dinsdag, december 5, 2023

Opwarmen voor Hidden Garden Festival met 3D (video)

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Opwarmen voor Hidden Garden Festival met 3D (video)

Met het Britse dj-trio 3D (Darren Emerson, Danny Howells en Dave Seaman) haalt Hidden Garden Festival dit jaar een zeldzaam pareltje naar Eindhoven. This Is Our House zocht de gevierde senioren van de progressive house op, voor een al even exclusief interview voor de camera. En kijkt vast vooruit naar wat voor moois er op 18 augustus verder nog te verwachten is tijdens het festival in het Philips de Jong Wandelpark.

 

Back-to-backs, daar struikel je over tegenwoordig over. Sets van dj-trio’s zijn een stuk zeldzamer. En het wordt helemaal driedimensionaal als ze luisteren naar de namen Danny Howells, Darren Emerson en Dave Seaman. En als 3D tekenen voor een extra lange set op Hidden Garden Festival.

Darren Emerson kennen we vooral als voormalig lid van Underworld (1990-2000). Dat was in de tijd dat de Britse superband met albums als ‘dubnobasswithmyheadman’ en ‘Second Toughest in the Infants’ zijn grootste successen boekte.

3d Emerson Howells Seaman

De tijd en sound van de Britse progressive house, hebben we het dan over. Ook Dave Seaman en Danny Howells gelden daarin als boegbeelden. Alle drie verzorgden ze een of meerdere mix-cd’s op Global Underground, hét progressive-label van die tijd.

Danny Howells produceerde niet zoveel en succesvol als Emerson en Seaman. Hij groeide echter als dj, met een uitgekiende sound en een grote interactie, uit tot een internationale publiekslieveling.

>> LEES: Ons interview met Danny Howells, n.a.v. zijn eerdere (solo-)optreden voor Ensuite, de organisatie achter Hidden Garden

Ze doen maar weinig optredens als 3D. Hoe kan het ook met die driedubbele agenda’s. Zoveel als in hun gouden jaren ’90 en ’00 draaien ze dan solo niet meer, nog altijd zijn Darren Emerson, Danny Howells en Dave Seaman op zichzelf veel geboekte namen.


Volg TIOH op Facebook:


De show op Hidden Garden Festival is dan ook de enige in Nederland. De enige andere gig in de buurt vond helemaal in het begin van dit festivalseizoen plaats op beniefietfestival Techno For Humanity. This Is Our House zocht het trio daar op, tijdens hun lange set en voor een video-interview na afloop.

Het plezier spat nog zichtbaar van hun inmiddels getekende gezichten af. En als de bedwelmende, diepe, warme en melodieuze set een voorbode is van wat 3D op Hidden Garden Festival gaan neerzetten. Een teasende dj-dialoog van drie vrienden die ieder zo’n beetje vier decennia vol housemuziek kunnen lezen en spellen.

Butch

Met 3D is de line-up van Hidden Garden Festival 2018 nog lang niet compleet. Vanuit Duitsland wordt Butch, onder meer resident in de Berlijnse club Watergate, ingevlogen. Van eigen bodem is er een Rotterdamse back-to-back van Benny Rodrigues en Michel de Hey. Eelke Kleijn, die het festival vorig jaar al op magistrale wijze afsloot, is wederom van de partij.

Hidden Garden heeft met het Philips de Jongh-park als ‘verborgen’ locatie uiteraard ook een sterke troef in handen. Wandelen kun je iedere dag, maar dansen tussen zijn torenhoge bomen – daarop heeft dit festival het alleenrecht.

De organisatie belooft het terrein even intiem als vorig jaar te houden, maar komt met een extra podium. Met optredens van onder meer Wouter S. en Chris Stussy kunnen vooral house-liefhebbers er hun hart ophalen.


Hidden Garden Festival

Zaterdag 18 augustus, 13:00-23:00 uur, Philips de Jongh Wandelpark, Eindhoven. Tickets en meer info via de eventpage

Hidden Garden Festival

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...