Breda Live afsluit. Eerder dit jaar stond hij ook al op het Chasséveld, tijdens 538 Koningsdag. “Ook nu wil ik dat weer op z’n kop zetten.”

Tiësto
Hardwell staat dit jaar voor de vijfde keer op Breda Live: 4 keer solo en één keer in 2009 samen met stadgenoot Tiesto. Hardwell probeert zijn collega over te halen om volgend jaar in 2016 weer samen op Breda Live te draaien.

Hij sluit Breda Live vanaf 21:15 af met een ruim twee uur durende set. Voor Hardwell is dit misschien wel het fijnste optreden van het jaar. “Er gaat niks boven Brabantse warmte en gezelligheid.” Vorig jaar legde hij zelfs een verzoek van een groot dancefestival in Londen naast zich neer om daar op dezelfde dag als in Breda af te sluiten. De reden? “Breda staat zeker in mijn top 5 van festivals!”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...