donderdag, oktober 5, 2023

De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz of Wax: september

-

Home » Biki90 » De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz of Wax: september

Met gepaste trots presenteren we een nieuwe rubriek op This Is Our House: De Tracks van de Maand. Powered by Hauz Of Wax in Tilburg. Iedere 2e dinsdag van de maand bespreekt het team van de onlangs geopende vinyl-speciaalzaak 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (disco, house, techno). Uit de eigen schappen met het zwarte goud, maar ook erbuiten. Om te beginnen die van de maand september, met tracks van onder meer BICEP en Ricardo Villalobos.

 

BICEP

Ninja Tune

Om te beginnen: BICEP! Het publiceert zijn titelloze debuutalbum op Ninja Tune. Het duo uit Belfast, woonachtig in Londen, komt met een album dat zijn geschiedenis echt vastlegt, zijn liefde voor muziek en clubcultuur sinds de eerste release in 2010.

De kwaliteit van de productie is hoogwaardig. Het album kent invloeden van veel verschillende muziekgenres. BICEP’s muziek klinkt dramatisch, melancholisch en dromerig. Dit is moderne dancemuziek, ergens tussen de stijlen progressive house en trance. Twee genres die de laatste jaren weer echt in opkomst zijn. De meeste tracks zijn tussen 4 en 5 minuten lang.

Villalobos – Baby

Raum…musik

En dan: Baby. Het origineel van Ricardo Villalobos uit 2012 krijgt dit jaar een repress. Na het opleveren van een remix voor Miss Fitz en de release van Project Rirom, samen met Roman Fluegel, brengt de Chileen zijn eerste volledige solosingle uit voor Raum Musik onder zijn naam Villalobos.

Die biedt 2 meesterwerken van elektronische muziek op een manier zoals alleen hij het kan, met diepe en experimentele klanken. Ideaal voor de late uurtjes én zonnige dagen.

Wordt alleen uitgebracht op vinyl.

Etapp Kyle – Alpha

Ostgut Ton

Etapp Kyle releast opnieuw een EP op Ostgut Ton, Alpha genaamd. Het is zijn eerste volledige release op het Berlijnse label. De dj/producer is geboren in de Oekraïne, zelf woonachtig in Berlijn en bekend van zijn shows in Berghain, de huisclub van Ostgut Ton. Etapp Kyle heeft in deze contreien reeds een geweldige performance laten zien tijdens Impload in Club Smederij.

Er wordt al een vergelijking getrokken tussen Alpha en de EP ‘Continuum’ uit 2016. De nieuwe EP bevat 4 unieke tracks van puur sci-fi-minimalisme en atmosferische sounds.

Etapp Kyle is verbonden aan Ostgut Ton door bij te dragen aan de Zehn-compilatie van het label in 2015. Ook is hij bekend geworden door een paar 12 inch-releases via Klockworks van Ben Klock. Etapp Kyle zal ook verschijnen op diens komende Klockworks 20-compilatie.


Volg TIOH op Facebook:


Fort Romeau – Emulators

Running Back

Fort Romeau’s 2e release Emulators voor Running Back is een nieuwe oefening voor op de dansvloer. De EP brengt ons het realisme van E-MU II, waarvan Stevie Wonder de eerste koper was.

Fort Romeau’s sound doet denken aan Arcade-videogames, met invloeden van electro en disco, samengebracht op een progressieve manier. De tracks eindigen op een hoge noot en worden verhoogd door ambient soundscapes, eindigend met een climax. De steady beats maken de tracks ideaal om te mixen.

https://www.youtube.com/watch?v=zxu0RmTkMwk&feature=youtu.be

 

Red Axes – My Sweet Sun Remix

Permanent Vacation

Terwijl de ode aan de zon van Red Axes anderhalf na de release nog steeds loopt (afgelopen jaar zelfs tot in de top 50 van Resident Advisor), zijn er nu de nieuwe zwaargewicht-remixes.

De Duitse artiest Konstantin Sibold voegt afrorave met voodoopercussies en een stevige bassline aan het origineel toe. Daarnaast is er Fango van de Italiaanse Degustibus-familie, die het origineel verandert naar een rauwe kickversie, waarin de melodie in de break valt voor een optimale dansvloerervaring. De 3e remix tot slot, van Red Axes zelf, is een tropische houseversie die altijd en overal werkt. En dus blijft de zon schijnen.

Zaterdag staat Red Axes op Draaimolen Festival te Tilburg.

 


Hauz of Wax

Vinylspeciaalzaak Hauz Of Wax is gevestigd in BANK15, Spoorlaan 350 in Tilburg. Zie ook hun website en Facebookpagina.

Tracks van de Maand - Hauz of Wax

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...